به گزارش خبرگزاری مهر، برای سالها دانشمندان بر سر این موضوع که آیا گازها می توانند خصوصیات مغناطیسی از خود نشان دهند یا خیر با یکدیگر به مباحثه می پرداختند. اکنون دانشمندان موسسه ام آی تی با استفاده از گاز منجمد نشان دادند پاسخ این سئوال آری است.
محققان این موسسه موفق به مشاهده خصوصیات مغناطیسی در گاز سرد شده لیتیوم شدند که تا درجه حرارت 150 میلیونیوم درجه از صفر مطلق سرد شده بود.
برای سرد کردن گاز لیتیوم محققان پرتو مادون قرمز را بر روی ابرهای گازی تابش دادند. سیستم سردسازی لیزری شیوه ای ابتدایی است که فیزیکدانان از آن برای کاهش حرارت گازها تا صفر مطلق استفاده می کنند. در این شیوه لیزر اتمهای گاز را بی حرکت کرده و از سرعت حرکت آنها می کاهد و در نتیجه حرارت آنها نیز کاهش پیدا می کند.
پس از سرد شدن ابرها به تدریج کوچکتر می شوند که این کاهش در اندازه ابرها با سرعت وسعت یافتن ابرها پس از خاموش شدن لیزر ترکیب شده و نشان می دهد اتمهای گاز در گاز لیتیوم مغناطیسی شده اند.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، به گفته اسکات پیچارد محقق موسسه ام آی تی این موفقیت از جنبه تئوری بسیار پر اهمیت است زیرا می تواند درک واضحی را از مغناطیس در کوچکترین وجه ممکن به وجود آورد.
نظر شما