به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" ، در ابتداي اين نشست احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ وارشاد اسلامي با اذعان به ضرورت تجليل از انديشمندان و فرهيختگان به نقش دكتر يحيي مهدوي در نضج گيري آموزش فلسفه جديد در ايران اشاره كرد و علاقه وي را به زبان فارسي ستود. او يحيي مهدوي را استاد استادان ناميد چون وي شاگرداني را پرورش داد كه آنها خود هم اكنون از استادان به نام فلسفه در ايران به شمار مي روند.
دكتر حداد عادل رييس مجلس شوراي اسلامي نيز دكتر مهدوي را صاحب و واجد فضايل بسياري دانست . به زعم او هرچند مهدوي يك اعيان زاده و يك اشراف زاده بود از معايب قشر اعيان نسبي نبرده بود و به جاي آن محاسن اين طبقه را به ارث برده بود. او عاشق علم و دانشگاه بود و به همين جهت حقوق سي سال تدريس خود را به دانشگاه تهران برگرداند تا صرف انتشار پاره اي آثار شود. حداد عادل انضباط، مديريت و صبوري دكتر مهدوي را ستود و اذعان كرد: زحمت و مرارتي كه مهدوي براي انتشار كتاب "فهرست آثار ابن سينا" كشيد باعث شد اين كتاب از آثار كلاسيك جهان در زمينه آثار ابن سينا محسوب شود و او نظير چنين كاري را در زمينه بابا افضل هم انجام داده است. حداد در كنار فضايل ديگر مهدوي به ارج و قربي كه وي به زبان فارسي مي داد اشاره كرد و افزود: " او نويسنده اي بسيار توانا بود و نثر وي از جنبه هاي گوناگون قابل بررسي است . در زبان او گونه اي لطف و لطافت مشهود است بدون آن كه صحت و اصالت از دست رفته باشد. او به همه متون ادبيات فارسي آشنايي داشت ولي اين آشنايي به هيچ وجه به نثر وي رنگ كهنگي نداده بود" .
دكتر محمد خوانساري از همكاران و شاگردان دكتر يحيي مهدوي، شخصيت دكتر او را شخصيتي دانست كه هم انسان را مجذوب مي كرد و هم مرعوب و كثيري از همكاران وي بدو بديده اعجاب و احترام مي نگريستند. به نظر دكتر خوانساري وجدان اخلاقي دقيق ، سخت گيري و دقت علمي و صبر و استقامت از ويژگي هاي شخصيتي وي بود ، ضمن آنكه آثار وي توامان سبك و نثر جدي و عمق فكري را به همراه دارند. دكتر خوانساري از ويژگي هاي ديگر دكتر خوانساري را كمك مستقيم وغيرمستقيم به ترويج پژوهش و كتاب در ايران ذكر كرد و به مواردي چون اهداي زميني از سوي او براي احداث كتابخانه مرحوم مينوي اشاره كرد.
دكتر كريم مجتهدي استاد فلسفه دانشگاه تهران و از جمله همكاران دكتر مهدوي در گروه فلسفه دانشگاه تهران نيز از حضور كثيري از دانشجويان فلسفه در نشست تجليل از دكتر مهدوي ابراز خوشحالي كرد و به فضالي چون دقت، ايثار، سختكوشي اشاره كرد كه مرحوم مهدوي از آنها نسب برده بود. او دكتر مهدوي را يك استاد كلاسيك دانست كه نه تنها در قضاوتهاي فلسفي خويش بسيار دقيق بود كه منش وي با ديگران نيز از همين دقت فلسفي بهره مند بود. به نظر مجتهدي دكتر مهدوي نيز فهميده بود كه كار فلسفه آغاز كردن است نه پرونده اي را بستن و به همين جهت او نيز فلسفه را به صبحدمي تشبيه مي كرد كه اگر نور نيست منادي نور است . دكتر مجتهدي به اعتقاد دكتر مهدوي به عقل جمعي اشاره كرد و تربيت متخصص ، اشاعه تفكر و اهتمام به پژوهش را از ويژگي هاي اصلي فكري دكتر مهدوي دانست. او همچنين نثر دكتر مهدوي را ستود و اذعان داشت كه هرچند اين سبك ممكن است پاره از ژورناليستها را خوش نيايد اما نثري اصيل و فاخر است.
نظر شما