به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز ،اگر جرج بوش بار ديگر در انتخابات رياست جمهوري پيروز شود انتظار مي رود حمايت فعالانه تري را از احزاب مخالف جمهوري اسلامي ايران به عمل آورد ، در حاليكه رقيب دمكرات وي جان كري بيشتر تمايل دارد با جمهوري اسلامي رابطه برقرار كرده و واردتعامل شود .
يك مقام عالي رتبه دولتي (دولت بوش ) گفت : به نظر من شما شاهد خواهيد بود كه ما يك رويكرد بسيار سخت و محكم را در مورد مسئله منع توليد و گسترش تسليحات هسته اي دنبال خواهيم كرد و حمايت بيشتري از عناصر مخالف داخل ايران خواهيم داشت . " با اين حال وي اقدام نظامي را رد كرد .
يك جمهوريخواه ديگر افزود : اين ديدگاه سخت چيزي است كه بوسيله خود رئيس جمهور اخيرا و در مواقع مختلف ابراز شده است .
با اين حال رند بيرز Rand Beers مشاور سياست خارجي جان كري در گفتگو با رويترز يك رويكرد متفاوت را مطرح كرد و گفت : بله ، ما آماده مذاكره با ايران خواهيم بود .
وي گفت : كانديداي دمكرات كودكانه نمي انديشد و تفاوتهاي عميق بين دو كشور را تشخيص مي دهد . اين تفاوتها شامل منع توليد و گسترش تسليحات هسته اي ، رودررويي اعراب و اسرائيل و سياست ايران در قبال همسايه اين كشور يعني عراق است .
بيرز گفت : اما ما فكر مي كنيم كه تعدادي از مسائل وجود دارند كه مي توانيم در مورد آنها گفتگو كنيم و پيشرفت داشته باشيم . وي اضافه كرد : به طور اميدوار كننده اين مسائل اجزايي را ارائه خواهند كرد كه بر اساس آن يك همكاري گسترده تر پايه گذاري خواهد شد .
رويتر مي افزايد : بوش رويكرد سختي را اتخاذ نموده و ايران را به همراه كره شمالي و عراق بخشي از "محور شرارت " معرفي كرده است و تمايل دارد هرگونه انگيزه هاي تسليحات هسته اي را كه اين كشور دارد ، از بين ببرد . وي همچنين بر اساس حمايت گسترده ايران از گروههاي فلسطيني ، جمهوري اسلامي را به حمايت از تروريسم متهم مي كند .
اين خبرگزاري در ادامه ادعا كرد بلافاصله پس از حملات 11 سپتامبركاخ سفيد مجموعه اي از ارتباطات را با تهران كه اين حمله تروريستي القاعده را محكوم كرده بود ، آغاز كرد .
ارتباطاتي كه در ماه مي 2003 زماني كه مقامات آمريكايي اعلام كردند كه عاملان القاعده در ايران به طراحي بمب گذاري در عربستان كمك كردند ، پايان يافت .
سپس دولت بوش بازي را عوض كرد و از مخالفان ايراني خارج از كشور كه در اين كشور محبوبيت كمي دارند ودر اقليت هستند ، حمايت كرد تا ايران را تحت فشار قرار دهد .
اخيرا نيز دولت بوش تلاشهاي اروپاييها را براي ترغيب ايران به پايان دادن به فعاليتهاي هسته اي خود نابود كرد و هم اكنون تلاش دارد آژانس بين المللي انرژي اتمي را هم وادار كند كه پرونده برنامه هسته اي ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهد تا احتمالا اين كشور تحريم شود .
تهران مي گويد برنامه اش صلح آميز بوده و تنها براي تامين نياز داخلي به انرژي است .
در اين زمينه بيرز نيز اعتراف كرد كه پيش نويس اروپاييها نمي توانست برنامه ايران را حل كند .
با اين حال وي اصرار كرد كه اين مسئله نمي تواند ما را به عقب بازگرداند و موجب قطع مذاكرات با ايران شود يعني همان سياستي كه بوش درباره كره جنوبي اتخاذ كرد .
وي در ادامه افزود : ما بايد راهي پيدا كنيم كه با ايران از راههاي گوناگون وارد تعامل شويم كه يكي از اين راهها مذاكره مستقيم ايران و آمريكا است .
كري در سخنراني ماه ژوئن خود گفت : ايرانيها ادعا مي كنند كه به سادگي تنها در صدد رفع نيازهاي داخلي خود به انرژي هستند . ما بايد گروهي از كشورها را سازماندهي كنيم كه سوخت هسته اي مورد نياز آنها را براي اهداف صلح آميز به آنها بدهند و سوخت مصرف شده را از آنها بازپس گيرند و بدين ترتيب آنها هر گز قادر نخواهند بود اسلحه اي توليد كنند .
وي گفت : اگر ايران اين مسئله را قبول نكند ، انگيزه هاي اصلي آنها آشكار خواهد شد .
نظر شما