به گزارش خبرنگارسياسي " مهر" سيد محمد خاتمي صبح امروز درجمع خيران و نيكوكاران نمونه بهزيستي كشور، تامين اجتماعي را پيش شرط توسعه كشور دانست و گفت: توسعه بايد در بستري رخ دهد كه در آن ، پيشتر براي تامين اجتماعي تمهيدي انديشيده شده باشد.
وي جامعه مطلوب را جامعه اي خواند كه افراد آن حتي الامكان به كمك نياز نداشته باشند و با كرامت انساني و بدون رنج و منت زندگي كنند.
رئيس جمهور افزود : درجامعه مطلوب همه انسانها امنيت سياسي ، رواني ، شغلي و حقوقي احساس مي كنند .
خاتمي به زعامت اميرالمومنين (ع ) درمدت چهار سال و نه ماه حكومت ايشان كه همراه با جنگها و تنشهاي فراوان بود اشاره كرد و گفت : انسان تعجب مي كند كه با وجود آشوبهاي فراوان در زمان حكومت علي (ع) ايشان مي فرمايند درقلمرو من كسي را نمي يابيد كه از نان گندم برخوردار نباشد و سرپناهي نداشته باشد واين نشانه امنيت غذايي و مسكن در آن زمان است .
رييس جمهور تاكيد كرد : ساماندهي اجتماعي ، اقتصادي علمي و فني جامعه نبايد به گونه اي ارائه شود كه از آن فقط انباشت سرمايه و بالا بردن سرانه كشور استنباط شود .
خاتمي افزود : در عين سرمايه گذاري و پيشرفت و بالا رفتن سرانه كشور بايد به نحوه توزيع عادلانه درامدها و رفع محروميت ها نيز توجه شود.
رييس جمهور تشكيل وزارت تازه تاسيس رفاه و تامين اجتماعي را در جهت ساماندهي امور و تمركز كارهاي مرتبط با تامين اجتماعي ذكر كرد و گفت : اين امر به منزله تصدي كامل دولت در زمينه تامين اجتماعي نيست بلكه دولت درصدد است با هدايت و پشتيباني امور مرتبط ، مسئله تامين اجتماعي را در همه بخشها و مناطق كشور سامان دهد .
خاتمي با بيان اينكه امروز رقم اعتباراتي كه صرف تامين اجتماعي مي شود چهارونيم برابر بودجه آموزش و پرورش است از تامين اجتماعي به عنوان بزرگترين دريافت كننده هزينه هاي دولتي نام برد و گفت : اين موضوع بيانگر مهم بودن و محوريت تامين اجتماعي براي دولت است .
رييس جمهور با بيان اينكه دولت به تنهايي ازعهده رسيدن به سطح مطلوب تامين اجتماعي برنمي آيد ، افزود : دولت بايد پشتيباني و سياستگذاري كند ولي در عين حال تشكلهاي غيردولتي نيز بايد كمك حال دولت باشند .
وي با تمجيد از فعاليتهاي خيريه هايي مانند مدرسه سازان و خانه خيرين گفت : با فرض به حد كمال رسيدن اشتغال و كم شدن محروميتها ، باز هم بخشهايي از جامعه نيازمند كمك هستند كه از آن جمله مي توان به آسيب ديدگان از جنگ و حوادث طبيعي و غيرمترقبه اشاره كرد.
خاتمي بااشاره به بازديد ديشب خود از آسايشگاه جانبازان داراي ضايعه نخاعي و مشاهده توانمنديها و فعاليتها و روحيه بالاي اين افراد گفت : اگر به كساني كه دچار چنين مشكلاتي هستند توجه شود، مي توانند منشا خدمات بزرگي در جامعه باشند.
رييس جمهور كمك همراه با منت و آزار و اذيت به نيازمندان را مطرود دانست و گفت : شايد يكي از بهترين راههاي حفظ كرامت انساني كمك گيرندگان ، تبديل شخصيت حقيقي افراد كمك كننده به شخصيتهاي حقوقي باشد زيرا در اين صورت، انسان نيازمند به طور مستقيم با كمك كننده روبه رو نمي شود.
خاتمي تصريح كرد : سازمانهاي كمك كننده نيز بايد كمك و احسان خود را به عنوان افتخار و وظيفهاي بزرگ انجام دهند. رييس جمهور تامين صرف نان شب و سرپناه نيازمندان را كافي ندانست و گفت : رسيدن به زندگي متعادل از جمله رشد استعداد فرزندان ، تامين وضع مطلوب بهداشتي ، استراحت و تفريحات سالم بايد هدف اصلي از امداد و احسان باشد.
وي فقر نسبي را به اين معني دانست كه اگر فردي يك لحظه از كار خود غفلت كند در زندگي دچار مشكل شود.
خاتمي اضافه كرد : جامعه خيران بايد به فقرنسبي نيز توجه كند و زمينه زندگي متعادل و سالمي را براي نيازمندان فراهم آورد. رييس جمهور استفاده از تجارب ديگر كشورها را در زمينه تامين اجتماعي براي رسيدن به نقطه مطلوب در تامين اجتماعي كشورمان ضروري دانست و گفت : آقاي شريف زادگان وزير رفاه و تامين اجتماعي بايد زمينه پژوهش وسيع در امر تامين اجتماعي كشور را فراهم كند.
رييس جمهور همچنين با تشكر از زحمات كاركنان و مسئولان كميته امداد امام خميني (ره) بر لزوم گسترش سازمان هاي غيردولتي خيريه در كشور تاكيد كرد و گفت : بايد از امكانات مادي و معنوي NGO ها در جهت اهداف خير استفاده بهينه شود .
خاتمي پيش از سخنان خود با اهداي لوح سپاس از تعدادي از خيران نمونه كشور تقدير كرد .
خاتمي :
درجامعه مطلوب همه انسانها احساس امنيت سياسي ، رواني ، شغلي و حقوقي مي كنند
رييس جمهور تاكيد كرد : نظام تامين اجتماعي ايران بايد درعين مطابقت با همه معيارهاي علمي دنياي امروز ، از خصوصيات متناسب با جامعه اسلامي ايراني نيز بهره گيرد.
کد خبر 95524
نظر شما