به گزارش خبرگزاری مهر ، بخش چهارم یادداشت های حجت الاسلام میرتاجالدینی از سفر نیویورک به این شرح است:
دیدار با نمایندگان پارلمان ایتالیا
عصر روز پنجشنبه دیداری با چند نفر از نمایندگان پارلمان ایتالیا داشتیم. در این دیدار ابتدا نمایندگان اقلیت های مذهبی آقایان صدق سره نماینده کلیمیان، اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان، آقای روبرت بلگریان نماینده مسیحیان و آقای وارطان نماینده مسیحیان ارمنی در کشور ما مذاکره داشتند در بخش دوم بنده و آقای رسایی و آقای فتحی پور وارد جلسه شدیم.
یکی از نمایندگان پارلمان ایتالیا که سناتور هم بود گفت ما نگران برنامه های هسته ای ایران هستیم البته ایران حق استفاده از انرژی هسته ای را دارد.
یکی دیگر از آنها که رئیس کمیسیون سنا برای حقوق بشر است گفت: چون ما همگی نماینده پارلمان هستیم روابط بین پارلمان ها یک معنای خاص خودش را دارد. آزادتر می توانند با هم گفتگو کنند محدویت های خاص دولتها را ندارند، مسائل سخت و پیچیده در مذاکرات آن مسائلی است که هیچ نکته اشتراک وجود نداشته باشد. ما در صحبت هایمان به عنوان نمایندگان پارلمان به این نکته های مشترک باید دست یابیم.
بعد به دونکته مهم اشاره کرد: ما راهپیمایی و حرف های مسئولان ایران را در روز جمعه آخر ماه رمضان شنیدیم که نشان می داد هیچ تغییری در مسئله اسرائیل در ایران ایجاد نشده است. مسئله دیگر حقوق بشر است در گذشته هم با کمیسیون امنیت مجلس شما صحبت کرده ایم ما در این خصوص هم اختلاف نظرهایی با شما داریم هر کسی در درون خانه خودش می تواند تصمیم نهایی بگیرد. ولی دنیا نسبت به مسائل ایران می پرسد چند نفر در زندان هستند؟
بعد آقای حمید رسایی نماینده تهران صحبت کردند و پاسخ سئوالات آنها را دادند در مسئله هسته ای گفتند شما باید نگران کشورهایی باشید که هم سلاح اتمی دارند و هم از آن استفاده کرده اند. ده هزار کلاهک هسته ای در آمریکا وجود دارد و رهبر ما به عنوان عالی ترین مرجع سیاسی و دینی در این جهت هر گونه سلاح اتمی و هسته ای را غیرمشروع و غیرمجاز اعلام کرده اند. شما چطور نگران حقوق بشر در اروپا نیستید در حالی که در مقابل چشمان همه در دادگاه که یک محل امن باید باشد یک زن محجبه را در مقابل چشمان شوهر و فرزندش می کشند و پلیس آلمان نظاره می کند.
بعد یکی دیگر از آنها صحبت کرد و گفت: امروز در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای تصویب کردند که کل اعضای شورای امنیت اعم از دایمی و غیردایمی به آن رأی داده اند که روسیه و آمریکا باهم همکاری کنند تا 30% سلاح های اتمی و هسته ای را کاهش دهند. انگلیس و فرانسه هم در مجمع عمومی موافقت کردند که حاضرند سلاح های اتمی خود را کاهش دهند و این یک فرصت جدیدی است، در رهبری آمریکا تغییر اساسی ایجاد شده است و فکرمی کنم در جدیدی در این جهت باز شده است.
بنده چند دقیقه صحبت کردم و گفتم : اینکه چنین قطعنامه ای در شورای امنیت تصویب شده جای خوشحالی است و این می تواند یک گام به جلو جهت جهان عاری از سلاح اتمی باشد و لکن چرا 30% . ما آرزومندیم که کل سلاح های اتمی از جهان برچیده شود و قطعنامه چنین چیزی باید تصویب کند و لکن به تدریج اجرا شود. سلاح اتمی و هسته ای در دکترین دفاع و نظامی ما هیچ جایی ندارد. رهبر نظام اسلامی ما آیت الله خامنه ای آن را اعلام کرده است و شما در این جهت مطمئن باشید.
ما در خصوص رفتار اروپا با مسائل جهانی سئوالات جدی داریم که پاسخی نشنیده ایم. در خصوص مسئله حقوق بشر و مسئله دموکراسی اروپا، تبعیض آمیز برخورد می کند چرا شما در خصوص حقوق تضییع شده فلسطینی ها سکوت می کنید چرا حقوق بشر درباره آنها اجرا نمی شود من از اردوگاه فلسطین ها (برج البراجنه) در بیروت دیدار کردم در بدترین شرایط زندگی می کنند بیش از 60 سال است سرزمین فلسطین اشغال شده و فلسطینیان آواره شده اند. نمی گویم برای حقوق بشرفقط دارو و غذا به فلسطینیان بدهند که از این جهت هم نیازمندند بلکه حقوق بشر درباره آنها این است که به وطن خود بازگردند. تنها قطعنامه ای که شورای امنیت درباره فلسطینیان صادر کرده که به نفع آنها باشد قطعنامه 168 می باشد که حق بازگشت را تصویب کرده است ولی آن در این مدت اجرایی نشده است.
نکته دیگر شما درباره دموکراسی هم تبعیض آمیزرفتار می کنید ایران در سی سال انقلاب سی انتخابات برگزار کرده است، ولی کشورهایی در منطقه است که روی انتخابات را ندیده است و یکبار هم تجربه نکرده اند شما و اروپا با آنها صمیمی تر رفتار می کنید و این برای ما غیرقابل قبول است. ما درباره رفتار رئیس جمهور آمریکا هنوز تغییر فاحشی ندیده ایم بلکه در گفتمان و ادبیات تغییر حاصل شده است.
سناتور ایتالیایی در پاسخ آقای رسایی گفتند: آمریکا اگر از سلاح اتمی در جنگ جهانی دوم استفاده کرد برای پایان دادن به جنگ بود و اگر اینکار نمی شد معلوم نبود چقدرجنگ ادامه پیدا می کرد و چقدر انسان ها کشته می شد.
در این قسمت آقای رسایی پاسخ هایی دادند که در گزارش ایشان مبسوط آن می آید.
بعد گفتم یک سئوال از آقای سناتور دارم آیا این حرف شما به معنی این نیست که شما در بعضی موارد استفاده از سلاح اتمی را تجویز می کنید و آیا یک تفکر خطرناک نیست که در این صورت ابرقدرت ها به هر بهانه ای که بخواهند یک کشور در دنیا را خطرناک معرفی می کنند سپس آن را مورد هدف بمب اتمی قرار می دهند؟
ایشان که از این سئوال یکه خورده بود گفت نه آن که یک حادثه تاریخی بود که من به آن اشاره کردم.
بعد آقای فتحی پور به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مطالبی را ارایه کردند و گفتند ما از این دیدارها و توسعه روابط خوشحالیم و آمادگی داریم نسبت به توسعه روابط فرهنگی، سیاسی و خصوصاً اقتصادی اقدام کنیم ، مخصوصاً در شرایط رکود اقتصادی می توانیم وارد روابط تجاری جدیدی بشویم.
نشست با نخبگان کانون های اندیشه در آمریکا (think tank) ، پنجشنبه 2/7/88
در این جلسه که حدود 50 نفر از چهره شاخص و فکری آمریکا در عرصه های بین المللی و سیاسی حضورداشتند و بعضاً از دیپلمات های با سابقه آمریکا مثل ریچارمورفی و یا از نویسندگان روزنامه های معروف مثل واشنگتن پست، یا بعضی از ایرانیان طرفدار رابطه با آمریکا مثل هوشنگ میراحمدی یا از اساتید دانشگاه های معتبر آمریکا و عموماً دارای موسسات فکری یا رسانه یا جایگاه ویژه در میان سیاستمداران آمریکا بودند و برای سیاستمداران تئوری پردازی و ایده سازی می نمایند و اصلاحاً در آمریکا به اینها (think tank) یا کانون های اندیشه تاثیرگذار می گویند .
عموماً سمپاتی برای آمریکا داشتند و بعضی تمایلات مثبت برای ایران را نیز دارا بودند عمده مسائل مطرح شده در این جلسه که بیش از دو ساعت طول کشید مسائل زیر بود: 1- هولوکاست 2- علت درخواست اورانیوم غنی شده تا 20% 3- حوادث پس از انتخابات و افراد بازداشت شده و زندانیان سیاسی 4- پرونده هسته ای ایران 5- آینده روابط ایران و آمریکا و امکان گفتگو و مذاکره 6- سه آمریکایی بازداشت شده در ایران 7- مسئله افغانستان.
یکی از افراد که نویسنده روزنامه واشنگتن پست بود در حین صحبت گفت: به جای تمرینات جنگ ، تمرینات صلح و بازی های صلح داشته باشیم و آن را در جهان رواج دهیم.
چانه زنی ریچارد مورفی و احمدی نژاد بر سر قیمت نفت!
ریچارد مورفی گفت: 40 سال قبل در یک برنامه کاهش قیمت نفت به ایران آمده بودم و تلاش می کردیم که قیمت نفت را زیر 3 دلار بیاوریم ولی نتوانستیم و بعد با همان دیدگاه می توان گفت قیمت نفت را باید در قیمت مناسب و پایین حفظ کنیم. و از آقای احمدی نژاد پرسید آیا شما با این مسئله موافقید. آقای رئیس جمهور پرسید مثلاً چه قیمتی مناسب است؟ ایشان به شوخی گفت: همان سه دلار، همه خندیدند و آقای احمدی نژاد با خنده گفتند آیا این عدالت است؟!
یکی دیگر از حاضرین گفت: سه سخنرانی عمده در مجمع عمومی سازمان ملل وجود داشت (آمریکا- چین-ایران) که هر کدام یک مدل مختلف با دیگری برای روابط بین المللی و توسعه بین المللی ارایه می نمود. اوباما از مدل جدید (تغییر) سخن گفت، چین از مدل ملی سخن گفت که محور اصلی آن توسعه اقتصادی است و ثبات اقتصادی که رو به افزایش است و شما از عدالت سخن گفتید مدلی که محور اصلی توسعه و روابط آن عدالت است (جایگاه جمهوری اسلامی در جهان و مقایسه آن با چین و آمریکا در کلمات این متفکر آمریکایی نهفته بود که از آقای رئیس جمهور تبیین و توضیح بیشتری برای مدل عدالت محور درخواست می کرد.)
یکی از حاضران گفت: در آمریکا تصویر روشنی از ایران وجود ندارد و در اثر تبلیغات گسترده یک چهره منفی برای ایران ایجاد کرده اند شما چه تلاش و اقدامی برای اصلاح این تصویر دارید.
دیگری از ایجاد رابطه بین دانشمندان ایران و آمریکا تشکر کرد و درخواست نمود که این رابطه را توسعه دهید.
- فرد دیگری از شرکت کنندگان در نشست مجموع موضوعات و نکاتی درباره ایران و آمریکا مطرح کرد گرایش مثبت در سخنانش مشهود بود در عین حال در لابلای سخنانش به امضای پروتکل الحاقی اشاره کرد. ایشان گفت به نظر من درخواست اورانیوم 20% غنی شده برای راکتور تهران برای مصارف طبی منطقی است، در پایان هر گزارش آژانس به لزوم امضا پروتکل الحاقی توسط ایران تاکید می شد تا آژانس انرژی هسته ای تضمین دهد که سلاح اتمی در برنامه های ایران نیست و نظر رئیس جمهور را در این خصوص درخواست کرد. وی ضمناً با اشاره به وضعیت اجتماعی اقتصادی سیاسی آمریکا گفت برنامه های اقتصادی در آمریکا در چالش جدی است، در آمریکا 50 میلیون نفر بیمه ندارند (یعنی یک پنجم مردم آمریکا) بیکاری خیلی حاد است، افرادی مثل عموجمال 25 سال است که در زندان آمریکا است و کسی پیگیر کار آنها نیست.
سخنان آقای احمدی نژاد در جمع کانون های اندیشه آمریکا
(بعد از بسم الله و دعای فرج) برای رسیدن به تفاهم وهمکاری نیاز به داشتن به فکر و ذهنیت مشترک است. اگر نگاه ما به مسائل اصلی جهان متفاوت باشد در عمل نتایج متفاوت می گیریم. بین ایران و مسئولان دولت آمریکا اختلاف در دیدگاه های اساسی وجود دارد البته باید سعی کنیم این اختلاف ها کاهش پیدا کند.
در آمریکا برخوردهای تبعیض آمیز و مناسبت های یک سویه زیاد وجود دارد همین طور در میان کشورهای اروپایی. در اروپا چندین نوع دموکراسی وجود دارد ولی وقتی همین ها به کشورهای خاورمیانه می رسند فقط یک نوع خاص از دموکراسی را ملاک قرار می دهند (تنوع قدرت اختیار را سلب می کنند) در غرب از جهت تعامل با خاورمیانه، از دولت هایی که هیچ دموکراسی و انتخابات در آنها وجود ندارد و حتی یک بار هم تجربه نکرده اند از آنها بیشتر حمایت می شود.
تغییری که می گویند باید بیشترینش درمبانی فکری دولتمردان آمریکا باشد دیدگاه ها باید تغییر پیدا کند دولت اوباما تغییر را در رفتار و عملکرد خود نشان بدهد نه فقط در گفتار، که حتی بعضاً در آن نیز تغییری نمی بینیم. در طول انقلاب کسی از ایران به ملت آمریکا توهین نکرده است (مخالفت ها با سیاست های دولت های آمریکا بوده است).
در مورد هسته ای این همه به ایران فشار می آورند چرا سراغ کسانی نمی روند که آنها دارای سلاح های اتمی هستند. کشوری که بیش از 10 هزار کلاهک اتمی دارد، از سلاح اتمی استفاده کرده است می خواهد نسبت به کشوری که در ابتدای غنی سازی است تکلیف تعین کند در حالی که ما با صراحت اعلام کرده ایم هیچ حرکتی به سوی سلاح اتمی نداشته ایم و نخواهیم داشت و رهبری نظام اسلامی آن را از نظر اسلامی ممنوع اعلام کرده است. برای جهان عاری از سلاح هسته ای ابتدا باید سراغ کسانی رفت که دارای سلاح هسته ای بوده و از آن در جنگ استفاده کرده اند.
آقای احمدی نژاد در بخشی از صحبت هایش با اشاره به فشارهای اقتصادی و سیاسی برای محروم کردن ایران از پیشرفت و حق مسلم فناوری هسته ای گفتند ما از تحریم ها استقبال می کنیم چون از تحریم ضرر نکرده ایم.
در افغانستان سیاست آمریکا اشتباه است، انگلستان صد سال قبل افغانستان را اشغال کرد ولی در نهایت شکست خورده و برگشت، 40 سال قبل هم شوروی سابق به این کشور رفت و پس از ده سال جنگ و اشغال، شکست خورده مجبور به ترک آنجا شد. حالا آمریکا رفته است چه فرقی بین اینها وجود دارد. آمریکایی ها هم نمی توانند باقی بمانند. مردم منطقه ما حضور نظامی را بر نمی تابند و تاریخ بارها آن را ثابت کره است.
نظر شما