۱۴ مهر ۱۳۸۸، ۹:۳۷

بررسی سقف اجرا در تئاتر - 6/

امینی: شرایط فعلی تئاتر ایران به سود نمایش‌های بدون مخاطب است

امینی: شرایط فعلی تئاتر ایران به سود نمایش‌های بدون مخاطب است

رحمت امینی با ارائه چند راه حل برای مشکل تمدید اجرای نمایش‌های پرمخاطب، شرایط فعلی تئاتر ایران را به سود نمایش‌های با مخاطب کمتر توصیف کرد.

رحمت امینی درباره تعداد کم اجراهای نمایش‌های پرمخاطب در تئاتر شهر به خبرنگار مهر گفت: تئاتر ما شرایط گلخانه ای دارد و باید مراقبت‌های ویژه از آن شود تا بتواند به راه خود ادامه دهد. شرایطی که در حال حاظر به وجود آمده باعث تضعیف نمایش‌های پرمخاطب می‌شود و برعکس نمایش‌هایی که مخاطب کمتر دارند سود می‌برند.

وی ادامه داد: برای رفع این معضل راهکارهایی وجود دارد؛ اول اینکه قراردادهایی که اداره کل هنرهای نمایشی با گروههای تئاتری می‌بندد، آنها را در چارچوب قرار می‌دهد و من با این کار مخالفم. وقتی گروهی دغدغه مالی نداشته باشد دیگر نگران مخاطب نیست که جذب کار بشود یا نه و این به تئاتر ما در جذب مخاطب لطمه می‌زند.

مدیر گروه نمایش دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد با اشاره به موفقیت آثار هنرمندانی چون داود میرباقری، محمد رحمانیان، قطب‌الدین صادقی، علیرضا نادری، محمد یعقوبی و... گفت: وقتی آثار این هنرمندان با مخاطب انبوه امکان تمدید پیدا نمی‌کند،‌ هم هنرمندان متضرر و هم مخاطبان ناراضی می‌شوند. چون امکان دوباره دیدن و معرفی کارها به دیگران برایشان پیش نمی‌آید.

امینی گفت: ممکن است به نظر برسد با ساخت سالن‌های بیشتر این مشکل حل می‌‌شود اما این معضل وقتی برطرف می‌شود که ساخت سالن‌های دیگر با قرارداد بستن اداره کل هنرهای نمایشی با تمام گروهها همراه باشد. در این صورت گروههایی که در این سالن‌ها اجرا می‌کنند دغدغه مالی نخواهند داشت و با خیال راحت انرژی خود را صرف ارائه بهتر کار می‌کنند.

این مدرس تئاتر تأکید کرد: از بین رفتن مشکل کمبود سالن و حمایت دولت از گروههای نمایشی شرط لازم است اما کافی نیست. یکی از راههای حل این معضل دادن فرصت اجرای بیشتر به آثار پرمخاطب است. یعنی اگر گروهی در 30 روز بتواند مخاطبان را جذب کند، مدت اجرا 15 روز افزایش یابد. ضمن اینکه می‌توان برخی اجراهای پرمخاطب را به دیگر سالن‌ها منتقل کرد.

دبیر شورای عالی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: البته این مشکل در کوتاه‌مدت به این شکل قابل حل است و در بلندمدت باید آن را از طریق خصوصی‌سازی تئاتر حل کرد. دیگر اینکه ما نباید فقط در مرکز شهر مجموعه تئاتر شهر داشته باشیم و دیگر مناطق هم باید مجموعه‌ای مثل تئاتر شهر احداث شود تا گروههای پس از اجرا در آنها راهی شهرستان‌ها شوند.

کد خبر 957622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha