۱۲ مهر ۱۳۸۸، ۱۴:۱۴

آیت الله آملی لاریجانی:

پیشفرضهای علوم انسانی نیاز به بازنگری و تنقیح دارد

پیشفرضهای علوم انسانی نیاز به بازنگری و تنقیح دارد

رئیس قوه قضائیه گفت: وضعیت علوم انسانی در کشور ما نیاز به تاملات جدی دارد چرا که علوم انسانی در کشورهای غربی با پیشفرضهای خاصی متولد شده و رشد نموده که این پیشفرضها در کشور ما نیاز به بازنگری و تنقیح دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله صادق لاریجانی که در جلسه یکشنبه مسئولان عالی قضایی سخن می گفت افزود: نمی توان در کشوری که بنای فرهنگ واعتقاد و قانون اساسی اش بر توحید است و اعتقاد به منبع لایزالی که همه قدرتها به او وابسته است علوم انسانی را تدریس و ترویج کرد که مبنایش بر انکار و یا لااقل بی اعتنایی به این اصل اصیل فرهنگ دینی ما است.

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: ادعای بیطرفی علوم اکنون متاعی نیست که در بازار فلسفه خریداری داشته باشد. همه می دانند که حتی علوم تجربی هم در پیشفرضهای خود انواع و اصناف ارزشها را راه داده است و طبیعتاً در علوم انسانی مسئله خیلی روشن تراست.

آیت الله لاریجانی گفت: در مباحث حقوقی و قضایی به ویژه در بحث حقوق بشر نیز این مسئله قابل طرح است و لذا باید به صورت کاملاً جدی، اندیشمندان و صاحبنظران جهان اسلام به این مسئله بپردازند تا بتوانیم مبانی وارداتی حقوق بشر غرب را خنثی و توانمندی حقوق بشر اسلامی را تبیین کنیم.

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: علم حقوق اسلامی نیزاز گزند پیشفرضها و نگاه غربیها در امان نمانده است و باید تلاش شود تا مبانی حقوق اسلامی که برپایه احترام به جایگاه رفیع انسان و نگاه توحیدی استوار است برای کسانی که از عظمت و غنای حقوق اسلامی غافل هستند، تبیین شود.

آیت الله آمل لاریجانی با اشاره به مدعای برخی حقوقدانان در «خشونت آمیز جلوه دادن قانون مجازات اسلامی» گفت: در اسلام بحث قصاص مطرح شده است که از نظر ما این مسئله نه تنها به هیچ وجه خشونت نیست بلکه در واقع حمایت از حیات بشری و توجه به حق و حقوق انسانهاست.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر سابقه و پیشینه قوی و مستحکم علوم انسانی در اسلام و به ویژه در ایران افزود: اندیشمندان اسلامی و متخصصان علوم انسانی باید به صورت مستمر ضمن شناخت مبانی اندیشه غربی در باب علوم انسانی و تطبیق علمی آن با نگاه اسلامی به علوم انسانی به وظیفه علمی خود عمل کنند.

رئیس قوه قضائیه با طرح این پرسش که « چرا باید پیشفرضهای اندیشه عالمان مغرب زمین در باب علوم انسانی را بپذیریم» گفت: با توجه به تاکید و تذکر مقام معظم رهبری، باید به طور جدی به این مسئله بپردازیم و این علوم را مناسب با نگاه اسلام به انسان تدوین کنیم.

کد خبر 958215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha