به گزارش خبرنگار مهر در اراک، مرتضی لطفی افشار عصر یکشنبه در کارگاه بازارشناسی فرش استان مرکزی در اراک افزود: ایران در گذشته نه دچندان دور، 60 درصد صادرات فرش دنیا را در انحصار خود داشت که امروزه با حضور رقبای جدی این بازار را از دست داده و با روشهای گذشته نمی توان فرصتها را حفظ کرد.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد تفکر منطبق با سلایق روز، آشنایی با فرهنگ و خواسته های جامعه هدف و تولید با کیفیت از مسائلی است که تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران بایدبرای آن برنامه داشته باشند.
افشار گفت: از مزیت های ایران کامل بودن تمامی 26 شغل وابسته به تولید فرش و داشتن تجارب غنی در مباحث طراحی نقشه، رنگرزی و نیروی ماهر انسانی است که رقبای ما از آن بی بهره اند.
وی گفت: شرکت ملی فرش ایران از سال 86 با تشکیل گروه سلیقه یابی فرش، سیاست کم کردن فاصله بافنده و صادرکننده را با آموزش های روز دنیا در این بخش آغاز کرده و تلاش می کند اطلاعات روزآمد در زمینه شناخت سلایق و روشهای جلب مشتریان را به خانواده فرش ایران منتقل کند.
در این کارگاه رئیس سازمان بازرگانی استان مرکزی گفت: مشتری مداری در دنیای رقابتی هنرصنعت فرش، حرف اول را می زند و باید با شناخت سلایق بازار و استفاده از روش های نوین تجارت، رکود ایجاد شده در این بخش را رفع کرد.
اصغر عالیخانی افزود: سهم هنر صنعت فرش از صادرات، اینک تنها یک دهم درصد است در حالی که با حمایتهای منطقی ، شناخت سلایق بازار و توجه به تولید با کیفیت، به راحتی می توان این سهم افزایش داد.
وی گفت: تا زمانیکه حلقه تولید هدفمند و بازاریابی فعال و روش مند به هم متصل نشود حل مشکلات حوزه فرش کامل نیست و بهره گرفتن حداکثری از پتانسیل و مزیتهای استان مرکزی در این بخش مهیا نمی شود.
عالیخانی با بیان اینکه، اکنون 17 هزار بافنده فرش در استان مرکزی وجود دارد که 9 هزار نفر آنان شناسنامه دار هستند، افزود: خستین کارگاه آموزشی سلیقه یابی فرش دستباف ایران برای سه استان مرکزی، لرستان و همدان در اراک تشکیل شد.
وی استان مرکزی را استان مرکزی جزو پنج قطب برتر تولید فرش دستباف ایران است که تولیدات فرش منطقه ساروق اراک و لیلیان خمین، شهرت جهانی دارد اعلام کرد.
در این کارگاه یکروزه بیش از 70نفر از شاغلان و صادرکنندگان بخش فرش دستباف استان مرکزی حضور داشتند.
نظر شما