به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم افتتاحیه این موزه علیاکبر امینتفرشی مدیرعامل شرکت پارس آریان بانک پاسارگاد درباره دلیل حضور این بانک خصوصی در عرصه هنر و هنر تجسمی گفت: در سایر نقاط دنیا بانکهای معتبر و شرکتهای سرمایهگذاری در راستای ایفای نقش اجتماعی حرکاتی را در سطح جامعه انجام میدهند. به عنوان مثال میتوان به فعالیت برخی بانکهای معتبر جهانی برای حفظ محیط زیست اشاره کرد.
وی ادامه داد: یکی از سیاستهای بانک پاسارگاد از بدو تأسیس ایفای نقش اجتماعی از طریق همکاری و مشارکت در امور فرهنگی هنری در سطح جامعه است. یکی از استراتژیهای مطرح شده حمایت از هنر و هنرمند ایرانی بود. هدف اولیه این بود که هنرمندان معاصر که در بین ما حضور دارند حمایت شوند و با خرید آثارشان هم رونقی به هنر ایران داده شود و هم از طریق عرضه آنها در حراجیهای خارجی شأن هنر ایرانی در مرتبهای بالا در دنیا نشان داده شود.
وی تعداد آثار خریداری شده از هنرمندان عرصه تجسمی و نقاشی را 300 اثر ذکر کرد که حدود 150 اثر در موزه هنرهای تجسمی معاصر بانک پاسارگاد به نمایش گذاشته شده است و در صورت وسیعتر شدن فضای نمایشگاه تعداد بیشتری از آثار به نمایش درخواهد آمد.
امینتفرشی درخصوص جنبههای اقتصادی خرید آثار هنری برای بانک پاسارگاد گفت: بانک باید در تمام حرکات خود جنبههای اقتصادی را هم در نظر بگیرد و در نتیجه طبیعی است که در کنار اهداف کلان حمایت از هنر اهداف اقتصادی را هم در نظر بگیرد زیرا باعث ماندگاری و تداوم برنامههای در نظر گرفته شده میشود.
مدیرعامل شرکت پارس آریان بانک پاسارگاد درباره فعالیت این بانک در حوزه هنرهای تجسمی خاطرنشان کرد: آسمان هنر ایران آنچنان متنوع است که اگر ما بخواهیم در هر بخش سرمایهگذاری کنیم به دلیل وسعت حوزههای مختلف نمیتوانیم از عهده کار برآییم. به همین دلیل در استراتژی مطرح شده تمرکز روی هنرهای تجسمی و مدرن گذاشته شده است.
در ادامه محمدابراهیم جعفری مدرس دانشگاه و از اساتید با سابقه عرصه تجسمی تأکید کرد: موزههای ما گالریهای بزرگی هستند که آثار در آنها مدت زمان کوتاهی به نمایش گذاشته میشوند زیرا تغییر مدیریتها باعث تغییر برنامهها میشود. ولی به طور حتم موزه هنرهای معاصر تجسمی بانک پاسارگاد تنها موزهای است که اینگونه اداره نخواهد شد. چیدمان آثار در این موزه بسیار مناسب بوده و مشخص است که آثار با جان و دل خریداری شدهاند. وظیفه موزههای معاصر کشف گوهر خلاقیت، نگهداری از آن و شناساندن آن به آیندگان است.
در موزه هنرهای معاصر تجسمی بانک پاسارگاد آثاری از هنرمندان مختلف از جمله محمد احصایی، فرهاد مشیری، آیدین آغداشلو، غلامحسین نامی، افشین پیرهاشمی، پرویز تناولی، بهمن محصص، صادق تبریزی، جلال شباهنگی، زهرا رهنورد و حمید عجمی در قالب ترکیب مواد روی بوم، ترکیب مواد روی چوب، ترکیب مواد روی مقوا، ترکیب مواد روی پارچه، چاپ دیجیتالی و اکریلیک روی بوم، کلاژ، ترکیب مواد روی پارچه بوم و گواش روی مقوا به نمایش درآمده است.
نظر شما