۱۹ مهر ۱۳۸۸، ۱۵:۳۳

غفوری فرد در گفتگو با مهر:

فقدان روحیه گروهی در کشور موجب تضعیف احزاب شده است

فقدان روحیه گروهی در کشور موجب تضعیف احزاب شده است

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: فقدان روحیه کارگروهی و جمعی در کشور موجب تضعیف احزاب شده است.

محمد حسن غفوری فرد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه  نداشتن روحیه کارگروهی در افراد از مهمترین عوامل تضعیف احزاب در کشور است، افزود: اختلافات داخلی احزاب نیز موجب تضعیف احزاب در کشور شده است .

دبیر کل جامعه اسلامی ورزشکاران افزود: فقدان روحیه کارجمعی امروزدر کشور موجب شده تا احزاب به دلیل عدم برخورداری از جایگاه واقعی خود، نتوانند راه کاری برای برون رفت از وضعیت فعلی پس از انتخابات  ارایه دهند.

وی با اشاره به تشکیل حزب جمهوری اسلامی از توسط دکتر شهید بهشتی و یارانشان که متشکل از شخصیت های کاریزماتیک و قوی بودتصریح کرد: این حزب نیز به دلیل اختلافات داخلی نتوانست نقش خود را به خوبی در کشور ایفا کند. 

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، فعالیت خانه احزاب را مسیری برای ایجاد فضای کارگروهی و وجود تریبونی برای احزاب مختلف خواند و افزود: خانه احزاب به کاهش اختلافات و افزایش اعتماد مردمی نسبت به احزاب کمک می کند.

غفوری فرد، تعداد حدود 300 حزب در کشور را یکی از مشکلات موجود در ایران خواند و خاطرنشان کرد: اگر این تعداد حزب به  چند گروه اصلی  تقسیم بندی شوند شاید از این همه پراکندگی جلوگیری شود. 

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه در حکومت های دموکراتیک و پارلمانی احزاب رکن اساسی هستند وافراد افکار کانلیزه شده خود را از این طریق به مردم منتقل می کنند ، گفت: بر این اساس مردم به جای مواجه شدن  با افرادی که آنها را نمی شناسند با احزاب و گروههای شناسنامه دار با مواضع مشخص و پاسخگو مواجه اند.

وی با اشاره به اینکه احزاب تسهیل کننده مسیر دموکراسی هستند خاطرنشان کرد: احزاب نقش آگاه کننده و آموزشی در زمینه های سیاسی را برای مردم ایفا می کنند و رصد کردن برنامه های دولت، اطلاع رسانی به مردم در زمینه  انحراف از اصول و مواضع اصلی نیز از جمله وظایف احزاب است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمی شود تصور کرد ما در یک کشور حکومت دموکراسی واقعی و انتخابات حقیقی داریم، اما احزاب در آنجا نقشی ندارد.

غفوری فرد در بیان اینکه چه عواملی در کشور ما موجب شده تا احزاب نقش اصلی خود را نتوانند ایفا کنند، اظهارداشت: متاسفانه احزاب در ایران به طور نامشروع متولد شدند و اولین احزاب یا وابسته به خارج بودند و یا احزاب شاه ساخته بودند.

وی ادامه داد: این عوامل موجب شد تا مردم در سالهای پیش از انقلاب یک ذهنیت بسیار منفی نسبت به احزاب داشته باشند و ما نیز هنوز نتوانستیم این ذهنیت منفی را کاملا برطرف کنیم.

غفوری فرد یکی دیگر از عوامل ناموفق بودن احزاب در ایران را جایگزینی کاریزمای رهبران به جای نقش احزاب، عنوان کرد و افزود: نقش افراد و شخصیت های مذهبی در ایران همواره بسیار قوی تر از نقش احزاب بوده است .

 

کد خبر 961634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha