به گزارش خبرنگار مهر، قرارداد شیرین ساز فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی به عنوان اولین قرارداد مسعود میرکاظمی وزیر جدید نفت، به ارزش 1.2 میلیارد یورو با شرکت جی اس کره جنوبی منعقد شد. در انعقاد این قرارداد سیف الله جشن ساز مدیرعامل شرکت ملی نفت به عنوان نماینده ایران و تنی چند از مدیران نفتی به همراه نمایندگان کره ای حضور داشتند.
این طرح به منظور شیرین سازی گاز ترش تولیدهای فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی به میزان 3 هزار و 900 میلیون فوت مکعب در روز (MMSCFD) جهت امکان مصرف شبکه سراسری در مواقع ضروری و تزریق گاز به میادین نفتی در سایر اوقات طراحی شده است. همچنین با اجرای این طرح امکان استحصال کامل اتان از گاز شیرین تولیدی در تاسیسات پتروشیمی مجاور به همراه انتقال ایمن تر گاز در خط پنجم سراسری فراهم می شود.
افزایش 20 درصدی تولید گاز در مواقع ضروری
تولیدات این طرح روزانه معادل 102 میلیون متر مکعب گاز شیرین با احداث 6 ردیف شیرین سازی، هر کدام به ظرفیت روزانه 650 میلیون فوت مکعب و نیز تولید روزانه یک هزار و 100 تن گوگرد خشک و دانه بندی شده در چهار ردیف بازیافت گوگرد جهت صادرات می باشد که به معنای افزایش قریب به 20 درصد تولید گاز طبیعی کشور در مواقع لازم خواهد بود.
فرآیند شیرین سازی به روش ژنریک MDEA بوده و در مجاورت حلال آمین با درجه خلوص 99.7 درصد صورت می گیرد. گاز تصفیه شده تقریبا عاری از سولفید هیدروژن بوده (کمتر از 3ppm) و میزان گاز کربنیک آن نیز بیش از 50 درصد کاهش می یابد. این گاز که اشباع از آب می باشد پس از سرمایش، مجددا به تاسیسات موجود فازهای 6 تا8 برگردانده شده تا بعد از نم زدایی و بازیابی LPG و نیز استحصال اتان در تاسیسات پتروشیمی فشرده شده و به شبکه مصرف یا خط سراسری پنجم ارسال شود.
کلیه تاسیسات جانبی و یوتیلیتی لازم در این طرح بصورت مستقل پیش بینی شده و مدت زمان اجرای طرح 42 ماه در نظر گرفته شده است.
تقاضای 7 کنسرسیوم داخلی و خارجی
فرایند انتخاب پیمانکار این طرح از بین 7 مجموعه و کنسرسیوم پیمانکاری داخلی و خارجی تعیین صلاحیت شده از طریق مناقصه عمومی و دو مرحله ای صورت پذیرفت، که نهایتا کنسرسیوم شرکت های GS E&C کره جنوبی (به عنوان رهبر) به همراه شرکت بین المللی پیمانکاری عمومی ایران (LGC) به مبلغ 1240 میلیون یورو به عنوان پیمانکار طرح در قالب EPC با تامین هزینه از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران برگزیده شده است.
طراحی پایه (Basic) و پایه پیشرفته (FEED) فرایند طرح توسط شرکت لورگی آلمان که صاحب دانش فنی و لیسانس مربوطه نیز می باشد با توجه حداکثری به مسائل زیست محیطی (HSE) انجام شده است.
اشتغال 8 هزار نفری
حداقل سهم داخلی از اجرای این طرح 51 درصد بوده که انتظار می رود این میزان نظیر سایر طرحهای انجام شده در منطقه عسلویه در طول اجرای طرح افزایش قابل توجهی داشته باشد. پیش بینی می شود این طرح در زمان اجرا تا سقف 8 هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اشتغال مستقیم ایجاد کند.
نظر شما