۲۴ مهر ۱۳۸۸، ۱۰:۳۸

در گفتگو با مهر اعلام شد:

20درصد فاضلاب شمال مشهد به کشف رود می ریزد

20درصد فاضلاب شمال مشهد به کشف رود می ریزد

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه 20 درصد فاضلاب شمال مشهد به کشف رود وارد می شود، افزود: برغم تاکید این سازمان برای اولویت بندی جمع آوری فاضلاب شهر از مناطق متراکم شهری، این مسئله هنوز محقق نشده است.

حسین آقا میری در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد با بیان اینکه بسیاری از فاضلابهای شهری،‌ صنعتی، ‌خدماتی و مسکونی شمال مشهد از طریق کانال های عمود بر کشف رود به این منطقه وارد می شود، افزود: این موارد از فاضلابهای مناطق مطهری شمالی،‌ کوی امیر آغاز می شود و فاضلاب و پس آب صنعتی بسیاری از واحدهای صنعتی موجود در قوچان و چناران تا مشهد را نیز در بر می گیرد به گونه ای که شیب موجود در کانالهای عبوری آب این مناطق تماما به سمت کشف رود است.

وی خاطرنشان کرد: برای کاهش آلایندگی کشف رود 26 واحد تولید متخلف که فاضلاب و پساب صنعتی خود را به کشف رود منتقل می کردند تعطیل شده اند.

آقا میری در مورد دو تصفیه خانه پرکندآباد 1 و2 گفت: این دو تصفیه خانه جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفراز شهر را پوشش می دهند اما از طرفی بسیار بیشتر از ظرفیت و توان خود پذیرش دارند و از سویی دیگر تکنولوژی موجود در آنها با نوع فاضلابی که دریافت می کنند متفاوت است زیرا علاوه بر دریافت فاضلاب واحدهای خانگی باید فاضلاب واحدهای صنعتی را نیز دریافت کنند.

وی افزود: فاضلاب شهرک صنعتی توس نیز وارد کشف رود می شود و در انتهای کشف رود نیز فاضلاب شهرک صنعتی چرم قرار دارد که بعضا دارای اشکالات فنی است ضمن این که بسیاری از واحدهای آبکاری و دباغی پوست نیز فاضلاب خود را به کشف رود می ریزند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: به دلیل عدم توانایی در تصفیه فاضلاب انتقالی به کشف رود،‌ دو تصفیه خانه مذکور مبدا جریانات آلوده ساز کشف رود محسوب می شوند اما برای کاهش این آلودگی،‌ نظارت بر این دو تصفیه خانه افزایش یافته است و برخی واحدهای صنعتی نیز با جرایم زیست محیطی سنگینی رو به رو شده اند.

آقا میری ضمن اشاره به جمع آوری ضربتی پمپ های غیر مجاز حاشیه کشف رود اظهار داشت : این مطلب را قبول ندارم که 75 درصد سبزی موجود در مشهد از طریق آبیاری با فاضلاب موجود در کشف رود آبیاری می شود و این آمار بسیار کمتر از رقم اعلام شده است.

وی سپس با اشاره به کشت انواع محصولات کشاورزی در حاشیه کشف رود گفت: گندم، سبزیجات و کشت درختی از جمله محصولاتی است که در حاشیه کشف رود به عمل می آید و تمام این محصول نیزاز راه آبیاری با فاضلاب نیست و بسیاری از این محصولات با آب چاه آبیاری می شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی به کاشت 150 هکتار صنوبر در سال گذشته و در حاشیه کشف رود اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در حال ایجاد کمربند سبزی به طول 72 کیلومتر در حاشیه شمالی کمربندی هستیم و قرار است تا پایان سال جاری نیز تصویه خانه فاضلاب شهرک صنعتی توس با هدف کاهش بار موجود در تصفیه خانه های پرکندآباد راه اندازی شود.

کشف رود، در میان دره ای به همین نام در خراسان رضوی جاری است. این رودخانه از مشرق به شهر قوچان و از کوه‌های هزار مسجد و بینالود سرچشمه می‌گیرد.

طول رودخانه کشف رود ۲۹۰ کیلومتر است و پس از ادامه مسیر، در محل پل خاتون سرخس، به رودخانه هریرود می‌پیوندد و از آنجا به بعد، رودخانه تجن نام گرفته و به سمت ترکمنستان ادامه می‌یابد و در ریگزارهای ترکمنستان فرو می‌رود.

کد خبر 964638

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha