به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری فرانسه اعلام کرد فیلمساز چکتبار برنده دو جایزه اسکار و کارگردان "آمادئوس" و "پرواز بر فراز آشیانه فاخته" پارسال به همراه واتسلاو هاول دوست خود و رئیس جمهوری پیشین چک کار روی پروژهای با موضوع توافقنامه مونیخ و یکی از دلایل آغاز جنگ جهانی دوم را آغاز کرده بود.
اما فورمن 77 ساله که پیش از حضور در راس هیئت داوران چهارمین جشنواره فیلم رم در ایتالیا برای مرور آثار خود به پاریس رفته بود، درباره سرنوشت فیلم سینمایی "روح مونیخ" به خبرنگاران فرانسوی گفت که فیلمبرداری به دلیل کمبود بودجه به تعویق افتاده و کل پروژه در معرض خطر توقف کامل است.
وی ادامه داد: بحران اقتصادی تامین منابع مالی فیلمهای سینمایی را سختتر از همیشه کرده است. ما برای یافتن پول تلاش میکنیم و باید مبلغی حدود 10 تا 20 میلیون دلار هزینه تولید آن را تامین کنیم. قرار است "روح مونیخ" در لوکیشنهای آلمان و فرانسه فیلمبرداری شود، اما زمان آغاز کار هنوز مشخص نیست.
فورمن که یکی از معدود فیلمسازان خارجی موفق در هالیوود است، سال 1968 از سرزمین مادری خود چکسلواکی گریخت و پس از فروپاشی رژیم کمونیستی و تشکیل کشور مستقل جمهوری چک، مرتبا به چک رفت و آمد داشت. او فیلم سینمایی "آمادئوس" را هم در پراگ ساخت، اما با عوامل و بازیگران عمدتا آمریکایی.
این فیلمساز تحسینشده با تمجید از وضعیت فعلی سینمای جمهوری چک و استعدادهای تازه و جوان و فیلمهای خوب آن، درباره بازگشت احتمالی خود به سرزمین مادریاش گفت: من به کجا که داستان فیلم بکشاندم میروم. اما اینکه مقیم اروپا بشوم را نمیدانم. بچههای من آمریکایی هستند و به مدرسه میروند. خودم هم نمیدانم به کجا تعلق دارم.
نظر شما