پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۹ تیر ۱۳۸۳، ۱۳:۱۱

براي متقاعد كردن شيراك در مورد اروپايي شدن تركيه

فيگارو: اردوغان امروز وارد پاريس مي شود

طيب اردوغان نخست وزير تركيه امروز در راس هيئتي عالي رتبه وارد پاريس مي شود تا در سفري سه روزه با مقامات اين كشور درباره پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا گفتگو كند.

به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از روزنامه فيگارو، مقامات فرانسوي با خرسندي در انتظار اردوغان هستند تا با اين كانديداي عضويت در اتحاديه اروپا بحث و تبادل نظر نمايند.
ژاك شيراك رييس جمهور فرانسه كه آخرين بار در تاريخ 28 ژوئن (8 تير) در نشست سران كشورهاي ناتو با اردوغان در استانبول ديدار كرد، پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا را نه تنها ضروري ندانسته  بلكه غيرممكن بر شمرد.برخي معتقدند چنانچه شيراك دراين سفررسمي حمايت خود از تركيه را به اردوغان اعلام كند، گامي مثبت براي تركيه در گفتگوهاي طولاني و دشوار به حساب مي آيد.
فرانسه نيز همچون تركيه در انتظار بروكسل است تا شرايط پيوستن تركيه از لحاظ سياسي، قضايي و اقتصادي را به طور كامل اعلام نمايد. با اين چشم انداز، سفر اردوغان به پاريس با اين هدف انجام مي شود كه فرانسه و ديگر بخش هاي اروپا حمايت خود را از پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا كه هم اكنون 70 ميليون جمعيت دارد، اعلام كند.
اردوغان امروز در متينون و اليزه پذيرايي مي شود. "ژان لويي دوبره" رييس مجلس ملي اين كشور  ناهار را با وي مي گذراند و همچنين  "كريستين پونسله" رييس سنا شام را با اردوغان صرف خواهد كرد. نخست وزير تركيه علاوه بر افراد مذكوربا رييس جمهور فرانسه و با رافارين نخست وزير اين كشور و  رييس حزب سوسياليست و بسياري از منابع رسمي و غير رسمي ديدار خواهد كرد.
روزنامه ليبراسيون نيز آورده است كه اردوغان امروز در حالي وارد فرانسه مي شود كه فرانسه هنوز با پيوستن اين كشور به اتحاديه اروپا مخالفت دارد.
به نوشته ليبراسيون، برلين، لندن و مادريد پيش از اين حمايت خود را از موضع آنكارا اعلام كرده اند و هم اكنون فقط پاريس باقي مانده است. قرار است در ماه دسامبر 25 عضو اتحاديه اروپا تاريخ آغاز گفتگوها درباره پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا را تعيين كنند.

همچنين رسانه هاي عربي نيز خبر دادند كه اردوغان در ماه نوامبر (آبان) به سوريه و برخي از كشورهاي منطقه سفر خواهد كرد.

کد خبر 96530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha