به گزارش خبرنگار فرهنگي "مهر"، مجتبي آقايي مدير كل تبليغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در جمع خبرنگاران با تأكيد بر ضرورت وجود ضوابط و مقررات لازم وكافي در مورد تبليغات ، اجراي آنها را ضامن سلامت تبليغات در كشور اعلام كرد .
وي وابستگي تبليغات با پديده ها و نوآوري هاي روز را يادآور شد و افزود : تنوع گاهي آنقدر پيچيده و زياد مي شود كه نمي توان آنرا در گروه خاصي تعريف كرد و به دليل تنوع و پيچيدگي هايي كه دارد، نظارت و كنترل بر آن چندان ساده نخواهد بود.
آقايي در ادامه بر تأثيرگذاري تبليغات بر زيرساخت هاي جامعه و همچنين فرهنگ افراد اشاره كرد و گفت : به دليل همين حساسيت ها ، لازم است بر تبليغات رسانه هاي مختلف نظارت جدي ومستمري وجود داشته باشد .
مدير كل تبليغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تأكيد بر اينكه تبليغات از جنبه هاي مختلف اجتماعي ، بهداشتي ، رواني ، كيفيت و محتوا بايد مورد توجه و رسيدگي باشد ، موارد لازم براي نظارت و كنترل را بسيار متنوع و متعدد عنوان كرد .
وي بكارگيري الفاظ ، عناوين و اصطلاحات بيگانه را يكي از مواردي اعلام كرد كه در اوليت هاي رسيدگي جدي اداره كل تبليغات قرار دارد .
آقايي در ادامه با اشاره به اينكه سهم صداو سيما از تبليغات كشور 50 تا 55 درصد است ، گفت : اين رسانه با توجه به حجم بالاي تبليغاتي كه امكان كنترل دقيق را تا حدي سلب مي كند ، 2 تا 3 درصد تخلف دارد كه بدنبال مذاكرات و مكاتباتي كه صورت مي گيرد ، موارد اصلاح و برطرف مي شوند .
مدير كل تبليغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، تخلفات مطبوعات را نيز 10 تا 15 درصد و سهم آگهي نامه ها و ضمائم روزنامه ها را تا 55 درصد اعلام كرد .
وي در ادامه تصريح كرد : كالاهاي خارجي وقتي مي توانند تبليغ شوند كه از طريق مبادي رسمي وارد كشور شده و در كشور ، مجوز رسمي داشته باشند .
آقايي افزود : اين كالاها بايد با كمترين حروف و كلمات لاتين بسته بندي و تبليغ شوند ، اين الفاظ هرگز نبايد بر واژه هاي فارسي غالب شوند ، بدنبال برنامه ريزي هاي انجام شده ، قرار بر اين است كه در آينده كالاهاي خارجي به گونه اي بسته بندي شوند كه به هنگام ترخيص شرايط مطلوبي داشته و واژه ها و الفاظ فارسي آن بر نوشته هاي لاتين غالب باشند .
وي تأكيد كرد : غالب شدن حروف و الفاظ لاتين ، ذهن استفاده كننده را نسبت به اجناس ايراني مخدوش كرده ، گرايش به استفاده از اجناس خارجي را با اعتبار به تبليغاتي كه از سوي رسانه هاي كشور صورت مي گيرد، افزايش خواهد داد-.
آقايي با تصريح بر ضرورت نظارت بر تبليغات و بسته بندي كالاهايي كه قرار است در داخل مورد استفاده قرار گيرند ، گفت : اداره كل تبليغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي شروع عمليات نظارتي ، اصلاح سردر و تابلوي مغازه ها را مورد توجه قرار داده است .
وي گفت : پيش از اين از طريق توزيع بروشورهايي ، اصلاح تابلوهايي كه در آنها بيش از اندازه ، حروف و واژه هاي بيگانه به كار رفته ، اعلام شده است . در مرحله بعد شناسنامه هايي از تابلوهايي كه مشكل دارند تهيه شده ، براي آنها اخطار فرستاده مي شود ، چنانچه ظرف 15 روز اصلاحات اعلام شده ، اعمال نشود ، اخطار ديگري با زمان قانوني 10 روز صادر خواهد شد كه براي اجراي آن نيروي انتظامي وارد عمل شده بر چگونگي روند كار نظارت خواهد داشت .
مدير كل تبليغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اينكه ارسال اخطارهاي اوليه از هفته گذشته شروع شده است ، افزود : روزانه 20 تا 30 اخطار صادر مي شود .
وي تصريح كرد : پس از ساماندهي سردر مغازه ها ، ساماندهي تبليغاتي كه بر روي وسايل نقليه عمومي قرار مي گيرند و بسته بندي كالاها وآرم هايي كه روي اشياء و البسه قرار مي گيرند ، جزو الويت هاي كاري خواهد بود .
آقايي در ادامه بروز تخلفات مختلف در حوزه هاي متفاوت را ناشي از عدم آگاهي كامل افراد از قواني تبليغاتي و همچنين عدم هماهنگي بين دستگاهها اعلام كرد و گفت : چنانچه آگاهي ها ي عمومي ، به واسطه انعكاس اخبار مرتبط ارتقاء يافته و هماهنگي هاي لازم ايجاد شود ، حداقل 80 درصد از مشكلات موجود برطرف خواهد شد .
مدير كل تبليغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه از وجود 300 هزار واحد صنفي در كشور خبر داد كه از اين ميان تنها 96 هزار واحد از اتحاديه صنفي مرتبط با خود ، مجوز فعاليت دريافت كرده اند ، فعاليت بدون مجوز بقيه واحد هاي صنفي ، نمي تواند با قانون بخش هاي مختلف ، مطابقت داشته باشد.
نظر شما