مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سازمان جنگلها پس از مباحث مربوط به زمین با چالش اجرای طرح ساماندهی مواجه است و بدون کمک از سایر دستگاهها، بخشها و کارهای ترویجی درست در این راه گام نهاده که این موضوع در کنار کمبود اعتبارات موجب زمانبر شدن اجرای آن شده است.
وی همچنین با تشریح موقعیت جغرافیایی و ویژگیهای منحصر به فرد گیلان، اظهارداشت: در سازمان جنگلها دو بخش آموزش و ترویج و روابط عمومی از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردارند و به هر میزان سرمایه گذاری در این حوزهها صورت گیرد به طور یقین باز جا برای سرمایه گذاری وجود دارد.
محمدی افزود: کار ترویج یک فعالیت مقطعی و دارای زمان خاص نیست بلکه یک جریان دائمی همراه با ایجاد تغییر و تحول در مناطق روستایی و نگاه بهره برداران نسبت به سایر پتانسیلهای جنگل، به غیر از چوب آن است.
وی با بیان اینکه کار ترویجی یک نوع آموزش غیررسمی به طرف جمعیت قابل توجه روستایی ساکن در جوار و یا داخل عرصه های ملی است، گفت: در ملاقاتهای عمومی مردم در بسیاری از موارد با منابع طبیعی درگیر هستند و این در حالی است که عرصه های ملی که ما از آن حفاظت می کنیم، شخصی نیست بلکه متعلق به همه نسلها و آحاد جامعه است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان کمبود مروجان متخصص در بخش جنگل، تزریق نامناسب نیروها و عدم ثبات آنان در بخش ترویج، پائین بودن سطح معلومات بهره برداران، نداشتن ردیف اعتباری و نقش کم رنگ بخش خصوصی و تشکلهای غیردولتی در حوزه ترویج را از جمله مشکلات عمده این بخش برشمرد و اظهار داشت: در کارهای ترویجی حرف اول را مردم می زنند.
محمدی ادامه داد: بخش آموزش و ترویج با بهره گیری از توان بخشهای تخصصی و فنی می تواند مشکلات کلیدی سازمان را حل کند و به عنوان یک موتور متحرک در مباحث حفاظتی و بهره برداری نقش اساسی داشته باشد تا مردم در مقابل ما قرار نگیرند.
نظر شما