به گزارش خبرنگار مهر در اراک، علی اصغر رحیمی عصر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اراک افزود: با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در ارتقای وضعیت سلامت جامعه، افزود: تاکنون نگاه ویژه ای به این مقوله نشده و ارگان و سازمان خاصی متولی آن نیست.
وی با بیان اینکه، امنیت غذایی یعنی دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی فعال است، گفت: بررسی دهه های اخیر نشان داده، با گسترش تکنولوژی، روند مصرف افزودنیها، آفت کشها، آنتی بیوتیکها و هورمون ها در تولید مواد غذایی به خصوص در کشورهای رو به توسعه، رشد چشمگیری داشته است.
رحیمی در خصوص ضایعات محصولات کشاورزی افزود: سالانه بیش از یکصد میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود که از این میزان 18میلیون تن آن ضایع و از چرخه مصرف خارج شده و یا به عنوان خوراک دامها به مصرف می رسد.
وی سرانه مصرف غذا در کشور را 743 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: با توجه به این سرانه، میزان ضایعات محصولات کشاورزی در کشور، تامین کننده غذای 24 میلیون نفر خواهد بود.
این کارشناس صنایع کشاورزی اضافه کرد: قیمت بالای تهیه غذا، درآمدهای ناکافی و تورم، دغدغه اصلی خانوارهاست که باید با نگاهی علمی مورد توجه قرار گیرد و نارسایی در این زمینه به سرعت به متولیان اصلی منعکس شود.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی سهم عمده ای در تولید محصولات غذایی کشور دارد، گفت: 5.7 درصدپروتئین، 3.7 درصد شیر، 5.6 درصد گوشت قرمز، دو درصد تخم مرغ و 3.9 درصد گوشت سفید مرغ کشور در این استان تولید می شود.
وی ادامه داد: سالانه دو میلیون و 630 هزارتن محصولات کشاورزی نیز در استان مرکزی تولید می شود که ظرفیت فرآوری یک میلیون و 800 هزارتن از این محصولات در استان فراهم است.
وی افزود: در برنامه پنجم توسعه، ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی در استان درزمینه های باغی، زراعی، دامی و شیلات به 525 هزار تن خواهد رسید.
به گفته وی، تولید مواد غذایی سالم وکیفیت بخشی به محصولات کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک طبیعی و بدون استفاده از کودهای شیمیایی و سموم از جمله برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی است.
نظر شما