پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۳۱ تیر ۱۳۸۳، ۱۰:۳۶

مدير پروژه ارگ بم در گفت و گو با "مهر" خبر داد :

ارگ بم به طور كامل بازسازي نمي شود

مدير پروژه ارگ بم با اشاره به اينكه تمام بخش هاي ارگ بم مورد بازسازي قرار نمي گيرند ، گفت : اغلب بخش ها ايمن سازي و حفاظت شده و تنها بخش خاصي ، به طور كامل بازسازي و احياء مي شود .

اسكندر مختاري مدير پروژه ارگ بم در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر"، با اشاره به اينكه بدنبال زلزله اخير بم و تخريب هاي ارگ ، تمام بخش هاي اين محوطه تاريخي بازسازي نخواهند شد ، گفت : بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده ، تنها بخشي از ارگ به طور كامل بازسازي و ديگر بخش ها ايمن سازي ، مقاوم و به همان شكل تخريب شده ي بعد از زلزله 5 دي ماه سال گذشته ، حفاظت مي شوند .
مختاري " خانه سيستاني ها" را موردي اعلام كرد كه طرح بازسازي كامل آن تهيه ، به كميته فني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ارائه خواهد شد و در صورت موافقت همه جانبه و تأئيد نهايي ، تنها بنايي خواهد بود كه به طور كامل بازسازي خواهد شد .
مدير پروژه ارگ بم  در ادامه از آسيب شناسي جامع ارگ بم خبر داد و گفت : اين اقدام از امروز آغاز شده  و طي 10 روز انجام خواهد شد .
وي فعاليت 15 تن از كارشناسان مستقر در ارگ بم ، در قالب 5 تيم را، اقدامي عنوان كرد كه بدنبال آن در مرحله اول ديواره هاي محيطي ارگ را مورد بررسي و آسيب شناسي قرار خواهند داد .
مختاري ارزيابي كامل از ميزان تخريب و خسارت وارد شده به ديوارهاي ارگ را از اهداف اين فعاليت اعلام كرد و افزود : در مراحل بعدي ، ميزان آسيب هاي وارد شده به ديگر بخش هاي ارگ نيز به دقت مورد بررسي قرار مي گيرند .
وي تصريح كرد : پيش بيني شده با اين برنامه ريزي ، ظرف مدت كوتاهي تمام بخش هاي ارگ آسيب شناسي شده و اطلاعات دقيق و كاملي از جزيئات خسارت هاي وارد شده ، بدست آيد .
مدير پروژه ارگ بم در ادامه از فعال شدن آزمايشگاهي در ارگ و بررسي خشت هاي اوليه ارگ خبر داد و گفت : چند روزي است كه كارشناسان در اين آزمايشگاه به بررسي خشت ها مشغول هستند و انتظار مي رود تا 15 روز آينده ، نتايج كامل ، دقيق و لازمي از جنس خشت هاي به كار رفته در ارگ به دست آيند .
مختاري تصريح كرد : بي ترديد پس از كسب نتايج لازم ، به هنگام بازسازي بخش هايي از ارگ بم ، از خشت هاي مقاوم اوليه استفاده خواهيم كرد ، بدين ترتيب تخريب هاي احتمالي آينده را تا حد امكان كاهش خواهيم داد .

 

کد خبر 96847

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha