به گزارش خبرنگار مهر در رشت، این تفاهمنامه در هفت ماده تنظیم و به مدت سه سال در زمینه های فراهم کردن امکان همکاری در تحقیقات برنج هیبرید و تجاری سازی، آزمایش مزرعه ای برای معرفی و سازگاری لاینهای هیبرید برنج، اصلاح هیبرید ایرانی در ویتنام، تبادل محقق و تازه ترین یافته های علمی و فناوری برنج با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
موسسه تحقیقات برنج کشور که در رشت واقع است براساس تفاهمنامه های امضا شده با کشورهای فیلیپین، امارات متحده عربی و اروگوئه همکاری می کند.
همچنین رئیس موسسه تحقیقات برنج کشوراز معرفی 12 رقم جدید برنج در رشت خبر داد و گفت: از این ارقام که با تلاش کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت معرفی شدند شش رقم گونه ای جدید و مقاوم از ارقام بومی برنج وشش رقم دیگر که با استفاده از فن آوری اشعه گاما تولید شدند گونه های جهش یافته ارقام پرمحصول برنج هستند.
عباس شهدی کومله افزود: این 12 رقم جدید برنج که از سال آینده به طور گسترده در شالیزارهای کشور کشت خواهد شد در مقابل شرایط آب و هوای و آفت برنج مقاومت بیشتری دارد.
وی عنوان کرد: از ویژگیهای خاص این گونه پا کوتاه بودن آنهاست که در مقابل بارانها ی شدید مقاوم است و دچار ورس یا خوابیدگی ساقه نمی شود.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور همچنین مقدار تولید این ارقام در هر هکتار را دو تن بیشتر از دیگر ارقام برنج اعلام کرد و ادامه داد: مقدار تولید گونه های جدید بدست آمده از ارقام بومی حدود هفت تن و ارقام جهش یافته پرمحصول 9 تن در هر هکتار است.
نظر شما