۹ آبان ۱۳۸۸، ۱۱:۴۰

شریفی مقدم به مهر خبر داد:

فشار سنگین آثار تورمی هدفمند کردن یارانه ها در حوزه سلامت

فشار سنگین آثار تورمی هدفمند کردن یارانه ها در حوزه سلامت

دبیرکل خانه پرستار با تاکید بر اثرات تورمی لایحه هدفمند کردن یارانه ها در حوزه بهداشت و درمان کشور گفت: اثرات تورمی این لایحه متوجه مردم، بیمارستانها و پرسنل وزارت بهداشت می شود.

محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همه کارشناسان بر این عقیده اند که لایحه هدفمند کردن یارانه ها، اثرات تورمی به دنبال خواهد داشت اما نظرها در این زمینه متفاوت است به طوری که از 20 تا 60 درصد تورم را پیش بینی می کنند.

کلیات لایحه هدفمند کردن یارانه ها در صحن مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و نمایندگان مشغول بررسی مواد این لایحه هستند.

شریفی مقدم با عنوان این مطلب که این لایحه در سه بخش از حوزه بهداشت و درمان تاثیرگذار است، افزود: اثرات تورمی این لایحه متوجه مردم، بیمارستانهای دولتی و پرسنل وزارت بهداشت (پرستاران) می شود.

دبیرکل خانه پرستار در توضیح اثرات تورمی این لایحه بر مردم گفت: بدیهی است که آثار اجتماعی و اقتصادی آن به طور مستقیم بر روی کیفیت زندگی اکثریت مردم تاثیرگذار خواهد بود. 

بر اساس اهداف پیش بینی شده در لایحه هدفمند کردن یارانه ها، مصرف به حداقل خواهد رسید، قیمتها به حالت واقعی نزدیک می شود و درآمد حاصله نیز بین دهکهای پایین جامعه توزیع خواهد شد تا شکاف طبقاتی کم شود.

اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها باعث کاهش شاخص میزان مشارکت عادلانه مردم در پرداخت هزینه های درمانی خواهد شد
شریفی مقدم
شریفی مقدم با عنوان این مطلب که در حال حاضر نیز 60 درصد هزینه های درمانی از جیب مردم پرداخت می شود که این موضوع مغایر با قانون برنامه چهارم توسعه کشور است، ادامه داد: قطعا با حذف یارانه های انرژیهای حامل و افزایش هزینه ها، فشار سنگینی بر مردم تحمیل خواهد شد که قشر آسیب پذیر جامعه بیشتر متحمل خسارات می شود.

دبیرکل خانه پرستار افزود: یکی از شاخصهای ارزیابی کشورها در رتبه بندی جهانی، میزان مشارکت عادلانه بیماران در پرداخت هزینه های درمانی است که اجرای این لایحه باعث کاهش شاخص میزان مشارکت عادلانه مردم در این پرداختها خواهد شد. در نتیجه آن، آمار جمعیتی که گرفتار هزینه های کمرشکن درمان می شوند، بالا خواهد رفت.

شریفی مقدم همچنین به آثار روانی ناشی از بالا رفتن تورم که باعث افزایش نگرانی و اضطراب خواهد شد، اشاره کرد و گفت: تشدید اختلالات روانی باعث تهدید سلامت روان جامعه خواهد شد.

این در حالی است که دکتر محمدتقی نوربخش، عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور نیز در گفتگو با خبرنگار عنوان داشته بود که در شرایط کنونی با 1500 میلیارد تومان بدهی انباشته مراکز درمانی مواجهیم.

دبیرکل خانه پرستار در ادامه به تاثیر لایحه هدفمند کردن یارانه ها در بیمارستانهای دولتی اشاره کرد و گفت: عدم پرداخت مطالبات شرکتهای دارویی و افزایش معوقه های پرستاران از جمله معوقه کارانه که یک سال است پرداخت نشده و... باعث خواهد شد که این بیمارستانها در تامین هزینه ها با مشکل مواجه شوند.

شریفی مقدم تاکید کرد: کافی نبودن اعتبارات مالی در حوزه سلامت، باعث خواهد شد با اجرای این لایحه در وزارت بهداشت اوضاع بسیار وخیم تر از شرایط کنونی باشد. به طوری که نمی توان روزهای خوشایندی برای حوزه بهداشت و درمان کشور متصور بود.

انتظار خدمات درمانی استاندارد یک امر بیهوده است و اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه منجر به افت کیفیت خدمات در حوزه سلامت خواهد شد
دبیرکل خانه پرستار
کارشناسان حوزه بهداشت و درمان کشور معتقدند در لایحه هدفمند کردن یارانه ها مکانیسم مشخصی برای اینکه ذخایر به سمت نظام سلامت برود، دیده نمی شود.

دبیرکل خانه پرستار به اثرات تورمی لایحه هدفمند کردن یارانه ها بر پرستاران اشاره کرد و گفت: وقتی قرار است قیمتها واقعی شود، حقوق هم باید واقعی پرداخت شود که در این صورت حقوق ماهانه یک پرستار باید 5/1 میلیون تومان باشد.

شریفی مقدم با اشاره به اینکه میانگین حقوق یک پرستار پیمانی 300 هزار تومان است، افزود: در حال حاضر پرستاران زن نیز در دو شیفت کار می کنند ولی با 600 هزار تومان دریافتی همچنان زیر خط فقر هستند که مجبورند شیفت سوم را اضافه کنند تا به مرز یک میلیون درآمد برای حداقل زندگی برسند.

سوپروایزر بیمارستان امام خمینی گفت: با این اوصاف انتظار خدمات درمانی استاندارد یک امر بیهوده است و اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه منجر به افت کیفیت خدمات در حوزه سلامت خواهد شد. 

کد خبر 970623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha