۵ آبان ۱۳۸۸، ۱۵:۵۶

سنایی با مهر مطرح کرد:

بازی"برد-برد"ترکیه با دیگر کشورها / آرامش در منطقه با همکاری دو کشور

بازی"برد-برد"ترکیه با دیگر کشورها / آرامش در منطقه با همکاری دو کشور

رئیس فراکسیون اقتدار ملی مجلس با بیان اینکه اردوغان سیاست مبتنی برهمکاری و بازی "برد-برد" را با سایر کشورها درپیش گرفته ، گفت: ترکیه مواضع واقع بینانه ودوستانه ای را نسبت به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است به گونه ای که آرامش در منطقه را در گرو همکاری با کشورمان می داند.

مهدی سنایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به تهران، اظهار داشت: سفر نخست وزیر ترکیه به تهران را می توان از چند زاویه مورد بررسی قرار داد.

وی داشتن اراده جدی ترکیه در گسترش روابط با ایران را اولین محور مورد بررسی به شمار آورد وافزود: در 6-7 سال گذشته روابط دو کشور بهبود یافته و از پیشرفت و رشد وبالایی برخوردار بوده است بطوری که هم اکنون حجم مبادلات تجاری تهران-آنکارا در حدود 5/5 میلیارد دلار می باشد و حتی ترکیه نیز اعلام نموده که قصد افزایش این حجم از مبادلات را دارد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پتانسیل بالایی برای افزایش روابط فی مابین دوکشور وجود دارد، عنوان کرد: همانگونه که ایران یک بازار اقتصادی مناسب برای ترکیه به شمار می آید، ترکیه هم برای ایران یک مسیرقابل اطمینان جهت انتقال گاز است.

وی با اشاره به محور دوم مورد بررسی گفت: ترکیه سیاست تازه ای را در دوره اردوغان وحزب اسلامگرا در بعد منطقه ای و بین المللی در پیش گرفته است که آن هم سیاست کاهش تنش و رقابت و تعریف بازی "برد-برد" با سایر کشورهاست.

نماینده مردم نهاوند در مجلس افزود: درحال حاضر ترکیه تلاش می کند که نقش خود را در همکاری با دیگر کشورها افزایش دهد البته نه با رقابت وتنش بلکه با بازی که حاصل جمع جبری آن غیرمساوی با صفرشود.

وی ادامه داد: همکاری گسترده ترکیه با روسیه بویژه در خصوص انرژی با توجه به اینکه روسیه رقیب تاریخی ترکیه محسوب می شود یا آغاز روابط با ارمنستان در قالب دیپلماسی فوتبالی و یا درپیش گرفتن سیاست قفقازی که حاکی از ایجاد سیستم امنیتی به کمک روسیه در رابطه با قفقاز است همه نشان دهنده تغییرات در دوره نخست وزیری اردوغان است.

رئیس فراکسیون اقتدار ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اردوغان سیاست مبتنی برهمکاری و بازی"برد-برد"  را با سایر کشورها درپیش گرفته است، خاطرنشان کرد: مواضع اخیر ترکیه در مواجهه با فلسطین ولغو مانور مشترک با اسرائیل نشانگر این است که این کشور به جهان اسلام اهمیت بیشتری می دهد درحالی که به ناتو وغرب بی اعتنایی می کند.

وی سیاست آسیایی واسلامی را درسیاست خارجی ترکیه پررنگ تر ازگذشته دانست وعنوان کرد: البته نباید این نکته را فراموش کرد که ترکیه با انجام چنین کارهایی بدنبال ارتقاء جایگاه خود در جهان اسلام، منطقه ودنیا است.

این نماینده مجلس تلاش ترکیه برای میانجیگری در پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران را از دیگر محورهای مورد بررسی به شمار آورد و گفت: ترکیه هم در پرونده هسته ای وهم در مذاکره با آمریکا سعی می کند که نقش کشور ثالث را ایفاء کند.

وی با اشاره به مواضع روز گذشته نخست وزیر ترکیه اظهار داشت: در حقیقت ترکیه مواضع واقع بینانه ودوستانه ای را نسبت به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده وتلاش می کند که در این چارچوب به ایفای نقش بپردازد که مواضع روز گذشته اردوغان نیز در این راستا بوده است.

سنایی در پایان با تاکید برتاثیرگذار بودن جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت منطقه ای، گفت: ترکیه آرامش در منطقه را در گرو همکاری با جمهوری اسلامی ایران می داند وبه عنوان یک ضرورت به آن می نگرد.

کد خبر 972203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha