۷ آبان ۱۳۸۸، ۱۵:۰۹

گزارش خبری مهر/

پشت پرده درخواست ابومازن درباره گلدستون/تسلیم دربرابرباج خواهی اسرائیل

پشت پرده درخواست ابومازن درباره گلدستون/تسلیم دربرابرباج خواهی اسرائیل

منابع رژیم صهیونیستی، جزئیات جدیدی درباره علت درخواست غیر قابل توجیه رئیس تشکیلات خودگردان برای تاخیر در بررسی گزارش جنایات رژیم اسرائیل در جنگ غزه(گلدستون) را فاش و به باج خواهی صهیونیستها از ابومازن در این زمینه اشاره کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، درخواست رئیس تشکیلات خودگردان برای تعویق انداختن بررسی گزارش کمیته گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، موقعیت ابومازن را بیشتر تضعیف کرده و او را در شرایط سیاسی دشوار و انفعالی قرار داده است، هر چند رئیس تشکیلات خودگردان به سبب خشم گسترده مردم فلسطین، درخواست خود برای تعویق بررسی گزارش جنایات صهیونیستها در جنگ غزه(گلدستون) را پس گرفت.

بسیاری خبرگزاری ها از جمله منابع اسرائیلی، موضوع باج خواهی رژیم صهیونیستی از رهبری تشکیلات خودگردان و تهدید  به پخش نوار ویدئوی ضبط شده از او را که در جریان آن، ابومازن در دیدار با ایهود باراک وزیر جنگ این رژیم (با حضور لیونی وزیر امور خارجه وقت)، اشغالگران قدس را ترغیب به جنگ علیه حماس می کند، منتشر کرده اند و اینکه سرانجام رهبری خودگردان تسلیم شده و از نماینده خود در سازمان ملل متحد می خواهد بررسی گزارش را به تاخیر اندازد.

علاوه بر این گفته می شود رژیم صهیونیستی نوار صوتی دیگری را در اختیار دارد که از گفتگوی تلفنی بین مدیر رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل با طیب عبدالرحیم از رهبران تشکیلات فلسطینی ضبط شده است و در آن گفتگو، مسئول فلسطینی شرایط را برای حمله ارتش اسرائیل به اردوگاه جبالیا و الشاطی در نواز غزه مساعد می بیند و به اسرائیل توصیه می کند اگر این اردوگاه ها به اشغال در آیند، نابودی دولت حماس در غزه حتمی است.

ملاحظه :

به دنبال انتقادهای گروه های مختلف فلسطینی از رهبری فتح، رسانه های عربی و به ویژه قطر در مقالات و تحلیلهای خود انتقاد از ریاست تشکیلات خودگردان را آغاز کرده اند.

شیخ خالد بن جاسم آل ثانی مدیر دفتر حقوق بشر وزارت امور خارجه قطر و نماینده این کشور در حقوق بشر ژنو در گفتگو با مطبوعات و در عکس العمل غیر مستقیم به اظهارات ابومازن که مدعی شده بود به تعویق افتادن بررسی گزارش کمیته گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به پیشنهاد مجموعه ای از کشورهای عربی و اسلامی انجام شده ، پاسخ داده و اظهار داشت : چنین چیزی کذب بوده و این نماینده فلسطین یعنی ابراهیم الخرابشه بود که پیشنهاد تعویق را مطرح کرد و کشورهای عربی در این ماجرا نقشی نداشتند.

- سران رژیم اسرائیل از موضع گیری صریح به خاطر پرهیز از فشار بیش از حد به تشکیلات خودگردان و در نتیجه جلوگیری از تقویت موقعیت حماس، ملاحظات بیشتری دارند. آنها سعی دارند موضوع را چندان جنجالی نکنند، اما مطبوعات رژیم همراه با رسانه های منطقه مجبور شده اند به برخی جزئیات موضوع نیز اشاره کنند.

روزنامه هاآرتص در این زمینه می نویسد: ابومازن خود مستقیما با الخرابشه نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد تماس گرفته و به وی دستور داده است بررسی این گزارش را به تعویق اندازد، نماینده فلسطین ابتدا متقاعد نشده و خواهان دستور کتبی از او می شود و بلافاصله دستور کتبی از طریق فاکس برای وی ابلاغ می شود.

- روزنامه معاریو از قول یک منبع مطلع امنیتی می نویسد: علاوه بر نوارهای ضبط شده از ابومازن و طیب عبدالرحیم، موضوع ایجاد شبکه تلفن همراه در کرانه باختری نیز در پشت این ماجرا قرار داشته و اسرائیل که تا کنون با ایجاد چنین سیستمی در کرانه باختری مخالفت می کرد و آن را سبب اختلال در ارتباطات تلفنی خود می دانست، طی یک معامله ای پشت پرده با ابومازن به وی قول داده است در صورت موافقت با پیشنهاد تاخیر در رای گیری برای گزارش گلدستون، رهبری تشکیلات خودگردان بتواند چنین سیستمی را در کرانه باختری راه اندازی کند. لازم به توضیح است پسر ابومازن صاحب امتیاز نصب چنین سیستمی بوده و سعی دارد یک اپراتور تلفن همراه و ویژه خودگردان در مناطق خودگردان فلسطینی کرانه باختری راه اندازی نماید.

نظریه :

به نظر می رسد کشورهای عربی برای دامن زدن بیشتر به این موضوع تعمد نیز داشته باشند، زیرا عدم بررسی گزارش کمیته گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، این کشورها را نه تنها از فشار اسرائیلی و آمریکایی برای رای ندادن به این گزارش رها کرده ، بلکه رهبران به اصطلاح میانه رو عربی موقعیتی به دست آورده و نفس راحتی کشیدند تا به افکار عمومی خود چنین وانمود کنند که آنها از حقوق ملت فلسطین غافل نبوده و حاضر بودند اسرائیل را محکوم کرده وحتی رهبران جنایت پیشه اسرائیلی در جریان حمله به غزه را به دادگاه کیفری لاهه نیز بکشانند، ولی تشکیلات خودگردان با اقدام خود فرصت سوزی کرده و این رهبران را در برابر کار انجام شده، قرار داده است و به همین سبب، دیگر کاری از دست آنها ساخته نیست و آنها ناچارند اقدامات خود را از طریق کانالهای دیپلماتیک سازمان ملل متحد ، کنفرانس اسلامی، اتحادیه عرب و غیره ادامه دهند.

کد خبر 972952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha