۱۲ آبان ۱۳۸۸، ۹:۴۸

احمد ورسی درگفتگو مهر خبرداد:

نشریات بازاری؛ پرمخاطب ترینها در انگلیس/ اعمال فشار دولت بر رسانه ها

نشریات بازاری؛ پرمخاطب ترینها در انگلیس/ اعمال فشار دولت بر رسانه ها

سردبیر نشریه و وبسایت مسلم نیوز انگلیس، روزنامه های بازاری و بدون محتوا را پرتیراژترین روزنامه های این کشور عنوان کرد و با اشاره به تبعیض عمومی موجود علیه اقلیتهای این کشور از اعمال فشار دولت بر رسانه ها خبر داد.

"احمد ورسی" سردبیر روزنامه و وبسایت مسلم نیوز هفته گذشته در نمایشگاه مطبوعات در گفتگو با مهر درباره روزنامه خود گفت: مسلم نیوز اولین نشریه خبری مسلمانان انگلیس است که اخبار مربوط به مسلمانان انگلیس و سایر نقاط جهان را پوشش می دهد.

وی درباره وضعیت فرهنگی و اقتصادی مسلمانان انگلیس گفت: حدود دو میلیون مسلمان در انگلستان زندگی می کنند که بیشتر آنها دارای تبار هندی، پاکستانی، بنگلادشی و سری لانکایی هستند که البته مهاجرانی از کشورهای ترکیه، قبرس ترک نشین، آفریقا و همچنین منطقه خاورمیانه را نیز باید به این جمعیت افزود.

وی جامعه مسلمانان انگلیس را جوانترین جامعه اقلیت در این کشور عنوان کرد و گفت: 60 درصد مسلمانان انگلیس شهروند این کشور هستند و 50 درصد از آنها کمتر از 45 سال سن دارند.

این عضو برجسته جامعه سردبیران نشریات انگلیس ادامه داد: مسلمانان انگلیس به ویژه نسل جوان آنها دارای تحصیلات خوبی هستند و بیشتر آنها در حوزه های مختلف کارشناس هستند اما متاسفانه بیکاری در جامعه مسلمانان بویژه در میان پاکستانی ها و بنگلادشی ها بسیار بالاست.

وی در توضیح دلایل بالا بودن بیکاری در میان مسلمانان انگلیس گفت: قسمتی از جمعیت مسلمانان انگلیس در مناطق فقیر حومه زندگی می کنند و گرچه غیرمسلمانان هم در چنین مناطقی حضور دارند اما مسلمانان و غیرسفیدها فقیرترند.

ورسی افزود: بیشتر مسلمانان در دهه های 1950 و 1960 در کارخانه های انگلیس کار می کردند اما با کاهش کارخانجات و بسته شدن آنها، فقر و بیکاری در جامعه مسلمانان انگلیس افزایش یافت.

سردبیر نشریه مسلم نیوز چاپ لندن، از تبعیض های آموزشی در انگلیس نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: دولت انگلیس مبالغ کمی را به آموزش در مناطق حومه اختصاص می دهد و به همین دلیل هم امکان داشتن تحصیلات خوب برای بسیاری از مسلمانان فراهم نمی شود.

وی، تبعیض ها را فراتر از تبعیض های آموزشی دانست و گفت: مسلمانان انگلیس از دو نوع تبعیض رنج می برند یک نوع تبعیض همان تبعیضی است که علیه غیرسفیدها اعمال می شود و تبعیض دیگر به خاطر مسلمان بودن آنهاست.

در اوایل جنگ33 روزه، بی بی سی، صحنه هایی را از تخریب منازل لبنانی ها و همچنین کشتار کودکان و زنان پخش می کرد اما پس از مدتی با اعمال فشار دولت، این تصویرها دیگر نشان داده نشد.

 ورسی درباره روزنامه های انگلیس نیز گفت: روزنامه ها در انگلیس به روزنامه های بازاری و روزنامه های جدی تقسیم می شوند و روزنامه های جدی از استقبال کمتری بین مردم برخوردار هستند.

وی، روزنامه های تایمز، تلگراف، گاردین، ایندیپندنت و فاینشال تایمز را از جمله روزنامه های کثیرالانتشار جدی انگلیس نام برد و گفت: روزنامه های بازاری در قطع کوچکتری چاپ می شوند و به ندرت در آنها تحلیلی درباره مسائل روز دیده می شود و بیشتر این روزنامه ها به مقوله هایی مثل ستارهای ورزشی و سینمایی یا حتی مسائل غیراخلاقی می پردازند.

ورسی، روزنامه سان را به عنوان پرتیراژترین روزنامه انگلیس با تیراژی در حدود سه و نیم میلیون روزنامه ای بازاری دانست.

وی، گاردین را از کم تیراژترین روزنامه های کثیرالانتشار انگلیس دانست که حدود 250 هزار نسخه تیراژ دارد که نسبت به روزنامه های تایمز و ایندیپندنت با تیراژ کمتر از یک میلیون از استقبال مردمی کمتری برخوردار است.

نماینده نشریات انگلیس در شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات، روزنامه های میرور و اکسپرس را از دیگر روزنامه های بازاری دارای تیراژ بالا عنوان کرد که تیراژی در حدود دو میلیون نسخه دارند.

وی، داشتن تحصیلات آکادمیک در رشته روزنامه نگاری را از گذشته های دور لازمه روزنامه نگار شدن در انگلیس ندانست و گفت: حتی هم اکنون نیز بسیاری از روزنامه نگاران در رشته های دیگری مثل علوم سیاسی، حقوق، ادبیات و روابط بین الملل تحصیل کرده اند.

ورسی در عین حال از وجود آموزش های حرفه ای بویژه برای کسانی که با برنامه های تلویزیونی و رادیویی سروکار دارند خبر داد.

سردبیر نشریه و وبسایت مسلم نیوز، تهمت بستن به اشخاص حقیقی و حقوقی، نوشتن مطالب نژادپرستانه، نوشتن مطلب علیه یهودیان و همچنین نوشتن درباره مسائل خصوصی سیاستمداران را از خط قرمزهای رسانه ای در انگلیس دانست و گفت: روزنامه نگاران باوجود اطلاع از بسیاری از مسائل به خاطر حساسیتی که مردم یا دولت درباره آنها دارد درباره آن نمی نویسند.

وی، مشکلاتی که بین تونی بلر و فرزندش در زمان نخست وزیری وجود داشت را از جمله مسائلی دانست که رسانه ها برای نوشتن درباره آن منع شدند.

ورسی به جنگ 33 روزه و بمباران مردم جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و گفت: در اوایل جنگ، بی بی سی، صحنه هایی را از تخریب منازل لبنانی ها و همچنین کشتار کودکان و زنان پخش می کرد اما پس از مدتی با اعمال فشار دولت، این تصویرها دیگر نشان داده نشد.

کد خبر 976058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha