پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۳ آبان ۱۳۸۸، ۱۸:۳۷

تعداد دامهای کشور 2.2 برابر مراتع است

تعداد دامهای کشور 2.2 برابر مراتع است

سمنان - خبرگزاری مهر: معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از وجود بیش از 2.2 برابر جمعیت دامی در مراتع کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، ناصر مقدسی در جمع خبرنگاران در سمنان گفت: تعادل بین دام و مرتع در استانهای مختلف متفاوت است و سیاست این سازمان تنوع بخشی در فعالیتهای مرتعی است.

وی با اشاره به اینکه تعداد دامها در فعالیتها و معیشت دامداران تاثیر فراوان دارد، گفت: برای حل مشکل کمبود مراتع راهکارهایی از جمله توسعه کشت گیاهان دارویی مطرح است.

به گفته وی، 920 هزار خانوار در کشور از منابع طبیعی مجوز بهره برداری دارند که مشخصات این افراد در بانک اطلاعات ممیزی ثبت شده است.

مقدسی با اشاره به اینکه امسال کارهای زیادی در زمینه حفاظت از منابع طبیعی صورت گرفته است، گفت: آموزش همیاران طبیعت، همکاری با شورای های اسلامی روستاها، تقویت و توسعه تشکلهای صنفی مرتعداران و حمایت و تقویت از عشایر از این برنامه ها است.

وی وسعت جنگلهای ایران و توران در کشور را چهار میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: از این مقدار 300 هزار هکتار آن در استان سمنان واقع است.

به گفته وی، این سازمان در حال تهیه طرحهای اجرایی و نقشه های اجرایی جنگل های ایرانی تورانی است و بعد مراحل واگذاری این عرصه ها مد نظر خواهد بود.

معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: در جنگلهای ایران توران بحث بهره برداری منفی است و با عقد قرارداد یا جوامع محلی از این جوامع در عرصه های حفاظت و احیا استفاده خواهد شد.

مقدسی افزود: در برنامه چهارم برای این جنگلها طرحی وجود نداشت و مصوبات سفرهای استانی این امر را فعال کرد و امیدواریم در برنامه پنجم جنگلهای ایران و توران دارای ردیف اعتباری شوند.

وی یادآور شد: در برنامه پنجم طرح احیای این جنگلها مد نظر است و امیدواریم علاوه بر احیای این چهار میلیون هکتار مقداری جنگل های مذکور را توسعه دهیم.

کد خبر 977064

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha