پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۶ آبان ۱۳۸۸، ۱۰:۱۵

توریسم دیجیتال /

تلاش برای حفظ بناهای تاریخی جهان در نسخه های دیجیتال

تلاش برای حفظ بناهای تاریخی جهان در نسخه های دیجیتال

گروهی از دانشجویان دانشکده هنر گلاسکو از ماه آوریل پروژه ای عظیم برای اسکن لیزری بناها و آثار باستانی کشورهای مختلف جهان از جمله 500 آثار باستانی تحت پوشش سازمان یونسکو را با نام محافظت دیجیتال از آثار تاریخی آغاز کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این هنرمندان اسکاتلندی از سیستم لیزری قدرتمندی برای اسکن دقیق بناهای تاریخی استفاده می کنند تا از محافظت دیجیتالی از کوچکترین حفره و شکاف در این بناها اطمینان حاصل کنند. تا کنون کار اسکن لیزری تمامی آثار تاریخی اسکاتلند به پایان رسیده و این تیم در صدد است با همکاری شرکتی به نام CyArk اسکن لیزری 500 منطقه تحت پوشش یونسکو را نیز آغاز کند.

سیستم لیزری مورد استفاده توانایی ثبت 50 هزار نقطه بر ثانیه را دارد و به این شکل به سادگی و با حرکت دادن دستگاه بر روی سطح بناهای تاریخی، اسکن انجام گرفته و طرح دیجیتالی و سه بعدی آن به ثبت می رسد.

بنیانگذار شرکت CyArk این پروژه را در پی تخریب مجسمه بزرگ بودا توسط نیروهای طالبان در بامیان افغانستان پایه گذاری کرد تا به این شکل با کمک گرفتن از اندازه گیری ها و ساختار دیجیتال به ثبت رسیده از بناها مهندسان بتوانند نمونه ای کاملا مشابه با بناهایی که به واسطه بربریت گروه هایی مانند طالبان تخریب می شوند را احیا کنند.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، اطلاعات ارزشمندی که به واسطه این سیستم لیزری جمع آوری می شود تنها در زمینه احیای آثار مورد استفاده قرار نخواهند گرفت بلکه می توان از این اطلاعات برای ارائه مجموعه ای سه بعدی و با کیفیت استفاده کرد تا بناهای تاریخی و مشهور جهان را در قالب توریسم دیجیتال به نمایش بگذارد.

در میان 500 اثر باستانی تحت حمایت سازمان یونسکو آثاری مانند میدان امام اصفهان، پرسپولیس، چغازنبیل، تخت سلیمان، بم، پاسارگاد، سلطانیه، بیستون، قره کلیسا و مجموعه آبشارهای شوشتر از کشور ایران به ثبت رسیده اند که باید نشست و دید که آیا این گروه از علاقمندان به آثار باستانی به ایران نیز قدم خواهند گذاشت تا در جهت حفظ این آثار ارزشمند اقدامی صورت گیرد یا خیر.

کد خبر 977653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha