۱۷ آبان ۱۳۸۸، ۹:۴۱

ارتقای معرفت قرآنی-5

ضعف کیفی متون تفسیر/ علوم تربیتی باید در تفسیرها مورد توجه قرار گیرند

ضعف کیفی متون تفسیر/ علوم تربیتی باید در تفسیرها مورد توجه قرار گیرند

مدیر دانشنامه قرآن پژوهی با تأکید بر تحولاتی که در دهه‌های اخیر در تفسیر قرآن صورت گرفته یادآور شد: تفسیر قرآن در شرایط فعلی دچار ضعف کیفی متون است و ما نیازمند تفاسیری با نگاه نو به مسائل علوم تربیتی هستیم.

حجت الاسلام حسین علوی مهر مدیر دانشنامه قرآن پژوهی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با جایگاه کنونی و وضعیت تفسیر قرآن در کشور اظهار داشت: بعد از انقلاب اسلامی حوزه تفسیر تغییرات اساسی یافته و تحولات خیلی خوبی در تفسیر از نظر کمی و کیفی ایجاد شده است.

وی افزود: در طول سی سالی که از انقلاب می گذرد رشد تفسیر به اندازه حدود 200 سال زحمتها و تلاشهای گذشتگان ما بوده است، تفاسیر متعددی طی یکی دو دهه اخیر نگاشته شده که از نظر کمی مورد توجه بوده‌اند و از نظر کیفی هم اگر نگاهی به تحولات داشته باشیم به ایجاد نگرشها و نگاه های جدید که در بحثهای تفسیری به وجود آمده پی می بریم.

حجت الاسلام علوی مهر نگاه علمی به قرآن را از جانب علوم مختلفی چون علوم انسانی و تجربی مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت که این نگاه ها متحول شده و علاوه بر نو بودن آن می توان این نوع نگرش به تفسیر قرآن را در زمره تفاسیر موضوعی طبقه بندی کرد که در چند دهه اخیر شکل گرفته و یا درحال شکل گیری است. در این میان می توان به نگاه تفسیر به اقتصاد، نگاه تفسیر به حقوق، عرفان، اخلاق، سیاست و امثال آنها را نیز مدنظر قرار داد.

مدیر دانشنامه قرآن پژوهی همچنین اظهار داشت: در یکی دو دهه اخیر دانشجویان ارشد علوم قرآنی برای پیدا کردن موضوع رساله با بحران مواجه هستند، این امر نشان دهنده این است که کارهای فراوانی در حوزه تفسیر و معارف قرآنی انجام گرفته و هر کار عامی با معضل تکراری بودن مواجه می شود.

وی بر ضرورت تقویت دانشگاه ها در علم تفسیر قرآن تأکید کرد و اظهار داشت: توجه به تفسیر در حوزه های علمیه در سطح مناسبی است. درحال حاضر مباحث تخصصی در حوزه و دانشگاه تدریس می شوند.

حسین علوی مهر در عین حال یادآور شد: شک نیست با همه پیشرفتهایی که داشته ایم و آثار غنی که خلق شده اند، اما متون تفسیر ما باید از نظر کیفی ارتقاء یابند، همچنین در گرایشهای جدید نیز نیازمند تفاسیر نو هستیم و در شرایط امروز باید نگاه جدیدی به مباحث تربیتی داشته باشیم اما تنها مسئله علوم تربیتی در این رابطه مطرح نیست بلکه به طور کلی نیازمند تفاسیر جدید با نگاه های جدید هستیم.

کد خبر 978889

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha