هوشنگ عباسزاده عضو هیئت علمی گروه علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت این اجلاس گفت: خوشبختانه تعداد خبرگزاریهای کشور در 10 سال اخیر رشد مطلوبی داشته است البته به همان اندازه نیز انتظار میرود که این منابع خبری در تولید و انتقال اطلاعات به مردم نقش بسزایی داشته باشند و فکر میکنم برگزاری این اجلاس در ایران میتواند این روند را تسریع بخشد.
وی به جابجایی مخاطبان هدف از روزنامهها به خبرگزاریها اشاره کرد و افزود: بر اساس آماری که یونسکو در 15 سال قبل ارائه کرد باید تیراژ مطبوعات در ایران آن زمان حداقل حدود هفت میلیون میبود حال آنکه هم اکنون و در خوشبینانهترین حالت نیز این تیراژ به 5/2 میلون نسخه نمیرسد. اما در این بین خبرگزاریها به خوبی توانستهاند این مخاطبان را به سمت خود بکشند و یک نوع جابجایی در مخاطبان هدف صورت بگیرد.
عباسزاده ادامه داد: این تاثیرگذاری ایجاب میکند که خبرگزاریهای ما خودشان را نه تنها به مخاطبان داخل کشور بلکه به خارج از کشور نیز معرفی کنند و به نظرم اجلاس مذکور (اوآنا) فرصت خوبی برای تحقق این هدف است.
این کارشناس ارشد رسانه تاکید کرد: باید از این فرصت نهایت استفاده را برد و به هیچوجه نباید با آن مانند اجلاسی که صرفاً تشریفاتی برگزار میشود، برخورد کرد بلکه باید نشستهایی را برای تبادل افکار میان مدیران رسانهها و خبرگزاریهای خارجی حاضر در این اجلاس و مدیران و نیز خبرنگاران رسانههای خودمان برگزار کنیم تا بتوانیم از تجربیات آنها استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی گفت: بر اساس اطلاعاتی که بنده دارم باید اعتراف کرد که رسانههای حاضر در این اجلاس از قدرت رسانهای بهتری برخوردارند و به همین دلیل میتوان از دانش و تجربیات آنها جهت ارتقاء دانش رسانهای کشور استفاده کرد. این اجلاس میتواند توجه مردم را به جایگاه رسانه ای که توانسته میزبانی خبرگزاریهای دو قاره آسیا و اقیانوسیه را بر عهده بگیرد، جلب کند.
سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی و خبری OANA از 13 تا 17 نوامبر 2009 برابر با 22 تا 26 آبان ماه به میزبانی خبرگزاری مهر در تهران برگزار میشود.
نظر شما