۷ مرداد ۱۳۸۳، ۱۴:۵۳

فردا در تاريخ

خبرگزاري"مهر" : فردا پنجشنبه هشتم مرداد سال1383هجري شمسي مقارن است با يازدهم جمادي الثاني سال 1425هجري قمري و برابراست با بيست و نهم جولاي سال2004 ميلادي .

 شهادت آيت الله شيخ فضل الله نوري :


شيخ فضل الله نوري در سال 1259 ه ق در نور مازندران ديده به جهان گشود . پس از طي مراحل ابتدايي تحصيل ، براي تكميل دروس خود در اوايل جواني به نجف اشرف رفت و در سال 1292 ه ق با مهاجرت به سامرا در زمره شاگردان درجه اول ميرزاي شيرازي، قهرمان مبارزه با استعمار انگليس  در آمد . وي در سال 1300 ه ق جهت تبليغ معارف ديني عازم ايران شد و درتهران اقامت گزيد . شيخ شهيد در دوران مشروطه فعاليت هاي بسياري در تثبيت اين نهضت كرد  و در واقع از جمله رهبران اين نهضت بود . او مشروطه را به عنوان نهضتي كه در آن قوانين شرع لحاظ شده با شد مطرح مي كرد و همين امر موجب شد تا ميان  بسياري از روشنفكران آن زمان كه تنها به حكومت قانون، آن هم ازنوع غربي معتقد بودند و شيخ كه مشروطه مشروعه را مي پسنديد افتراق شديد حاد ث شود . شيخ از نخستين عالماني بود كه به نقشه استعمار در جهت اسلام زدايي پي برد  و سعي كرد تا اجازه ندهد ملي گرايي  يا غربزدگي جاي اسلام گرايي بنشيند و به نام آزادي بي بند و باري غربي در جامعه اسلامي حاكم شود . در جريان مشروطه در واقع علماي ايران و نجف همگي يك هدف را دنبال مي كردند و آن بر قراري عدالت و قانون در چارچوب قوانين اسلام بود ، اما بر خي از آنان همچون شيخ فضل الله نوري  دريافتند كه دستهاي مرموز و نامرئي اي در راه ريشه كن كردن اسلام و كنار زدن عالمان اسلامي به كار افتاده است. شيخ فضل الله كه در هجرت علما به  قم نقش سازنده اي داشت،  تا تسليم شدن شاه از تحصن دست بر نداشت و د ر راه اعتلاي مشروطيت گام بر داشت و زماني كه مشاهده كرد در مجلس انحراف وجود دارد به مخالفت برخاست .

 پس از فتح تهران توسط مشروطه خواهان ودرتنگنا قرار دادن حكومت استبدادي محمد علي شاه ،  منزل شيخ فضل الله نوري را كه از رهبران اصلي مشروطيت بود نيز محاصره كردند .  سرانجام اين مرجع تقليد بزرگوار در هشتم مرداد ماه سال 1288شمسي  به وسيله هفتاد نفراز مجاهدين نهضت مشروطه ،  دستگير و به نظميه برده شد .  حكم اعدام وي پس از سه روز صادر شد . پس از آن كه اين عالم رباني  ومجاهد مشروطه مشروعه خواه را به دار استيلاي غربزد گي آويختند ، خانواده وي جنازه او را مخفيانه به منزل منتقل كردند . پيكر مطهر او هم اكنون در صحن مطهر حضرت معصومه س در قم مدفون است . 

بسياري از بزرگان روش و شيوه دفاع او از اسلام را ستوده اند .  از آن جمله حضرت امام خميني (ره ) در سخنراني هاي بسياري از شيخ فضل الله به عنوان سمبل مبارزه با استكبار ياد كرده است .

از شيخ شهيد دو اثر  باقي مانده است كه عناوين آنها عبارتند از : الصحف المهدويه و تذكره الغافل و ارشاد الجاهل .

روز بزرگداشت شيخ شهاب الدين سهروردي :

يحيي ابن حبش بن اميرك ، ملقب به شهاب الدين ، شيخ اشراق و شيخ  شهيد ، حكيم معروف ومحيي حكمت اشراق در سنه 549 ه ق ديده به جهان گشود . وي حكمت را نزد مجد الدين جيلي استاد فخر رازي در مراغه آموخت و در علوم حكمي سرآمد روزگار خود شد . وي  به قوت ذ كا ،  حدت ذهن و نيك انديشي بر بسياري از امور علمي اطلاع يافت و چون در بسياري از موارد خلاف راي قدما گفته و از حكمت ايراني و مصطلحات زرتشتي استفاده كرده ، متعصبان او را به الحاد متهم كردند و خون او را مباح شمردند . صلاح الدين ايوبي فرمانرواي مصر و شام فرمان قتل وي را صادر كرد وشيخ در 38 سالگي در سال 587 ه ق  به ديار حق شتافت . 

سهروردي آثار متعددي  به فارسي و عربي دارد .  مهمترين آنها از اين قرارند : منطق التلويحات ، كتاب المقاومات ، كتاب المشارع والمطارحات ، حكمه الاشراق ، رساله في اعتقاد الحكما ، قصه الغربه الغربيه ، آواز پر جبرييل ، رساله العشق ، لغت موران ، صفير سيمرغ ، ترجمه رساله الطير ابن سينا ، اللمحات ، الهياكل النوريه ، الالواح المعاد يه ، المبدا والمعاد ، طوا رق النور ، االبارقات الالهيه ، لوامع الا نوار ، روز ي با جماعت صوفيان ، عقل سرخ ، و پرتو نامه .

سهروردي حكمت اشراق را احيا كرده به كمال رسانيد . فلسفه او التقاطي است و در آن آثاري از اصول عقايد حكماي يونان به خصوص افلاطون ونوافلاطونيان و حكماي قديم ايران و اصول دين زرتشت به خوبي نمايان است .  پس ازسهروردي ، شارحان انديشه وي ( شهرزوري و قطب الدين شيرازي ) وحكمايي مانند صدر الدين شيرازي وحاج ملا هادي سبزواري عقايد او را دنبال كردند.

پاكسازي دشمن  از منطقه سرپل ذهاب :


در چنين روزي در سال 1367 شهر مرزي سرپل ذهاب بطور كامل از لوث وجود دشمن بعثي خالي  شد و  بدين ترتيب آخرين شهرهاي مرزي كشور مان از وجود آخرين باقيمانده هاي ارتش دشمن پاك شدند . 

الحاق ايران  به قرار داد بين المللي پست و تلگراف و تلفن :

در چنين روزي در سال 1354 ، دولت ايران معاهده بين المللي پست و تلگراف و تلفن را پذيرفت و رسما به عنوان يكي از اعضاي الحاقي  اين قرارداد جهاني درآمد .

پاكسازي  سومار :

پس از پذيرش قطعنامه 598 از سوي جمهوري اسلامي ايران ، رزمندگان پرتوان كشور اقدام به پاكسازي شهرهاي مرزي جمهوري اسلامي ايران ، از لوث وجود نظاميان بعثي كردند . شهرهاي سومار و قصر شيرين نيز از جمله شهر هايي بودند كه از نخستين روز هاي جنگ در تيررس دشمن بعثي  قرار داشتند . در چنين روزي در سال 1367 آخرين با قيمانده هاي رژيم بعثي از اين دو شهرعزيز كشورمان زدوده شدند .
 
تولد آلكسيس دو توكويل :

اين سياستمدار و نويسنده فرانسوي در چنين روزي در سال 1805 ميلادي ديده به جهان گشود . كتاب وي با عنوان "دموكراسي در آمريكا "مشهور است .

تولد بوت تاركينگتون :

تاركينگتون نويسنده آمريكايي در چنين روزي در سال 1869 ميلادي به دنيا آمد . "هفده" و" آمبرسون هاي با شكوه" عنوان دو اثر معروف اين نويسنده اند .

تولد دون ماركز :

دون ماركز،  رو زنامه نگار و شاعر ايتاليايي در چنين روزي در سال 1878 به دنيا آمد . "آرچي "و"مهيتابل" از مهمترين اثار اويند  .

تولد سيگموند رامبرگ :

اين آهنگساز اپرا ، اهل هانگاري در چنين  روزي ديده به جهان گشود . "فصل شكوفه " عنوان مهمترين اثر موسيقي - نمايش اوست .

تولد بنيتو موسوليني :


موسوليني، ديكتاتور و فاشيست بزرگ ايتاليايي در چنين  روزي در سال 1883 به دنيا آمد . وي در فاصله بين سال هاي 1922 تا 1943 در ايتاليا حكومت كرد . موسوليني از متحدان آدولف هيتلر ، رهبر نازي هاي آلمان درجنگ جهاني دوم بود . وي سرانجام توسط مبارزان ضد فاشيت ايتاليا ، دستگير واعدام شد.

تولد دون ردمن :

اين رهبر اركستر ايتاليايي در چنين  روز ي در سال 1900 ديده به جهان گشود . "اوقات شيرين" عنوان مهمترن اثر موسيقايي اوست .

تولد اي وينلجانوسن :

اي وينلجانوسن  نويسنده سوئدي در چنين روزي در سال 1900 ميلادي به دنيا آمد ." بازگشت به ايتا كا" مهمترين اثر اوست . وي در سال 1974 جايزه نوبل ادبي را از آن خود كرد .
 
 در گذشت ونسان ون گوك :

ونسان ونگوك نقاش بزرگ پست امپرسيونيست در هلند چشم به جهان گشود . وي ده سال پيش از مرگش تصميم گرفت  كه نقاش بشود . تابلوهاي نخستين او همه از رنگ هاي خفه و تاريك بر خور داربودند  . ون گوك پس از آنكه در سال 1886 به پاريس رفت و با پياسر نقاش وچند تن ديگر از نقاشان ديگر فرانسوي  ديدار كرد،  رنگ هاي زنده ودرخشان را در آثار خود بكار برد . او در همه عمر با نوعي بيماري رواني دست به گريبان بود . تابلو "اتاق خواب "  مهمترين اثر تصويري اوست .

در گذشت لوييس بونوئل :
بونوئل كارگردان بر جسته سينما در چنين  روزي دار فاني را وداع گفت . وي در سن 83 سالگي به خاطر سيروز كبدي در گذشت . "سگ آندلسي " عنوان مهمترين فيلم اين كارگردان است .

کد خبر 98284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha