وی افزود: فوتبال ما به صرف پرکردن چند برگه و فرم و ارسال آن به کنفدراسیون فوتبال آسیا نمی تواند خود را حرفه ای معرفی کند. فوتبال حرفه ای باید بازیکن حرفه ای، مربی حرفه ای، داور حرفه ای، تماشاگر حرفه ای و امکانات سخت افزاری داشته باشد که ما فاقد این موارد هستیم.
رئیس پیشین کمیته داوران فدراسیون فوتبال در ادامه تصریح کرد: فوتبال ما پولکی شده است. عده ای در این فوتبال دارند خوب پول پارو می کنند و عده ای مثل داوران، نصیبی از این بازار نمی برند. بی جهت ما اسم خود را حرفه ای گذاشته ایم و انتظار داریم داوران ما در سطح حرفه ای ظاهر شوند. من منکر این موضوع نمی شوم که داوران ایران اشتباه می کنند اما با این حرف هم موافق نیستم که اشتباه داوری جزوی از فوتبال است. داوران کشور ما نسبت به مربیان، بازیکنان، مدیران عامل و مردم در بالاترین سطح درک قوانین هستند و در کلاس های داوری شرکت می کنند که اشتباهاتشان به حداقل برسد.
غیاثی افزود: داوران فوتبال ما در حین انجام قضاوت آسایش خیال ندارند. وقتی که یک داور نگران وضعیت معیشتی خود باشد و اینکه آیا بر روی سکوها امنیت وجود دارد یا خیر، آن گاه نمی توان انتظار قضاوتی خوب از او را داشت. در کشور ما داور نمی تواند در دقیقه 89:59 بازی پنالتی بگیرد که این به وضعیت تماشاگران روی سکوها بازمی گردد. من قبول دارم که اشتباه یک داور برای تیم هایی که چند میلیارد تومان هزینه کرده اند، لطمات غیرقابل بازگشتی را به همراه دارد اما این دلیل نمی شود که خانواده او مورد اهانت قرار بگیرد.
کارشناس داوری کشور با انتقاد از عملکرد رئیس کمیته داوران در خصوص چیدمان داوران، گفت: رئیس کمیته داوران برای دیدارهای لیگ بی محابا داور انتخاب می کند. در حالی که هر داور باید درخور شان دیداری باشد که قرار است آن را قضاوت کند. توجه نداشتن به این امر سبب بروز مشکلاتی می شود که به عملکرد کمیته داوران بازمی گردد.
رضا غیاثی در پایان گفت: داوران به نظر من باید تست روحی شوند. باید مشخص شود که یک داور، خودشیفته، لجباز و عصبی نیست. چنین داوری چطور می تواند قضاوت صحیحی انجام دهد؟ ضمن اینکه کارشناسان داوری هیچگونه غرض ورزی با مسئولان حال حاضر کمیته داوران ندارند و فقط خیر و صلاح داوری کشور را می خواهند.
نظر شما