۲۶ آبان ۱۳۸۸، ۹:۵۹

استان مرکزی دومین استان در صنایع مادر / ضرورت حرکت صنایع به سمت صادرات

استان مرکزی دومین استان در صنایع مادر / ضرورت حرکت صنایع به سمت صادرات

اراک - خبرگزاری مهر: استان مرکزی استانی صنعتی است و از میان بیش از دو هزار واحد صنعتی که در آن فعالیت دارد بیشترین واحدها در بخش نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت دارند همچنین این استان دومین استان در صنایع مادر و سازه ای است.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، ماشین سازی، آذرآب، هپکو، واگن پارس و...از صنایع بزرگ استان مرکزی هستند که در زمینه تجهیزات انرژی و نفت و گاز فعالیت دارند و همبستگی این واحدها در تولید می توانند بنای یک پالایشگاه و پتروشیمی را به آسمان ببرد.

سنگ بنای مهمترین واحدهای صنعتی مادر که در اراک قرار دارند به دوران قبل از انقلاب بازمی گردد با این توضیح که چراغ فعالیت این واحدها بعد از انقلاب روشن شد و در حالیکه قرار بود این واحدها به مجموعه های مونثار در کشور تبدیل شوند پس از پیروزی انقلاب خودباوری نیروهای داخلی منجر به تغییر رویه در این واحدها از ابتدای فعالیتشان شد.

این واحدها بعد از انقلاب به واحدهایی تولید کننده و مادر تبدیل شدند، صنایعی که  ود می توانند کارخانه بسازند و در این راستا خدمات شایانی به کشور داشتند.

اکنون واحدهایی چون ماشین سازی، آذرآب، هپکو، واگن پارس وآلومینبم گرچه مدتی است به بخش های خصوصی واگذار شده اند با این حال همان واحدهای مادری هستند که دغدغه خدمت دارند.

تغییر رویه از تولید برای داخل به صادرات محوری

تولید برای داخل، خودکفایی و وابسته نبودن به خارج اصل اساسی برای واحدهای صنعتی استان مرکزی به خصوص صنایع مادر و سازه ای بوده است و همین امر استقلال آنان را از بیگانه و وابستگی به تکنولوژی های خارجی را ایجاد کرد.

استقلال حاصل شده است و شرایط امروز جهشی فراتر از استقلال را می طلبد و آن صادرات و حضور در بازارهای جهانی است امری که زمینه های توسعه پایدار را فراهم می کند.

به عقیده کارشناسان حرکت صنایع به سمت صادرات محوری بدون هزینه امکان پذیر نیست و این امر نیازمند اصلاح ساختارهای صنایع بزرگ استان مرکزی است.

نوسازی تجهیزات، حضور نیروهای متخصص در زمینه بازاریابی و بازرگانی، اصلاح و توسعه زیرساخت های استان منجمله راهها اعم از هوایی - زمینی و ریل، ایجاد دفاتر مشاوره و شرکتهای تجاری مهمترین راهکارهای صادرات محوری صنایع است.

زمینه ارتقاء زیرساختهای استان فراهم است

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی استانداری استان مرکزی گفت: اولویت کاری صنعتگران و تولیدکنندگان بخش صنعت استان باید صادرات و حضور در بازارهای جهانی باشد.

محمدرضا عاشوری دوشنبه شب در نشست انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی استان مرکزی در اراک افزود: باید از مسیر تولید برای داخل به سمت تولید برای حضور در بازارهای صادراتی حرکت کنیم و این امر نیازمند ارتقاء در تولید و بازاریابی است.

وی با بیان اینکه زیرساختهای تولید و صادرات در استان مرکزی مطلوبتر از سایر استانها است، خاطرنشان کرد: بخشهای خصوصی تولید بازویی قدرتمند برای رشد اقتصادی کشور است با این حال باید از این تشکل ها حمایت کرد.

وی تصریح کرد: دولت با حمایت از صنعتگران در تامین نقدینگی، گشایش اعتبارات ارزی و ارائه تسهیلات زودبازده سعی در رفع مشکلات و توسعه صنعت کشور دارد.

ضرورت حضور در دو بخش داخل و خارج

در این نشست رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت ایران گفت: استان مرکزی استانی توانمند در تولید سازه های انرژی است که باید مورد حمایت قرار گیرد.

جلال‌الدین محمودی افزود: پروژه های داخلی فرصتی برای بالندگی صنایع داخلی است که باید مورد توجه باشد.

وی تصریح کرد: بازارهای خارجی نیز فرصتی برای حضور در عرصه جهانی است که  باید از سوی صنعتگران و تولید کنندگان مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: تعامل و هم افزایی بیشتر صنعتگران و تولیدکنندگان را یکی از مهمترین راهکارهای حل چالشهای پیش روی صنعت کشور دانست، افزود: کارگروه های مرتبط با بخش صنعت باید همکاری بخشی و بین بخشی خود را با واحدهای تولیدی و صنعتی بیشتر کنند تا شکوفایی اقتصاد کشور شتاب بیشتری به خود گیرد.

راه اندازی انجمن سازندگان تجهیزات انرژی در استان مرکزی؛ یک فرصت 

راه اندازی نمایندگی انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی در استان مرکزی و آغاز فعالیت رسمی آن فرصتی برای صنایع زیربط است.

صنعتگران امیدوار هستند فعالیت این انجمن بتواند فعالیت صنایع این بخش را رونق بخشد و سطح حضور استان را در کشور ارتقاء دهد.

از اهداف انجمن می توان به، ایجاد بانک‌های اطلاعاتی شناسایی بازارهای مصرف تولیدات اعضا، وضعیت و جایگاه رقبا در بازارهای فروشندگان مواد اولیه کمیاب و اطلاعات مورد نیاز اعضا، برگزاری دوره های آموزشی، کمک به ارتقای کمی و کیفی، کاهش ضایعات هزینه­های تولید و افزایش قدرت رقابت، شرکت در نمایشگاه­های داخلی و خارجی، معرفی تولیدات و کمک به بازاریابی فروش و صادرات اعضای‌انجمن و کمک به تهیه و تامین ابزار و مواد اولیه کمیاب مورد نیاز اشاره کرد.

کد خبر 984721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha