وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ایران در تامین هیچ گونه کالایی با مشکل مواجه نیست، اظهار داشت: هم اکنون روزانه حدود 45 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه های داخلی تولید می شود، ضمن آنکه طرحهای توسعه ای پالایشگاه های موجود نیز در دست اقدام است.
وزیر نفت با اشاره به ذخیره سازی بیش از یک میلیارد و 700 میلیون لیتر بنزین در کارت هوشمند سوخت مردم، بیان کرد: وجود این میزان سهمیه در کارتهای هوشمند حاکی از آن است که سهمیه های تعیین شده به طور کامل پاسخگوی نیازهای مردم بوده است.
افزایش 4 میلیون لیتری فروش بنزین آزاد در زمستان
این مقام مسئول از کاهش 20 لیتری سهمیه های بنزین زمستانی خودروهای شخصی خبر داد و افزود: پیش بینی می شود با کاهش 20 درصدی سهمیه های بنزین میزان متوسط مصرف روزانه این فرآورده نفتی نیز کاهش یابد.
این عضو کابینه دولت با اشاره به اینکه هم اکنون متوسط مصرف روزانه بنزین کشور حدود 63 میلیون لیتر است، تبیین کرد: با کاهش سهمیه دوره زمستانی خودروهای شخصی میزان مصرف روزانه بنزین کشور حدود 12.7 میلیون لیتر اهش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه با کاهش سهمیه ها میزان فروش بنزین آزاد نیز از 3 میلیون لیتر فعلی به 7 میلیون لیتر افزایش می یابد، گفت: همچنین بر اساس برآورده های صورت گرفته به نظر می رسد متوسط مصرف بنزین کشور روزانه تا سقف 58 میلیون لیتر در بدترین حالت ممکن کاهش یابد.
آغاز تولید 14 میلیون لیتر در واحدهای پتروشیمی
به گزارش مهر، وزیر نفت با اشاره به آغاز طرح تولید بنزین در پتروشیمی بندرامام اعلام کرد: با اجرایی کردن این طرح روزانه حدود 14 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده خواهد شد.
به گفته وی با احتساب تولید بنزین در پالایشگاه های داخلی و واحدهای پتروشیمی ظرفیت تولید بنزین به مرز 60 میلیون لتیر خواهد رسید که با کاهش سهمیه ها امکان خودکفایی از واردات بنزین در شرایط اضطراری فراهم می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون امکان تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی بندر امام خمینی، بوعلی سینا و برزویه وجود دارد، تبیین کرد: اما با توجه به اینکه مجتمع های پتروشیمی بنگاه های اقتصادی هستند، ادامه تولید بنزین در این واحدها به صلاح نبوده و از این رو این طرح در صورت هر گونه محدودیت در فروش بنزین به ایران اجرایی خواهد شد.
تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی اقتصادی نیست
وزیر نفت در مورد اقتصادی بودن طرح تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی توضیح داد: از نظر اقتصادی هزینه تولید هر تن بنزین در پتروشیمی ها در مقایسه با بنزین وارداتی حدود 30 تا 60 دلار بالاتر است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اجرای این طرح تنها در صورت اعمال محدودیتها اجرایی خواهد شد، یادآور شد: هدف از اجرای این طرح آن است که برخی از کشورهای غربی بدانندکه امکان تحمیل محدودیت بر مردم ایران از هیچ راهی وجود ندارد.
ذخایر بنزین تا 70 روز پاسخگوی نیاز کشور است
میرکاظمی همچنین در خصوص کیفیت بنزین تولید شده در واحدهای پتروشیمی در پاسخ به خبرنگار مهر، بیان کرد: هم اکنون عدد اکتان بنزین تولید شده در پالایشگاههای داخلی پایین بوده که با مخلوط بنزین تولید شده در واحدهای پتروشیمی درجه آرام سوزی بنزین نیز افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه عدد اکتان بنزین تولید شده در پتروشیمی ها حدود 98 تا 100 است، اعلام کرد: از این رو کیفیت و عدد اکتان این بنزین نه تنها پایین نیست بلکه قابل رقابت با بنزین وارداتی نیز است.
این مقام مسئول هیچ گونه نگرانی از کیفیت بنزین تولید شده در واحدهای پتروشیمی وجود ندارد، اظهار داشت: از طرف دیگر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچون یک خریدار خارجی بنزین را از واحدهای پتروشیمی می خرد و به طور دائم تستهای کنترل کیفیت بر روی آن انجام خواهد داد.
وی همچنین با اشاره به اینکه ذخایر استراتژیک فعلی کشور در شرایط فعلی حداقل تا 70 روز پاسخگوی نیازهای کشور خواهد بود: خاطر نشان کرد: حتی در صورت کاهش 20درصدی سهمیه ها این ذخایر تا 100 روز می تواند بدون نیاز به واردات نیازهای کشور را تامین کند.
نظر شما