۷ مرداد ۱۳۸۳، ۹:۳۳

گزارش خبرگزاري " مهر " شتاب در خصوصي سازي مدارس برخلاف قانون اساسي :

واگذاري آرام آرام مدارس به بخش خصوصي

واگذاري آرام آرام مدارس  به بخش خصوصي

به رغم تكذيب مسوولين وزارت آموزش و پرورش مبني بر عدم واگذاري مدارس به بخش خصوصي ، اين طرح در برخي مدارس در حال اجراست ، به طوري كه در سال تحصيلي آينده سرانه دانش آموزي بيش از 10 درصد مدارس يكجا در اختيار مدير مدرسه قرار مي گيرد و در بخش مديريت و خريد آموزش هاي مهارتي نيز از بخش خصوصي استفاده مي شود.

 

معاون مالي و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با تاكيد بر اينكه  تلاش مي شود سرانه دانش آموزي 20 درصد از مدارس كشور در سال تحصيلي آينده به مديران مدارس واگذار شود ، مي گويد : به دليل مسايل و مشكلاتي كه براي واگذاري سرانه دانش اموزي به طور يكجا به مدير مدرسه وجود دارد ، احتمال اينكه بتوان در سال تحصيلي آينده سرانه دانش آموزي  20 درصد از مدارس را به مدير مدرسه پرداخت كرد ، بسيار كم است و احتمالا در سال تحصيلي آينده وزارت آموزش و پرورش فقط مي تواند 10 درصد از سرانه دانش آموزي را به مدير مدارس به طور يكجا پرداخت كند.

 

شهاب الدين غندالي با اشاره به اينكه تعيين ميزان دقيق سرانه دانش آموزي در نقاط مختلف كشور متفاوت است ، مي افزايد : با توجه به اينكه كارشناسان سازمان مديريت و برنامه ريزي بايد قيمت تمام شده سرانه دانش آموزي را اعلام كنند و اعلام اين قيمت زمان بر است ، اجراي اين طرح كمي به تعويق افتاده است.

 

وي در پيامد هاي واگذاري مدارس به بخش خصوصي مي گويد : قرار نيست تمام مدارس به بخش خصوصي واگذار شود ، وزارت آموزش و پرورش مي خواهد ضمن استفاده از امكانات دولتي از بخش خصوصي نيز بهره مند شود  و به همين منظور اين وزارتخانه فقط  از بخش خصوصي در مديريت و خريد آموزش هاي مهارتي تا جايي كه ضمن عدم ايجاد اختلال در روند آموزش ،  سبب ارتقاي  كيفيت آموزشي نيز شود، استفاده مي كند.

 

معاون مالي و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه اداره مدارس با بخش دولتي است ، مي افزايد :  به منظور ارايه  سرانه دانش آموزي به مدير مدرسه با مدير مدرسه قراردادي بسته مي شود و بر اساس آن قرار داد مدير موظف به ارتقاء كيفيت آموزش در مدرسه است ، چنانچه اين ارتقاء در طول سال تحصيلي حاصل نشود ، در سال تحصيلي بعد اين قرار داد لغو شده و قرار داد جديد با فرد ديگري بسته مي شود. 

 

سرانه دانش آموزي 140 مدرسه استان تهران به مدير مدرسه سپرده مي شود 

مدير مشاركت هاي مردمي و توسعه مدارس غير انتفاعي سازمان آموزش و پرورش شهرستان هاي استان تهران نيز با اشاره به اينكه در سال تحصيلي گذشته سرانه دانش آموزي 140 مدرسه به مدير مدرسه سپرده شده بود ، مي گويد : در سال تحصيلي آينده بر اساس قانون جزء 2 بند ب تبصره 4 ( قيمت تمام شده ) سرانه دانش آموزي 200 مدرسه استان تهران  به صورت كامل به مدير مدرسه واگذار مي شود.

سيد عبدالحسين متقي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي افزايد : واگذاري سرانه دانش آموزي به مدير مدرسه اهدافي همچون كاهش تصدي گري دولت ، تمركز زدايي و سياست مدرسه محوري در وزارت آموزش و پرورش را پيگيري مي كند.

وي با اشاره به اينكه ميزان سرانه دانش آموزي دانش آموزان مقطع متوسطه به ازاي هر دانش آموز 250 هزار تومان است ، اظهار مي كند : سرانه دانش آموزي در مقطع ابتدايي به ازاي هر دانش آموز 150 هزار تومان و در مقطع راهنمايي به ازاي هر دانش آموز 170 هزار تومان درنظر گرفته شده است.

مدير مشاركت هاي مردمي و توسعه مدارس غير انتفاعي سازمان آموزش و پرورش شهرستان هاي استان تهران مي گويد : بر اساس اين طرح تمام هزينه هاي يك مدرسه مانند پرداخت حقوق معلمان و كاركنان مدرسه ، خريد تجهيزات و تشويق معلمان بر عهده مدير مدرسه است.

وي با اشاره به اينكه اعضاي شوراي مدرسه و ادارات آموزش و پرورش بر عملكرد معلمان نظارت دارند ، مي افزايد : پرداخت حقوق معلمان توسط مدير مدرسه بر اساس معيارهاي تعيين شده وزارت آموزش و پرورش است و مدير مدرسه نمي تواند تغييري در آنها ايجاد كند اما پرداخت پاداش به معلمان جزء وظايف و اختيارات مدير مدرسه است.

متقي اظهار مي كند : در سال تحصيلي جاري واگذاري گزينش معلمان را نمي توان به مدير مدرسه واگذار كرد اما طبق اين دستور العمل در سال هاي آتي گزينش معلمان هم  بر عهده مديران مدارس خواهد بود.

واگذاري مسايل مادي و حقوقي معلمان به مديران  مدارس فعلا زود است

دبير ستاد مركزي  اجراي ماده 88 در آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي گويد : به سازمان هاي وزارت آموزش و پرورش استان هاي كشور ابلاغ شده است كه بايد  ده درصد مدارس هر استان تحت پوشش طرح واگذاري سرانه دانش آموزي به طور يكجا به مدير مدرسه قرار بگيرند و بر اين اساس مدير مدرسه  با سرانه دانش آموزي  و اختياراتي كه به وي داده مي شود مستقل از سازمان هاي آموزش و پرورش براي بالا بردن كيفيت آموزشي مدرسه برنامه ريزي مي كند.

محمد رضا شريف كاظمي  با تاكيد بر اينكه با واگذاري سرانه دانش آموزي به مدير مدرسه ساختار وزارت آموزش و پرورش تغيير نمي كند  و مديران مدارس فعلا حق استخدام و اخراج هيچ كدام از كاركنان وزارت آموزش و پرورش را ندارند ، مي افزايد :  واگذاري مسايل مادي و حقوقي معلمان به مديران  مدارس فعلا زود است ، در نتيجه تمام معلمان و كاركنان مدارس  حقوق و مزاياي خود را از ادارات آموزش و پرورش دريافت مي كنند.

مشاور وزير با تاكيد بر اين كه خصوصي سازي مدارس به معناي واگذاري يك طرفه مدارس نيست ، مي گويد : نمي توان آموزش و پرورش را خصوصي كرد و در آموزش و پرورش خصوصي سازي بي معني است. بايد در فرايند آموزش دست افراد مجري را بازگذاشت تا با توجه به اوضاع منطقه خود به بالا بردن كيفيت آموزشي بپردازند.

تفسير ماده 88 قانون اساسي، خصوصي سازي در مدارس  را منتفي مي كند

از سوي ديگرنماينده مردم همدان مي گويد : تا دو ماه ديگر تفسير ماده 88 قانون اساسي در صحن مجلس شوراي اسلامي مطرح مي شود و با تصويب آن خصوصي سازي در مدارس منتفي مي شود.

حميد رضا حاج بابايي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با تاكيد بر اينكه اجراي ماده 88 قانون اساسي مشكلات فراواني را براي نظام آموزشي كشور در بر دارد ، مي افزايد : بر اساس تفسير ماده 88 قانون اساسي مديران مدارس حق دريافت شهريه از دانش آموزان را ندارند و نمي توانند جز در زمينه هاي فرهنگي و آموزشي مدرسه را به اجاره كسي در آورند.

وي با اشاره به اينكه بر اساس ماده 88 قانون اساسي حق به كار گيري و اخراج نيروها و كاركنان مدارس به مدير مدرسه داده مي شود ، مي گويد : ماده 88 سبب از بين رفتن امنيت شغلي معلمان مي شود و اين در حالي است كه بر اساس  تفسير ماده 88 ، مديران مدارس حق اخراج و به كار گيري نيروهايي خارج از وزارت آموزش و پرورش را ندارند و وزير آموزش و پرورش در صورت تخلف هر كدام از موارد تفسير ماده 88 قانون اساسي بايد پاسخگو باشد.

نماينده مردم همدان اظهار مي كند :  بر اساس  تبصره 4 بودجه ، بند ب ، جزء 7 ماده 88 ، تمام سازمان هاي مشمول اين ماده  در اختيار افراد حقيقي و حقوقي قرار مي گرفتند و دولت نيز با تصويب هيئت وزيران مي توانست  اين واحدها را به شرط تملك اجاره دهد و اين بند شامل تمام مدارس دولتي ، بيمارستان ها ، سالن هاي ورزشي و تمام مراكز فرهنگي مي شد اما در صورت تصويب تفسير ماده 88 قانون اساسي در وزارت آموزش و پرورش ،  اين قانون در مورد اين وزارتخانه تغيير مي كند.

کد خبر 98632

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha