به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، محسن جلال پور صبح جمعه در همایش معرفی فرصتهای سرمایه گذاری کرمان با اشاره به فرش کرمانی و پسته به عنوان مزیتهای غالب سرمایه گذاری در استان کرمان گفت: متاسفانه با توجه به وضعیت کنونی، بازار فرش کرمانی از بین رفته است و فرش مراکشی و چینی وارد بازار استان کرمان می شود.
وی با اشاره به اصالت فرش کرمان خواستار توجه بیشتر در راستای احیا این پتانسیل بالقوه کرمان شد.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان همچنین به پسته به عنوان مهمترین مزیت کنونی کرمان اشاره کرد و گفت: پسته یکی از ارز آورترین کالاهای غیر نفتی کشور و استان کرمان محسوب می شود، اما با توجه به شرایط موجود طی 10 سال آینده مزیتهای پسته نیز از بین می رود.
وی با اشاره به مشکلات کمبود آب در استان کرمان افزود: میزان برداشت آب از منابع آب زیرزمینی افزایش یافته که موجب کاهش کیفیت و کمیت آب شده است که باید در راستای مکانیزه کردن و برداشت بهینه آب در کرمان چاره اندیشی شود و در کنار این مسئله انتقال آب نیز باید دنبال شود.
جلال پور اضافه کرد: امروز آب از اصلی ترین دغدغه هاست و وضعیت استان از لحاظ میزان آب برداشتی و استحصالی مناسب نیست.
وی در خصوص مشکلات کاشت پسته گفت: یکی از مهمترین مشکلات پسته کاران نرخ ثابت ارز در کنار افزایش تورم است، همین مسئله نیز موجب افزایش قیمت تمام شده تولید پسته در کشور شده است، به طوریکه قیمت تمام شده پسته در ایران چهار هزار و 700 تومان و در آمریکا به عنوان مهمترین رقیب پسته ایران سه هزار و 300 تومان است این درحالیست که قیمت جهانی پسته نیز افزایش نیافته است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان در خصوص وضعیت فضای کسب و کار در استان کرمان نیز گفت: استان کرمان در بحث فضای کسب و کار با مشکل جدی مواجه است که ریشه در خرافات دارد و این مسئله ترس کرمانیها از سرمایه گذاری کلان است.
وی افزود: استان کرمان رتبه اول سرمایه گذاری غیر بومی را دارد و این امر ریشه در همین اشتباه رایج در فرهنگ مردم دارد که برای رفع این مشکل صدا و سیما و رسانه ها باید فرهنگ سازی کنند.
نظر شما