به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان در پنجمین جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران نکوداشت استاد محمد عصارزاده گان، با مورد توجه قراردادن نیازهای صنعت کشورمان گفت: خوشبختانه طی سال های گذشته اقدامات موثری در زمینه نوسازی برخی صنایع صورت گرفته است اما بخش هایی از صنعت وجود دارد که نیازمند انجام اقدامات جدی در حوزه نوسازی هستند.
وی افزود: ما از مجلس درخواست می کنیم تا به بخش هایی که دولت تاکنون موفق به نوسازی نشده است اعتبار و تسهیلات اختصاص دهد تا تمام بخش های صنعت کشورمان از مزایای نوسازی برخوردار شوند.
محرابیان با مورد توجه قراردادن شرایط حاکم بر فضای بین المللی، اظهار داشت: امروز در شرایطی هستیم که صنعت کشورهای پیشرفته جهان با رکود مواجه است اما خوشبختانه صنعت و تولید کشورمان درحال فتح قله های موفقیت است.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به آمار صادرات صورت گرفته در بخش صنعت، بیان کرد: با مقایسه ای که میان سه ماهه دوم سال 2008 و سه ماهه اول سال 2009 در زمینه مجموع صادرات بخش صنعت در جهان صورت گرفته است، می توانیم شاهد کاهش بسیار شدید جابه جایی کالا و صادرات تولیدات کشورهای مختلف جهان باشیم.
وی ادامه داد: براساس این آمار، مجموع صادرات کالاهای ساخته شده در سه ماهه دوم سال 2008، چهار هزار و 300 دلار بوده است که این مقدار در سه ماهه اول سال 2009، رقمی معادل دو هزار و 600 میلیارد دلار برآورد شده است.
محرابیان تصریح کرد: البته این ارقام نشان دهنده تمام کاهش صورت گرفته در تولیدات این کشورها نیست زیرا کالاهایی که در کشوری تولید شده و در همان کشور به مصرف می رسد در این آمار به حساب نیامده است.
وزیر صنایع و معادن با مورد توجه قراردادن بورس های شاخص جهان گفت: در نیمه دوم سال 86 تا ابتدای مهرماه سال جاری شاخص بورس داو جونز 46 درصد و شاخص بورس مزدک 43 درصد کاهش داشته است. این درحالی است که شاخص بورس ایران که 81 درصد آن به صنعت اختصاص دارد 21 رشد داشته است.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به نمایشگاه هایی که در بخش صنعت برگزار می شود، گفت: هرساله در کشورمان تعداد زیادی نمایشگاه در بخش صنعت برگزار می شود که ما در این نمایشگاه ها شاهد رشد تعداد شرکت کنندگان داخلی، خارجی و بازدیدکنندگان هستیم. این در حالی است که صنایع قدرتمند اروپایی در رکود و کاهش تولید به سرمی برند.
صنعت بدون حمایت سیستم بانکی پیش نمی رود
در ادامه مراسم این جشنواره، سید حسین هاشمی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: صنعت بدون حمایت سیستم بانکی کشور نمی تواند حرکتی روبه جلو داشته باشد.
وی با مورد توجه قراردادن نیاز صنعت به پشتوانه مالی افزود: صنعت کشورمان برای رشد و توسعه به حمایت سیستم بانکی نیاز دارد تا از این طریق بتواند به کشور اول منطقه در سال 1404 تبدیل شود.
هاشمی بیان کرد: افق 1404، افق عزت ملت ایران است بنابراین حمایت از صنعت و تولید وظیفه تمام مسوولان و فعالان این عرصه خواهد بود.
هاشمی با بیان این که رسیدن به این هدف دور از ذهن نیست، اظهار داشت: ما اعتقاد راسخ داریم که با توجه به امکانات موجود در کشورمان و همچنین نیروی انسانی توانمند فعال می توانیم به هدف تعیین شده در این بخش دست یابیم.
وی ادامه داد: امیدواریم که حرکت در این زمینه به گونه ای باشد که بخش خصوصی واقعی بتواند جایگاه خود را در اقتصاد کشور پررنگ تر سازد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان این که صنعت و تولید کشورمان به حمایت زیادی نیاز ندارد، گفت: اگر حمایتی که از صنعت ترکیه و پاکستان در طول یک سال صورت می گیرد را جمع کرده و بر دو تقسیم کنیم، می توانیم مقدار نیاز صنعت کشورمان به حمایت را محاسبه کنیم.
هاشمی اضافه کرد: بنابراین می توان گفت که صنعت کشورمان به حمایت زیادی برای دستیابی به اهداف تعیین شده ندارد.
همچنین فرشاد به آبادی دبیرکل پنجمین جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران، نیز اهداف برگزاری این جشنواره را فراهم ساختن فرصتهای لازم برای تعالی فرهنگ کار و کارآفرینی و نکوداشت منزلت کارآفرینان در کشور، ایجاد فضای رقابتی سالم میان بنگاه های صنعتی با رویکرد به دستیابی اهداف صنعتی اصل 44، سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران و برنامه چهارم توسعه، گسترش فرهنگ مشتری مداری، تلاش به منظور معرفی سیمای صنعتگران موفق ایرانی و هویت سازی برای صنعت و پیشکسوتان عرصه صنعت دانست.
وی با بیان اینکه این جشنواره تلاش داشته است تا از فعالان و صنعتگران بخش خصوصی کشور تجلیل به عمل آورد، گفت: اقتدار، سربلندی و پیشرفت هر کشور مرهون تلاش نخبگان و افرادی است که توانسته اند با درک شرایط زمانی و قبول ریسک بالای آن، با ثبات اراده، تحولی زیر بنایی را در حوزه فعالیت خود بوجود آورند.
به آبادی با اشاره به اینکه جشنواره قهرمانان صنعت یکی از معتبرترین جوایز بخش صنعت به شمار می آید که توسط بخش غیر دولتی برگزار می شود، متذکر شد: تشویق صنعتگران می تواند از دو بعد ایجاد فضای رقابتی میان صنعتگران و فعالان اقتصادی و موضوع تبلیغاتی این گونه جوایز تاثیر گذار باشد.
دبیرکل پنجمین جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران تاکید کرد: معرفی و تجلیل از سرمایه گذاران و کارآفرینان نمونه و ملی می تواند مروج فرهنگ کارآفرینی و زمینه ساز جذب هرچه بیشتر سرمایه های داخلی و خارجی برای رشد و اعتلای اقتصاد این مرز و بوم شود.
براساس این گزارش در پنجمین جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران از 10 چهره ماندگار صنعت کشور، 31 واحد نمونه صنعتی و کارآفرین، و شش بانک فعال در بخش صنعت کشور تجلیل به عمل آمد.
نظر شما