علی حسین بیرانوند در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرستان بروجرد اظهار داشت: هر هکتار جنگل نزدیک به 7.5 تا 8.5 تن گاز کربنیک خوب و 2.5 تن اکسیژن آزاد می کند.
وی ادامه داد: این میزان اکسیژن تولید شده توسط درختان معادل اکسیژن مصرفی 10 نفر در سال است.
عضو جامعه جنگلبانی ایران با اشاره به نقش بی نظیر جنگلهای در بهبود شرایط آ ب و هوایی کره زمین، خاطر نشان کرد: جنگلهای لرستان بیش از 22 میلیون تن اکسیژن تولید می کنند.
بیرانوند با بیان اینکه هر هکتار جنگل می تواند 68 تن غبار را جذب کند، بیان داشت: با این اوصاف جنگلهای لرستان در سال بیش از 60 میلیون تن گرد و غبار هوا را جذب می کنند.
عضو جامعه جنگلبانی ایران با تشریح مزایای جنگلهای لرستان و ضرورت حفاظت از این جنگلها، عنوان کرد: سهم استان لرستان از جنگل های ایران بیش از یک میلیون و 226 هزار و 434 هکتار است.
طبیعت لرستان
بیرانوند یادآور شد: استان لرستان با مساحت 28 هزار و 157 کیلومتر مربع در غرب ایران و جزو استان های زاگرس نشین میانی واقع شده است که با توجه به برخورداری از تنوع اقلیم و سازمان های زمین شناسی و میزان بارندگی 450 تا 500 میلیمتر از نظر پوشش گیاهی شامل یک میلیون و 226 هزار و 434 هکتار جنگل و 884 هزار هکتار مرتع می باشد.
وی افزود: جنگلهای استان لرستان براساس تاج پوشش را می توان به سه دسته جنگلهای خیلی انبوه به مساحت 42 هزار و 906هکتار، جنگلهای انبوه به مساحت 608 هزار و 159هکتار، جنگلهای نیمه انبوه به مساحت 575 هزار و 302 هکتار و بیشه زارها به مساحت 67.12 هکتار تقسیم بندی کرد.
عضو جامعه جنگلبانی ایران با بیان اینکه مساحت کل جنگلهای زاگرس حدود 5.2 میلیون هکتار است، یادآور شد: جنگل های استان لرستان 43 درصد از مساحت استان و هفت درصد از مساحت کل کشور را در بر می گیرد به طوریکه استان لرستان بعد از استان های فارس و خراسان جنوبی مقام سوم را از نظر سطح جنگل دارا است.
بیرانوند با تشریح اهمیت جنگل های استان، خاطر نشان کرد: تأمین نیازمندی های استان شامل تأمین آب، گیاهان دارویی و صنعت طبیعی، ارزش تفریح گاهی، اهمیت بهداشتی و اهمیت فرهنگی جنگل ها از جمله مزایای جنگلهای این استان است.
وی ادامه داد: همچنین جنگلها در زمینه حمایت از بخش کشاورزی در حوزه تنظیم آب رودخانه های استان، کاهش سیل و فرسایش خاک، به عنوان پناهگاه حیات وحش، اشتغال و معیشت روستاییان به عنوان تامین کننده چوب و نیز 80 درصد جمعیت عشایری استان حائز اهمیت است.
نظر شما