۳ آذر ۱۳۸۸، ۱۷:۱۱

ضرورت ساماندهی روز بازارها و شب بازارهای خراسان رضوی

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی گفت: ساماندهی روزبازارها و شب بازارهای استان در راستای تنظیم بازار ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، علی صفرزاده پیش از ظهر سه شنبه در کمیسیون تنظیم بازار استان افزود: در راستای ساماندهی وضعیت روز بازارها و شب روزها ( گاه بازارها ) باید ظرفیت ها و مزیتهای اقتصادی به همراه اولویت ها شناسایی شوند و الگوی مناسب بازار برای نوع کالاهای قابل عرضه طراحی و استاندارد سازی به عمل آید .

رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر 41 گاه بازار اعم از روزبازارها و شب بازارها در استان فعال هستند، گفت: رشد شهرنشینی، افزایش جمعیت و تعدد مراکز عرضه و تقاضا تا حد زیادیاز اهمیت و اثر تاریخی این بازارها کاسته است اما در عین حال به روز کردن فعالیت این بازارها و جهت دهی مناسب به دلیل وجود مجموعه های متشکل و مدیریت پذیر می تواند در مناسبات اقتصادی، بخصوص اقدامات هدفمند مانند تنظیم بازار مفید باشد.

وی با اشاره به نقاط قوت این بازارهای محلی اظهار داشت: این بازارها در رونق اقتصادی خانواده ها، ایجاد اشتغال، پایین آوردن هزینه ها و تنوع عرضه محصولات نقش مناسبی را ایفا می نمایند و سیاستگذاری و جهت دهی فعالیتها به سهولت در این بازارها امکان پذیر است.

صفرزاده تصریح کرد: در شکل فعلی فعالیت این بازارها معایبی نیز وجود دارد که در صورت پیگیری و ضابطه مند کردن شرایط فعالیت متقاضیان امکان فائق آمدن بر بخش عمده ای از مشکلات مهیا است.

رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی مهمترین مشکلات موجود در این زمینه را کیفیت پایین برخی از اقلام و تداخل وظیفه دستگاههای اجرایی در این امر دانست و افزود: جدی نگرفتن اقدامات نظارتی و عدم پیروی از الگوی قابل قبول و استاندارد در راه اندازی نیز از جمله ایرادات این بازارها است.

رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی همچنین از تاسیس انجمن های حمایت از حقوق مصرف کنندگان در چارچوب قانون حمایت مصرف کنندگان خبر داد.
 
صفرزاده افزود: قانون حمایت از مصرف کننده با تصویب در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به وزارتخانه های بازرگانی و دادگستری ابلاغ شده و براساس آن انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان در استانها تشکیل خواهند شد.

وی با بیان اینکه طبق دستورات این قانون از اول آذرماه سال جاری رسیدگی به تخلفات واحدهای صنفی از هیئت رسیدگی به تخلفات صنفی به تعزیرات حکومتی واگذار می شود گفت: بر این اساس دستورالعمل نحوه رسیدگی به تخلفات نیز ابلاغ شده است.

وی با اشاره به وظایف و اختیارات انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان افزود: آگاه سازی مصرف کنندگان از طریق رسانه های گروهی و ارتباط جمعی، ارائه نظریات مشورتی و همکاری با دستگاههای ذیربط اجرایی به جهت اجرای موثر مقررات امور مربوط به حقوق مصرف کنندگان، بررسی شکایات و ارائه خدمات مشاوره ای و حقوقی به مصرف کنندگان و ارجاع دعاوی به مراجع ذیربط در صورت درخواست خواهان از جمله این وظایف است.

کد خبر 989451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha