۳ آذر ۱۳۸۸، ۱۶:۳۱

گزارش خبری مهر/

توجه به اقتصاد و فرهنگ خواسته نمایندگان فارس از استاندار جدید

توجه به اقتصاد و فرهنگ خواسته نمایندگان فارس از استاندار جدید

شیراز - خبرگزاری مهر: اقتصاد، فرهنگ و انتخاب مدیران فراجناحی و توانمند از جمله دستور کارهای اولویت دار و مهمی به شمار می روند که نمایندگان مردم فارس در مجلس از استاندار جدید تقاضا دارند.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، استان فارس به لحاظ وسعت یکی از استانهای شاخص کشور به شمار می رود که بسیاری از منابع و ظرفیتها را نیز در خود جای داده است.

کشاورزی، میراث فرهنگی، صنعت و .. همگی از جمله موراری بوده که طی سالهای اخیر در کانون توجه منتقدان مسئولان اجرایی استان فارس به شمار می رفته و طی این مدت به عنوان مطالبات اقشار مختلف از مسئولان مطرح شده است.

برخورداری از 35 درصد از آثار تاریخی کشور و وجود ظرفیتهای فرهنگی متعدد مانند سعدیه، حافظیه و انتخاب استان فارس به عنوان سومین شهر مذهبی ایران همگی مصادیقی محسوب می شود که هرکدام از آنها به تنهایی برای تبدیل استان فارس به عنوان یک قطب فرهنگی کافیست اما طی این سالها دور باطلی که میان صنعت و فرهنگ در استان فارس ایجاد شده این استان را در شرایطی قرار داده که نه تنها در بخش فرهنگی بلکه در حوزه صنعت به شکوفایی مطلوب و در خور خود نرسیده است.

همواره از استان فارس به دلیل برخورداری از ظرفیتهای متعدد گردشگری و فرهنگی به عنوان قطب فرهنگی کشور یاد می شده و در سیاستگذاریها نیز تقویت این بخش به عنوان یک امر اولویت دار در مقام نظریه و تئوری از سوی متولیان مطرح می شده است اما عقب ماندگیهای صنعتی و اقتصادی استان فارس نیز باعث شده برخیها که از پیشرفتهای فرهنگی استان ناامید شده بودند رو به سوی صنعت برده و مطالبات خود را در حوزه صنعتی شدن استان پیش ببرند.

این شرایط وضعیتی را رقم زده که استان فارس طی این سالها بر سر دوراهی صنعت و فرهنگ سرگردان شود و بدین ترتیب نه شرایطی ایجاد شده که صنعت استان فارس به شکوفایی لازم دست بیابد نه اینکه به فرهنگ آنچنان بها داده شده که با بهره جویی از ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری فارس اقتصادی استان رونق بیشتری بگیرد.

در این رهگذر استاندار جدید فارس اکنون در ابتدای راه می تواند با مدیریتی مناسب شرایطی را ایجاد کند که هم حوزه فرهنگ و گردشگری استان فارس به ساماندهی مناسبی برسد و هم صنعت این منطقه نیز از وضعیت فعلی رهایی یافته و شکوفا شود.

نمایندگان مردم در مجلس نیز با طرح این موارد از تعیین مدیران توانمند در بخشهای مختلف، رسیدگی به حوزه کشاورزی اقتصادی، صنعت و گردشگری را به عنوان اولویتهای مهم پیش روی استاندار جدید فارس قلمداد می کنند که با مدیریتی توانمند می توان در این زمینه ها به موفقیتهایی دست یافت.

روح الله احمد زاده کرمانی نیز به نظر می رسد با آگاهی از وضعیت استان فارس در ابعاد مختلف در روزهای اولیه کاری خود در استان فارس متوجه ماهیت این استان در حوزه فرهنگ و سرمایه گذاری در بخشهای مختلف شده و طی سخنرانیهای مختلفی که طی این دو هفته صورت داده به گونه ای می توان اینگونه تفسیر کرد که رویکرد استاندار جدید فارس در زمینه هایی نظیر فرهنگ و سرمایه گذاری خواهد بود که تا پیش از این مورد توجه مطلوبی قرار نگرفته است.

نماینده آباده: استاندار مدیران توانمند و فراجناحی انتخاب کند / حوزه گردشگری تقویت شود

نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اولویتها و دستور کارهای مهم استاندار جدید فارس، مهمترین این موضوعات را در بحث انتخاب معاونین و مدیران توانمند و فراجناحی دانست و افزود: مهمترین شاخصه پیشرفت استان فارس انتخاب مدیران توانمند و فراجناحی به شمار می رود که می تواند باعث موفقیتهای تمامی برنامه های توسعه استان باشد و در این خصوص باید دانست که مدیران ناکارآمد و کم انر‍‍ژی موجبات عدم توسعه و ایستادگی فارس را فراهم می کنند.

حجت الاسلام داوود محمد جانی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز تصریح کرد: طی سالهای گذشته فارس گرفتار مسائل جناحی و موضوعاتی از این قبیل بوده و بر همین اساس پیشرفتهای استان در ابعاد مختلف دچار اختلال شد اما امیدواریم استاندار جدید فارس با انتخاب بهترینها موجبات توسعه و رشد این استان را فراهم کند.

وی همچنین با اهمیت کشاورزی استان فارس نیز اشاره کرد و گفت: امروز فارس نیازمند اعمال نگاه نو و جامع است تا کشاورزی آن از حالت معیشتی به اقتصادی تبدیل شود که در این راستا منابع درآمدی مناسبی نیز برای استان فارس و کشاورزان منطقه ایجاد شود.

نماینده مردم شهرستان آباده از عدم تقسیم عادلانه صنعت در فارس نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: موضوع صنعتی شدن استان فارس نیاز به طراحی جدی و نگاه مناسب دارد اما طی این مدت نگاه عادلانه ای در بخش صنعتی شدن شهرستانهای فارس صورت نگرفته به گونه ای که در برخی از شهرستانها حتی ابتدایی ترین زمینه های صنعتی شدن وجود ندارد اما در مقابل در یک شهرستان دیگر زمینه احداث چندین کارخانه و صنایع مادر فراهم شده است.

حجت الاسلام محمد جانی در ادامه سخنان خود با اشاره به مدیریت ضعیف گردشگری در استان فارس نیز بیان کرد: استان فارس با برخورداری از جاذبه های فراوان در بحث گردشگری می تواند حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد اما متاسفانه گردشگری ضعیف استان لطمات زیادی را به این بخش اشتغال آفرین و درآمدزا فراهم کرده است.

نماینده فیروزآباد: اجرای مصوبات سفر جدی تر دنبال شود

نماینده مردم شهرستان فیروزآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز از اجرایی کردن و پیگیری جدی تر مصوبات سفر مقام معظم رهبری و سفر اول و دوم هیئت دولت به استان فارس به عنوان یکی از مواردی یاد کرد که استاندار جدید می تواند در دستور کار خود قرار دهد و افزود: بر خلاف مطالب و ادعاهای مطرح شده می توان گفت بخش کمی از مصوبات دوره اول سفر هیئت دولت به صورت کامل اجرایی شده و در سفر دور دوم نیز روند اجرایی شدن بسیار کمتر است.

حجت الاسلام یونس موسوی سرچشمه در این رابطه افزود: مهمترین مصوبات استان پس از گذشت زمان زیادی از سفرها اجرایی نشده و باید در نظر داشت اگر خواهان ایجاد تحولی جدی در استان فارس هستیم باید این مصوبات به مرحله اجرای کامل برسد.

وی با اشاره به لزوم تکمیل خطوط راه آهن نیز بیان کرد: یکی دیگر از اولویتها تکمیل برخی خطوط آهن ناقص و یا انجام نشده فارس است که باید در نظر داشت که توسعه و پیشرفت صنعتی و اقتصادی استان فارس با تکمیل و توسعه این خطوط فراهم می شود.

نماینده مردم فیروزآباد در مجلس در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه برخی اختلافها در استان فارس ریشه دیرینه دارد، خواهان تعامل بیشتر مسئولان شد و افزود: تعامل بین بخشهای مختلف نظیر استاندار و نمایندگان موجبات پیشرفت استان را فراهم می کند و امید است در این خصوص استاندار فارس بتواند موجبات تحقق این تعامل سازنده را فراهم کند.

نماینده اقلید: مباحث فرهنگی در دستور کار قرار گیرد

در این رهگذر نماینده مردم شهرستان اقلید در مجلس نیز با اشاره به وضعیت فرهنگی فارس نیز بیان کرد: سومین شهر مذهبی کشور باید با جهشهای فرهنگی مناسبی نیز مواجه باشد که در این مباحث کم کاریهایی مشاهده می شود که امیدواریم استاندار جدید فارس بتواند توسعه فرهنگی این استان را با مدیریت مناسب رقم بزند.

ابوالقاسم رحمانی همچنین با اشاره به اینکه وضعیت کشاورزی استان فارس نیز باید به ساماندهی مناسب دست یابد، افزود: فارس یکی از قطبهای تامین مایحتاج کشاورزی کشور به شمار می رود ولی در قبال از بین رفتن منابع آبی و خاکی استان اعتباری مناسبی به فارس تعلق نمی گیرد از طرفی تعداد واحدهای پتروشیمی مصوب نیز تاکنون نتوانسته روند رو به رشدی را طی کند.

به گزارش مهر، صنعت، فرهنگ، گردشگری و کشاورزی طی سالهای اخیر هرکدام به نوعی از سوی دست اندکاران و مسئولان استان مورد بی توجهی قرار گرفته و مجموع تمامی این بی توجهی و کم توجهی ها اکنون در عقب ماندگی استان فارس در بخشهای مختلف نمایان است و امروز استاندار جدید استان می تواند با مدیریت مناسب و انتخاب مدیران قوی در هریک از این محورها منشا خدمات موثر و شایسته ای باشد.

کد خبر 989800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha