به گزارش خبرنگار مهر سردار محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همایش ملی شکوه هجرت که عصر امروز چهارشنبه در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد اظهار داشت: هفته بسیج امسال با شکوه بیشتری نسبت به سالهای قبل برگزار شده است که امیدواریم با ورود خدمت گزاری مانند سردار نقدی به عنوان رئیس سازمان بسیج مستضعفین نسیم های جدید و جهش های بلندی را در راستای پیمودن این راه والا شاهد باشیم .
وی با بیان اینکه هم اکنون عرصه خوبی برای خدمت به محرومان و عمق بخشی به انقلاب اسلامی توسط بسیج سازندگی ایجاد شده است افزود: این اقدام و فعالیت بسیج جزو تدابیر ویژه مقام معظم رهبری است که سالها قبل ایشان تاکید فرمودند اما به خوبی راه نیفتاد که با پیگیری های مجدانه حضرت آقا این بسیج سازندگی به وضعیت فعلی خود رسید.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه دولت نهم تاثیر بسیار زیادی در تحقق اهداف والای بسیج و توسعه آن داشته است خاطرنشان کرد: انشاءالله فرصتی هم برای ما بوجود بیاید تا در راستای وظیفه ذاتی خود که توسعه اهداف والای انقلاب و عمق بخشی به انقلاب است را دنبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی وارد چهارمین دهه از عمر خود شده است افزود: وضعیتی که امروز انقلاب اسلامی در دنیا پیدا کرده هم متفاوت از گذشته است و هم با شتاب بیشتری به سوی اهداف انقلاب در حال پیشرفت است. چنانچه شتابی که امروز انقلاب وحرکت به سمت اهداف والایی مانند اوایل انقلاب پیدا کرده است در طول 30 سال گذشته وجود می داشت امروز وضعیت بهتری را شاهد بودیم.
جعفری با اشاره به عوامل متعددی که در این مسئله موثر بودند، گفت: عوامل متعددی در این مسئله موثر بوده است اما مهمترین آن این نکته اساسی است که امروز مورد بحث و اختلاف نظر هم واقع شده است و آن وجود دو نگاه به انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی است.
وی نگاه اول را نگاهی قرآنی و نگاهی که امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به تشکیل حکومت اسلامی داشتند ، دانست و گفت: آن نگاه را حضرت امام (ره) به طور مفصل در بیاناتشان اعلام کرده که مقام معظم رهبری هم بعد از ارتحال حضرت امام با جدیت به دنبال تحقق آن اهداف و پیمودن آن راه با همان ویژگی های اولیه خودش است و این یک نگاه به نظام و اهداف مقدسی است که بر اساس اصول اسلام ناب محمدی(ص) دنبال می شود.
جعفری با اشاره به نگاه دوم عنوان کرد: نگاه دیگر هم این است که ما در بهمن 57 یک بار انقلاب کردیم و رژیم ستمشاهی را از بین بردیم و یک نظام مردمی و بنام اسلامی را جایگزین آن کردیم و دیگر ضرورتی به استمرار انقلاب اسلامی به مفهوم اولیه آن نیست. امروز دارای نظام و حکومت هستیم و باید وظایف و فعالیت هایی که دولت ها و نظامات سیاسی دیگر در دنیا انجام می دهند ما هم در چارچوب قوانین وضع شده در نظام بین الملل انجام دهیم .
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این دو نگاه را امروز به شدت در تعارض با یکدیگر دانست و با اشاره به اینکه عوامل و انگیزه های افراد برای داشتن این دو نگاه بسیار متفاوت است، گفت : اما به هر حال این دو نگاه بصورت برجسته در کشور وجود دارد.
جعفری افزود: آن نگاهی که معتقد است که نظام مقدس جمهوری اسلامی باید استمرار داشته باشد و با نظام های دیگر دنیا تفاوت اساسی داشته باشد مبانی اش کاملا متفاوت با نگاه دیگر است. نظام جمهوری اسلامی ایران و این حرکت الهی به سمت جامعه ای مطلوب اسلامی و به قول امام راحل (ره) جامعه جهانی اسلام است که دردهه چهارم انقلاب بیش از گذشته باید به این مفاهیم توجه داشته باشیم زیرا این دو نگاه در جنگ و جدال جدی با هم هستند.
وی یادآور شد: در حقیقت نگاه اول نگاهی ارزشی به حکومت اسلامی و اهداف آن است و نگاه دوم توقف انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی می باشد.
وی تصریح کرد: بی تردید همه آنانی که دل در گرو انقلاب ، امام (ره) و آرمان شهیدان دارند و به صورت واقعی از این راه دفاع می کنند نمی توانند یک لحظه آرام بنشینند بلکه روحیه جهادی باید برای تحقق اهداف بلند انقلاب موج بزند که بسیج بستر مناسب این حرکت عظیم الهی است.
فرمانده سپاه روحیه جهادی و انقلابی را در بسیج و بسیجی بزرگترین و اصلی ترین شاخص این حرکت عظیم دانست و عنوان کرد:آنچه که تاکنون جا افتاده این بوده که هر وقت که نام بسیجی می آمده، بسیج نظامی به ذهن متبادرمی شده است که این مربوط به دهه اول انقلاب بوده اما امروز در دهه چهارم انقلاب اسلامی هستیم .
سردار جعفری با تاکید بر اینکه امروز در دهه چهارم انقلاب اسلامی ماهیت تهدیدات علیه انقلاب اسلامی به کلی دگرگون شده است گفت: ضرورت هایی که برای انقلاب در این دهه باید باشد، کاملا متفاوت با ضرورت های دهه اول انقلاب شده است.
وی با اشاره به اینکه امروزتهدید سخت به تهدید نرم تبدیل شده و جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی آغاز شده، خطاب به دانشجویان بسیجی گفت: اگر به عنوان دانشجویان بسیجی بتوانیم در برابر این حرکت بزرگ الهی تکلیف خود را درک کنیم و باور کنیم که می توانیم نقش تعیین کننده را در حرکت انقلاب داشته باشیم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
جعفری افزود: متاسفانه ما همیشه عادت کرده ایم که بنشینیم و به افتخارات گذشته ببالیم اما آنچه که برای یک بسیجی واقعی مهم است این است که نقش خود را در این حرکت عظیم پیدا کند که البته پیدا کردن این نقش کار سختی است و پیدا کردن و باور اینکه بسیجیان بویژه بسیجیان دانشجو نقش بسیار تعیین کننده ای در مسیر و آینده انقلاب اسلامی دارند سخت است زیرا معمولا خود را دست کم می گیرند.
فرمانده کل سپاه در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه برای انقلاب اسلامی زحمات زیادی کشیده شد و خون های زیادی ریخته شده است گفت: حفظ نظام با ماهیت و محتوای واقعی خودش و تلاش برای تحقق اهدافش وظیفه هر مومن، مجاهد ، بصیر و آگاه است.
وی با اشاره به اینکه جهاد علمی و خدمت رسانی به مردم به عنوان شعار جدید و اصلی بسیج که مطرح شده است و مورد تایید مقام مظعم رهبری قرار گرفته است، گفت: این موضوع بدنبال تغییر شرایط و ضرورت های انقلاب اسلامی است. جهاد علمی در آغاز دهه پیشرفت و عدالت وخدمت رسانی به محرومین با هدف توسعه عدالت است و عدالت شعار اصلی انقلاب ما است و محقق ساختن آن کاری بسیار سخت و طاقت فرسا و طولانی مدت است.
جعفری، دانشجو را در آستانه ورود و پذیرش مسئولیت زندگی و کشور توصیف کرد و خطاب به دانشجویان گفت: شما به عنوان دانشجویان بسیجی که حضور در صحنه های سازندگی را انتخاب کرده اید به این برداشت و باور نزدیک تر هستید که امیدوارم که این راه را که شروع کرده اید با قوت و قدرت ادامه دهیم و هر چه بهتر آن را عمق ببخشید.
فرمانده سپاه بسیج سازندگی را بستر فعالیت هایی دانست که هدف های متفاوتی را داشته است وگفت: درست است که هدف اصلی بسیج سازندگی رفع محرومیت در کشور است، اما نیت ها هم می تواند متفاوت باشد. آنچه که رهبری درباره این حرکت بزرگ تاکید کرده اند انجام کار فرهنگی در جامعه هدف بوده است . وقتی کاری را در روستای محروم انجام می دهیم اثر تعیین کننده ای بر جای خواهد گذاشت و وقتی این کار بنام بسیج و انقلاب اسلامی باشد اثر دیگری را روی مردم آن منطقه خواهد داشت که باید به حرکت بسیج سازندگی عمق بخشی کرد.
وی با بیان اینکه اگر اهداف فرهنگی، تبلیغ دین، راه انقلاب و اهداف نظام به عملکرد بسیج سازندگی اضافه شود مراحل بعدی نیز کامل خواهد شد، گفت: خودسازی معنوی که در برنامه این سفرهای بسیار سازنده وجود دارد می تواند بسیار موثرباشد و دانشجویان جدیدی را جذب این کاروانها نماید.
سردارجعفری با اشاره به دلیل تغییرات گسترده در ساختار نیروی مقاومت بسیج گفت: امروز دیگر نیرویی به نام نیروی مقاومت بسیج نداریم بلکه هم اکنون آن تبدیل به سازمان بسیج مستضعفین شده که این تغییرات بدنبال تغییر شرایط و تغییر تهدیدات علیه انقلاب اسلامی صورت گرفته است.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه مجموعه بسیج یک توان قدرت ملی است اظهار داشت: ولی از آنجایی که از اصطلاح نیروی مقاومت یک برداشت نظامی می شد و ضمن اینکه مقام معظم رهبری که در سال 87 فرمودند که بسیج نظامی با بسیج غیر نظامی تفاوت های عمده و اساسی در نوع و فضای فعالیت دارد ، این تغییر انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: البته یک بسیجی می تواند هم بسیجی نظامی باشد وهم بسیجی غیر نظامی، اما ازآنجایی که استعدادها وعلاقمندی جوانان ما در این عرصه متفاوت است به طوری که عده ای علاقه به خدمت در بسیجی نظامی دارند برای فعالیت های امنیتی و نظامی و مقابله با تهدید سخت خود را آماده می کنند وعده ای هم علاقه به فعالیت های فرهنگی اجتماعی وهنری دارند که درصحنه های جنگ نرم از آنها استفاده خواهد شد.
جعفری با اشاره به اینکه در گذشته بسیاری از فعالیت های فرهنگی اجتماعی را بسیج نمی توانست انجام دهد، گفت: در حقیقت ضرورت دهه چهارم انقلاب این بستر را که بسیج فعالیت های فرهنگی اجتماعی را انجام دهد ایجاد کرده و این موضوع ما را در برداشتن گام های بلند در جهت رسیدن به اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی کمک می کند.
وی در پایان با اظهار امیدواری نسبت به اینکه بسیج سازندگی جایگزین سازمان جهاد سازندگی در اوایل انقلاب شود ، خاطر نشان کرد: امیدواریم اثرات و برکات این سازمان بسیج سازندگی بیش از گذشته برای نظام باشد و توسعه پیدا کند.
نظر شما