به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، بر اساس این اعلام، میزان تولید گاز دی اکسید کربن در چین تا سال 2020 در مقایسه با سال 2005 به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی این کشور 40 تا 45 درصد کاهش می یابد.
بر همین اساس، در بیانیه شورای چین آمده است : این یک اقدام داوطلبانه بوده که توسط دولت چین و بر اساس شرایط ملی ما انجام می شود. این اقدام چین بخشی از تلاش جهانی برای مقابله با گرما و تغییرات آب و هوایی است.
در همین رابطه در نشستی که روز گذشته به ریاست "ون جیابائو" نخست وزیر چین برگزار شد، برنامه ملی این کشور برای مقابله با افزایش دمای زمین مورد بازبینی قرار گرفت.
در بیانیه شورای کشور چین آمده است : اهداف چین برای کاهش تولید گاز دی اکسید کربن که برای اولین بار توسط دولت اعلام شده یک هدف لازم الاجراست که با برنامه های کوتاه و بلند مدت چین در بخش توسعه اقتصادی و اجتماعی در ارتباط بوده و اقدامات جدیدی نیز برای بازبینی، نظارت و ارزیابی آن تدوین می شود.
در این بیانیه همچنین آمده است : چین همچنین اقدامات ویژه ای را برای توسعه انرژی های تجدید شونده و انرژی هسته ای انجام خواهد داد تا با استفاده از این انرژی ها به این اطمینان برسد که تا سال 2020، 15 درصد از کل انرژی مصرف شده در کشور از انرژی های غیر فسیلی بوده است.
بر همین اساس، چین در مقایسه با سال 2005 درختکاری بیشتری را انجام داده و جنگلهای موجود در این کشور را نیز افزایش می دهد به طوری که میزان مراتع درختکاری شده به 40 هکتار و وسعت جنگلهای چین نیز به یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب برسد.
شورای کشور چین می گوید : چین به عنوان یک کشور در حال توسعه مسئولیت پذیر، از طریق همکاری های بین المللی عمل گرا و موثر از تلاشهای متمرکز بین المللی برای مقابله با پدیده گرمایش زمین و تغیبرات جوی حمایت می کند.
کابینه چین نیز تعهد خود را به اجرای کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره تغییرات جوی (UNFCCC) و همچنین معاهده کیوتو اعلام کرد.
شورای کشور چین اعلام کرد هم کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره تغییرات جوی و هم مصوبات "نقشه راه بالی" باید مد نظر قرار گیرد.
بر اساس اعلام این شورا، کنوانسیون سازمان ملل متحد و معاهده کیوتو باید در یک مسیر جامع، موثر و پایدار به کار گرفته شده و کاهش تولید گاز دی اکسید کربن، انتقالهای فنی و حمایتهای مالی نیز باید در یک مسیر جامع برای کمک به کسب نتایج مثبت برای نشست آتی سازمان ملل متحد درباره تغییرات جوی که در ماه دسامبر در کپنهاک برگزار می شود مورد استفاده قرار گیرد.
در پایان این بیانیه آمده است : اجرای صحیح مسائل مربوط به تغییرات جوی، از منافع اصلی کشور و ملت چین در بخش توسعه اجتماعی و اقتصادی است درست همانند منافع تمام مردم جهان و توسعه بلند مدت جهان.
نظر شما