به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار رحیم مشایی امروز در شانزدهمین همایش ملی بیمه وتوسعه با عنوان" استقرار نظام نظارت و تنظیم بازار بیمه کشور" در تهران گفت: معنای واقعی توسعه صنعت بیمه آن است که دولت هیچ باری از این صنعت را بر دوش نکشد و باید به سرعت به سمتی حرکت کرد که باراصلی این صنعت به بخش خصوصی محول شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار داشت: ارتباط و همبستگی توسعه ملی با صنعت بیمه، در نظر گرفتن درآمد سرانه با ضریب نفوذ بیمه از موارد با اهمیت برای دولت در مورد صنعت بیمه است به نحوی که سرانه در توسعه صنعت بیمه موثر است.
رحیم مشایی تصریح کرد: دولت از برنامه تحول اقتصادی و صنعت بیمه استقبال می کند و بر همین اساس، صنعت بیمه باید نگاه ضربدری به مسئله داشته باشد تا از تمام ظرفیتها برای بهره گیری مضاعف استفاده شود.
وی ادامه داد: باید در کنار ظرفیتهای داخلی از دستاوردهای جهانی و تجربیات محلی و سنتی در جامعه نیز بهره گیری کرد. صنعت بیمه کشور باید متناسب با مقتضیات حرکت کند ولی هنوز هم صنعت بیمه و انحصارات در اختیار دولت است.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطر نشان کرد: فهم بهتراز صنعت بیمه سرمایه بزرگی است و این امر امید به بهره گیری از ظرفیت های صنعت بیمه را افزایش می دهد. با توجه به اینکه در برنامه توسعه ای کشور اشراف مناسبی نسبت به بیمه ایجاد شده است، امید می رود که دستاوردها و افق های مناسبی در این بخش ایجاد و انگیزه حرکت در صنعت گسترش یابد.
رحیم مشایی با بیان اینکه پرداختن به بیمه از جهات مختلف حائز اهمیت است، افزود: صنعت بیمه علاوه بر اینکه حوزه ای اقتصادی و تخصصی است از لحاظ ارتباط با اجزای جامعه نیز ارتباطی توامان دارد. صنعت بیمه ارتباط روشنی با مسائل فرهنگی، اجتماعی وعلمی دارد و به همین دلیل می توان آن را فن و هنر دانست.
وی جنبه خدماتی بودن صنعت بیمه را از مزایای آن دانست و گفت: هر چند بیمه منسوب به بیم و ترس است اما باید با پیش بینی های مناسب و بهره مندی از گستردگی خدمات مختلف این صنعت که از امتیازات محسوب می شود، آن را در جامعه گسترش داد. شرایط اقلیمی، فرهنگی و جغرافیایی کشور ظرفیتهای مناسبی را برای گسترش صنعت بیمه کشور ایجاد می کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور نقد نبودن بهره مندی از محصولات بیمه ای را از نقاط ضعف این صنعت دانست و افزود: باید با طراحی های مناسب این نقاط ضعف را رفع و جامعه را با روش های منطقی واصولی به ضرورت وجود بیمه در زندگی سوق داد. برنامه توسعه کشور ظرفیت مناسبی برای صنعت بیمه کشور است، زیرا این برنامه افق بلندی را برای اقتصاد کشور ترسیم کرده که این امر ظرفیت مناسبی برای صنعت بیمه ایجاد می کند.
رحیم مشایی افزود: صنعت کشور ظرفیت مناسبی برای بیمه ایجاد می کند به نحوی که صنعت بیمه از ظرفیتهای این بخش استفاده مناسبی نکرده در حالی که بخش صنعت کشور با توانمندی های صنعتی برای توسعه صنعت بیمه بسیار مناسب است. توسعه سرمایه گذاری در بخشهای دولتی و خصوصی فضای امید بخشی را برای صنعت بیمه ایجاد می کند و امید است با تناسب افزایش اقتصاد کشور، زمینه برای فعال شدن هر چه بیشتر صنعت بیمه ایجاد شود.
وی افق های صنعت بیمه را روشن ارزیابی کرد و بیان داشت: در صورتی که طراحی و مطالعه مناسبی انجام شود فرصت مغتنمی برای این صنعت ایحاد می شود. هر چند ایران دارای موقعیت راهبردی در میان کشور های دنیا است اما نسبت به برخی از کشور ها که دارای موقیعت برابر با ایران هستند و وضعیتی شکننده دارند از شرایط بهتری برخودار است.
رئیس دفتر رئیس جمهور، اقتصاد ایران را رو به تعالی ارزیابی کرد و گفت: شیب اقتصادی ایران مثبت است و شرایط داخلی وخارجی امکان دستیابی به شرایط بهتر و برتر را برای کشور امکان پذیر می کند. شناسایی اولویتهای دانش بنیان و بهره گیری از مولفه های مناسب برای حرکت رو به جلو ضروری است.
رحیم مشایی گفت: هر چند در گذشته برنامه هایی برای توقف برنامه های ایران اجرا شده اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستیابی به این اهداف امکان پذیر و شاخص ها در زمینه های مختلف مثبت شده است. امنیت کلی در عرصه های مختلف ملی و بین المللی در زمان حاضر ایجاد و پدیدار شده به نحوی که در مقیاس امنیت ملی تهدید و مخاطره ای برای کشور وجود ندارد.
وی اظهار داشت: در حالی که ایران اعلام کرد 10 سایت غنی سازی اورانیوم را ایجاد خواهد کرد اما برخی از کشورهای غربی اعلام کردند ایران نمی تواند این کار را انجام دهد واگر این به معنای نبود توان علمی، اجرایی و مدیریتی باشد که هیچکس آن را نمی پذیرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه خودآگاهی در ایران به خود باوری رسیده است و می توان به اهداف بلند دست یافت، اظهارداشت: با توجه به ظرفیتهای تاریخی بدون در نظر گرفتن چند صد سالی که ایران با مدیریتهای نامناسب مواجه بوده می توان به اهداف بلندی دست یافت.
رحیم مشایی افزود: با توجه به سطح ظرفیتها و توسعه کشور نباید از سطح بالای پیشرفت خود را در سطح پایین محدود کنیم. با توجه به وجود منابع طبیعی، جغرافیایی، اقلیمی و منابع انسانی می توان هر فعالیت بزرگی را در کشور انجام داد اما باید انسان های جسور و انقلابی در عرصه های مختلف مدیریت کنند.
نظر شما