۱۰ آذر ۱۳۸۸، ۱۶:۲۰

باقری در نشست دانشجویی:

حضور در ان پی تی به نفع ماست/ سیاست تنش زدایی تبدیل به تهدید زدایی شد

حضور در ان پی تی به نفع ماست/ سیاست تنش زدایی تبدیل به تهدید زدایی شد

معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد که ان پی تی ظرفیتی مناسب برای تعامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی است و حضور ایران در ان پی تی تامین کننده منافع ما است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باقری معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی ظهر روزسه شنبه در سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی شریف در جمع دانشجویان این دانشگاه به بیان روند موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت و به سئوالات تعدادی از دانشجویان نیز پاسخ گفت.

وی با اشاره به اینکه در گذشته سیاست دولت تنش زدایی بود ، تصریح کرد: در زمان دولت نهم و دهم سیاست تنش زدایی تبدیل به تهدید زدایی شد و بر همین اساس پیگیری منافع ملی برای از بین بردن تهدیدات در دستور کار قرا رگرفت.

باقری با انتقاد از موضع شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست اخیر خود پیرامون ایران یادآور شد: 40 کشور از نظر فعالیت های هسته ای با آژانس مشکل دارند ، 14 کشور از این کشورها عضو اتحادیه اروپا هستند و ما حرفمان این است که نباید ایران به عنوان یک عضو استثنایی آژانس محسوب شود و برخورد با ایران باید همچون یک عضو عادی باشد.

از نظر ما نوع سانتریفیوژ از تعداد آن مهمتر است

وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که مدعی شد افزایش تعداد سانتریفیوژها در کشور به کندی صورت می گیرد تصریح کرد: در موضوع سانتریفیوژها در حال ارتقا کیفی آنها هستند و از نظر ما نوع سانتریفیوژ از تعداد آن مهمتر است.

معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: البته فضای نطنز برای بیش از 50 هزار سانتریفیوژ طراحی شده است.

باقری در پاسخ به سئوال یکی دیگر از دانشجویان که به میزان اورانیوم موجود در کشور اشاره داشت، خاطرنشان کرد: به مقدار کافی اورانیوم در کشور موجود است و از طریق دو معدن اورانیوم و نیز وارداتی که پیشتر صورت گرفته بود بخش عمده ای از نیاز کشور به اورانیوم تامین شده است.

وی در خصوص سئوالی پیرامون علت وابستگی ایران به روسیه در موضوع هسته ای یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توان متخصصین داخلی نیروگاه 360 مگاواتی دارخوین را طراحی کرده و البته مجتمع اراک نیز توسط متخصصان ایرانی ساخته شده است که این اقدامات در راستای عدم وابستگی به خارج است.

ان پی تی ظرفیت خوبی برای تعامل با آژانس است

معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سئوال یکی دیگر از دانشجویان که پرسید با توجه به قطعنامه اخیر شورای حکام و موضع گیری های آژانس چرا ایران از معاهده ان پی تی خارج نمی شود بیان داشت ان پی تی ظرفیت خوبی برای تعامل با آژانس است و اتفاقا حضور ما در ان پی تی تامین کننده منافع ما است.

باقری در پایان در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که مدعی شد قطعنامه شورای حکام به دلیل ضعف دیپلماسی ایران با اجماع به تصویب رسیده است تصریح کرد: تصویب قطعنامه در شورای حکام با اجماع نبود در حالی که تاکنون همه قطعنامه های شورای حکام علیه ایران با اجماع بود بجز یک مورد که تنها ونزوئلا رای منفی داد و البته در نشست اخیر از 35 عضو شورای حکام 10 رای خلاف قطعنامه صادر شد.

وی در پاسخ به سئوال دانشجوی مورد که پرسید آیا شما آرای ممتنع را نیز منفی حساب می کنید گفت: بله، چون به عنوان مثال اگر 20 رای ممتنع داده می شد اصلا قطعنامه تصویب نمی شد.

کد خبر 993427

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha