۱۱ آذر ۱۳۸۸، ۱۳:۲۷

درپی عدم پرداخت مطالبات ارزی؛

مدیران واحدهای نساجی مقابل وزارت صنایع تجمع کردند

مدیران واحدهای نساجی مقابل وزارت صنایع تجمع کردند

با وجود گذشت 4 ماه از مصوبه هیئت دولت مبنی بر پرداخت مطالبات ارزی صادرکنندگان، تعدادی از مدیران ارشد واحدهای صادرکننده نساجی امروز در مقابل وزارت صنایع و معادن تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، تعدادی از مدیران واحدهای نساجی و  پوشاک صبح امروز برای پیگیری مطالبات معوق مربوط به صادرات سال‌های 75 و 76، جلوی ساختمان وزارت صنایع حاضر شدند و از مسئولان ارشد این وزارتخانه خواستند بیش‌از این پرداخت مطالبات ارزی صادرکنندگان را به تاخیر نیندازند.

صادرکنندگان پوشاک و نساجی از 12 سال پیش تاکنون، حدود 15 میلیون دلار بابت دریافت ارز تشویقی در سال‌های 75 و 76، از وزارت صنایع طلبکار هستند.

این طلب از آنجا ناشی شده است که براساس دستورالعمل‌های صادراتی آن سال‌ها مصوب دولت، وزارت صنایع و معادن ملزم به پرداخت 50 درصد ارزهای استفاده نشده به صادرکنندگان بوده است؛ بدین معنی که صادرکنندگان معادل نیمی از ارزش ریالی صادراتشان را با ارایه ارز حاصل از صادرات به بانک‌ها، از آن طریق دریافت کنند و نیمی دیگر را به صورت ریالی از وزارت صنایع و معادن دریافت کنند، این در حالی است که سهمی که باید از طریق این وزارتخانه پرداخت شود، هنوز تحویل واحدهای صادراتی نساجی و پوشاک نشده است.

مدیران این واحدها صبح امروز در حالی جلوی ساختمان وزارت صنایع خواستار ملاقات با مسئولان شده بودند، که 4 ماه پیش در تاریخ 18/5/88 هیات دولت مصوب کرد این مطالبات از طریق وزارت صنایع پرداخت شود.

محمود نبوی یکی از صادرکنندگان صنعت نساجی در این باره به مهر گفت: شرکت ما از 12 سال پیش تاکنون 212 هزار دلار از دولت طلبکار است.

وی افزود: هیئت دولت در تاریخ 18/5/88 بعد از کلی پیگیری نساجان، مصوب کرد معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با هماهنگی وزارت صنایع مبلغ 71 میلیون دلار را به صورت ریالی بابت پرداخت مطالبات ارزی واحدهای مشمول دریافت ارز تشویقی در سال‌های 75 و 76 در بودجه سنواتی وزارت یاد شده پیش‌بینی نماید.

نبوی تصریح کرد: ما امروز به همین خاطر و برای پیگیری اجرای این مصوبه به اینجا آمده‌ایم.

محسن برادران مدیر عامل شرکت میچکا نیز که 100 هزار دلار از همین بابت از وزارت صنایع طلب دارد، به خبرنگار مهر گفت: برای جبران این طلب در چند سال گذشته مجبور شدم وام بگیرم اما سندی که برای این وام گرو گذاشتم به دلیل عدم پرداخت بدهی دولت در حال حاضر اجرا گذاشته شده است.

وی افزود: همه مسئولان مطالبات معوق صادرکننده‌های نساجی و پوشاک را قبول دارند و آن را به حق می‌دانند اما نمی‌دانم چرا آن را پرداخت نمی‌کنند.

عباس هدایت مدیر عامل مجموعه پوشاک نیز با اشاره به اینکه بابت صادرات سال‌های 75 و 76، حدود 110 هزار دلار از دولت طلب دارد گفت: وزارت صنایع که متولی صنایع است باید برای جلوگیری از کاهش تولید و افت صادرات این بدهی را بپردازد. وی افزود: در کنار واردات بی‌رویه، موضوع مطالبات ارزی توان تولید را کاسته است.

احمد صادقی یکی دیگر از نساجان حاضر در جلوی ساختمان وزارت صنایع که مدیریت شرکت پوشاک قهرود را برعهده دارد به خبرنگار ما گفت: 300 هزار دلار از دولت طلب دارد و تا الان برای تامین نقدینگی برای تولید، کلی وام از بانک‌ها گرفته است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون با 60 درصد ظرفیت کار می‌کنیم گفت: از دولت تقاضا دارم اگر واقعاً می‌خواهد معضل تولید و صادرات حل شود، به تولیدکنندگان بها دهد و نسبت به پرداخت مطالبات معوق آنها اقدام عاجل انجام دهد.

وی افزود: از دولت می‌خواهیم شرایط تولید و صادرات در کشور را لااقل شبیه هند کند تا ما هم همچون صادرکننده‌های هندی، به جای 5 درصد، 14 درصد جایزه صادراتی دریافت کنیم.

محمد پرازین مدیر شرکت تولید صادراتی بچه‌های ایران نیز به خبرنگار مهر گفت: این شرکت 140 هزار دلار طلب دارد. وی افزود: صادراتی که در سال 84 به ارزش 5/4 میلیون دلار داشته هم‌اکنون به 109 هزار دلار رسیده است. وی مهمترین دلیل در افت ارزش صادراتی را کاهش نقدینگی در واحد تولیدی‌اش دانست و خواستار دریافت سریع مطالباتش از دولت است تا بلکه از این طریق، نقدینگی اندکی برایش تامین شود.

همچنین مدیر واحد آرین جین نیز گفت : این واحد از سال 76 تاکنون 150 هزار دلار از دولت طلبکار است و در حال حاضر با 260 نفر کارگر تعطیل شده است. رهبری تصریح کرد: برای شروع مجدد تولید پوشاک نیازمند میلیاردها تومان نقدینگی هستیم.

وی افزود: از سال 76 تاکنون نرخ افزایش حقوق و دستمزد 760 درصد ، نرخ افزایش قیمت برق 200 درصد و همچنین نرخ افزایش اجاره مکان‌های تجاری نیز 2500 درصد بوده است ، این در حالی است که در طول 12 سال گذشته ریالی از مطالبات قانونی صادرکنندگان پوشاک ( موضوع بدهی وزارت صنایع ) پرداخت نشده است.

هم اکنون جلسه ای در وزارت صنایع و معادن با معاونان این وزارتخانه و صادرکنندگان در حال برگزاری است.

کد خبر 993960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha