۱۱ آذر ۱۳۸۸، ۱۸:۱۶

در حاشیه اجلاس ژنو/

توجه به علایق و نیازهای همه کشورها در حکمرانی جهانی تاکید شد

توجه به علایق و نیازهای همه کشورها در حکمرانی جهانی تاکید شد

وزیر بازرگانی در حاشیه هفتمین نشست وزیران سازمان جهانی تجارت در دیدار با وزرای بازرگانی پاکستان، برزیل و ترکیه و همچنین مدیر اجرایی سازمان همکاریهای جنوب - جنوب بر لزوم توجه به نیازها و علایق همه کشورها در حکمرانی جهانی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری امروز در ملاقات با وزیر بازرگانی پاکستان با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در آغاز اقدامات خود برای الحاق به سازمان جهانی تجارت است، ابراز امیدواری کرد ایران ازحمایتها و کمک فنی پاکستان در فرآیند الحاق بهره مند شود.

وزیر بازرگانی همچنین با اشاره به بررسیهای انجام شده در مورد موافقتنامه ترجیحات تجاری کشور، افزود: این موافقتنامه نتوانسته است در حد انتظار تاثیر مثبتی در افزایش حجم تجارت دو کشور داشته باشد. همچنین آمادگی ایران برای بازبینی و افزایش کالاهای مشمول امتیازات موافقتنامه مذکور اعلام و بر لزوم تقویت همکاریهای بانکی و حمل و نقل تاکید شد.

وزیر بازرگانی پاکستان نیز در این مذاکرات با اشاره به سابقه همکاریهای دو کشور، آمادگی کشور خود را برای کمک به فرآیند الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی اعلام و در ادامه بازبینی فهرست کالاهای مشمول موافقتنامه و پروتکل قواعد مبدا، موافقتنامه را روش مناسبی برای بهره گیری مطلوب تر از موافقتنامه ترجیحات تجاری دو کشور ارزیابی کرد.

ایجاد اتاق فکر برای همکاری نزدیکتر

همچنین مهدی غضنفری در ملاقات با مارتین خور مدیر اجرایی همکاری جنوب - جنوب با تاکید بر اهمیت حضور موثر کشور های جنوب در تصمیم سازی های سازمان جهانی تجارت، بر لزوم همکاری نزدیکتر کشورهای جنوب تاکید و از روند افزایشی تعهدات کشورها در روند الحاق به سازمان جهانی تجارت انتقاد کرد.

مارتین خور نیز با اشاره به تجربه برخی از کشورها درفرایند الحاق، لزوم توجه ویژه به مباحثی از قبیل مالکیت معنوی، اصلاح قوانین، مقررات داخلی و مباحث سرمایه گذاری و سیستم بانکی را نکات مهم در مذاکرات ارزیابی کرد و با اشاره به ناکامی مذاکرت دور دوحه در حل مسائل مربوط به کشاورزی و تغییرات آب و هوا، بروز بحران مالی را ناشی از پیامدهای عدم توفیق مذاکرات دور دوحه ارزیابی و برلزوم ایجاد دبیرخانه و ستاد برای پیگیری مطالبات کشورهای جنوب - جنوب در سازمان جهانی تجارت تاکید کرد.

غضنفری در خاتمه با اشاره به آمادگی ایران برای همکاری، پیشنهاد ایجاد اتاق فکر برای تقویت همکاری کشورهای جنوب - جنوب را مطرح کرد و مقرر شد همکاریهای دو طرف ارتقا یابد.

نظام ترجیحات تجاری بین کشورهای در حال توسعه

وزیر بازرگانی همچنین با سیلسوآموریم وزیر تجارت خارجی برزیل نیز ملاقات کرد.آموریم در این ملاقات با توجه به پیشنهاد ارائه شده توسط آن کشور برای برقراری نظام ترجیحات تجاری بین کشورهای در حال توسعه بر پایه اعطای 20 درصد کاهش تعرفه برای حداقل 70 درصد از خطوط تعرفه ای که تاکنون 25 کشور در حال توسعه با آن موافقت کرده اند و با تاکید بر شناسایی حق ایران و الجزایر به عنوان کشورهای در حال الحاق به سازمان جهانی تجارت برای برخورداری از امتیاز رفتار ویژه، خواستار الحاق ایران به این موافقتنامه شد و از ایران برای شرکت در جلسه دعوت به عمل آورد.

وزیر بازرگانی در این مذاکرات با اشاره به ارائه رژیم تجاری ایران به سازمان جهانی تجارت و توافق با تشکیل گروه کاری برای بررسی رژیم تجاری ایران ضمن استقبال از پیشنهاد برزیل در مورد موافقتنامه نظام ترجیحات تجاری بین کشورهای در حال توسعه بر لزوم هماهنگی با سایر دستگاه های کشور تاکید کرد و با توجه به جایگاه برزیل در سازمان جهانی تجارت خواستار مساعدت این کشور در الحاق ایران به WTO شد. غضنفری با اشاره به سفر ریاست جمهوری به برزیل بر ظرفیت های گسترده همکاری دو کشور تاکید کرد.

افزایش سرمایه گذاریهای مشترک بخش خصوصی ایران و ترکیه

غضنفری در ملاقات با توزمن وزیر تجارت ترکیه نیز با اشاره به ارائه رژیم تجاری جمهوری اسلامی ایران به سازمان جهانی تجارت حمایت کشورهای دوست از جمله ترکیه از فرایند الحاق ایران را ضروری ارزیابی کرد و با اشاره به سطح مطلوب همکاریها خواستار توسعه آن در سطوح دوجانبه، در چارچوب ترتیبات تجاری از قبیل اکوتا- پریتاس، همکاری کشورهای همسایه و ایجاد منطقه تجارت آزاد در مرزهای دو کشور بر اساس پیشنهاد قبلی طرف ترکیه ای شد.

وزیر بازرگانی کشورمان با اشاره به هدفگذاری 30 میلیارد دلاری مقامات عالیرتبه دو کشور برای همکاری اقتصادی و تجارت دو جانبه، بر لزوم بکارگیری راهکارهای جدید از جمله افزایش سرمایه گذاریهای مشترک و ایجاد شرکتهای مشترک تاکید کرد.

وزیر تجارت ترکیه نیز با اشاره به روند افزایش تجارت دو کشور از یک میلیارد دلار سال 82 به یازده میلیارد دلار در سال 88 دستیابی به هدف 30 میلیارد دلار تجارت دو کشور را عملی ارزیابی و با اشاره به برنامه ترکیه برای توسعه مناسبات با کشورهای همسایه با برقراری ترتیبات تجاری ترجیحی دو کشور موافقت کرد.

وی همچنین بر افزایش همکاریها در قالب برنامه برقراری ترتیبات ترجیحی کشورهای اسلامی (پریتاس) تاکید کرد و خواستار تسریع در امضای موافقتنامه قواعد مبدا موافقتنامه مذکور توسط جمهوری اسلامی ایران شد.

توزمن با تشریح تجربه ترکیه در دستیابی به بازار اتحادیه اروپا خواستار آزادسازی تجاری در روابط دوجانبه شده و بر لزوم افزایش سرمایه گذاری بین دو کشورتاکید کرد و خواستار ایجاد شرکتهای مشترک بین بخشهای خصوصی دو کشور شد.

گفتنی است در ادامه دکتر غضنفری دیدارهایی با وزیر بازرگانی هند و مقامات سوئیسی داشته و دیدار جداگانه ای نیز با پاسگال لامی مدیرکل سازمان جهانی تجارت در خصوص روند الحاق ایران به این سازمان و گزارش رژیم تجاری ایران به WTO خواهد داشت.

کد خبر 994176

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha