۱۸ آذر ۱۳۸۸، ۸:۳۲

یادداشت مهر/

موسیقی حماسی به جای موسیقی مبتذل

موسیقی حماسی به جای موسیقی مبتذل

برگزاری جشنواره موسیقی نظامی فی النفسه ارزشمند است اما برگزاری این جشنواره در کنار پیگیری توسعه موسیقی محله در تهران و سلسله برنامه های آوای دوست بهتر می تواند به دغدغه های ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در اشاعه موسیقی فاخر پاسخ بدهد.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین جشنواره موسیقی نظامی اخیرا به همت سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برگزار شد. نخستین دوره این جشنواره در زمان ریاست نوریان در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری پایه گذاری شد. شاید کسوت و علاقه نوریان به مبحث موسیقی نظامی موجب چنین پایه گذاری شده باشد و اینک درغیاب ایشان معاونت هنری این سازمان نیز از حامیان برگزاری این جشنواره به شمار می رود استمراربخش برگزاری این جشنواره بوده است.

در این خصوص نخست باید از مسئولان و متولیان برگزاری این جشنواره سپاسگزاری شود چرا که غنا بخشیدن به موسیقی نظامی و نغمه های حماسی به ویژه در ایران که سابقه هشت سال دفاع مقدس دارد بسیار حائز اهمیت بوده و از ضروریات برنامه های فرهنگی و هنری کشور محسوب می شود اما نکته مهم در این مسیر توجه به اولویتها و اهداف مترتب در هر سازمانی است که توجه به آنها می تواند مسیر رسیدن به اهداف را کوتاه و سهل تر کند.

یکی از اقدامات مفید و در خور توجه حوزه موسیقی (ارائه آثار و اجرای برنامه ها) سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در چند سال گذشته توجه به مناطق و محله های تهران و برگزاری جشنواره های موسیقی محله ای بود که استمرار آنها می توانست در تقویت موسیقی هنری و شناخت بهتر نسل جوان و شهروندان تهرانی از موسیقیهای ارزشمند نقش موثر و مفیدی را ایفا کند. 

محمدجواد شوشتری در مراسم پایانی جشنواره نظامی اخیر گفته است :"موسیقی نظامی و حماسی می‌تواند جای بعضی از موسیقی‌های مبتذل را بگیرد و به عنوان موسیقی فاخر در شهر تهران ارائه شود".

اینکه باید موسیقی فاخر و هنری به جای موسیقی مبتذل بنشیند امری بسیار نیکو و پسندیده است و همه باید همچون ریاست محترم این سازمان در پی اشاعه موسیقی فاخر و هنری باشند تا مجالی برای اشاعه موسیقیهای بی ارزش و مبتذل پدید نیاید و این مهم قطعا با برنامه ریزیهای دقیق و اولویت بندیهای لازم و اهم و فی الاهم کردن اقداماتی است که در شرح وظایف سازمانها و نهادهای فرهنگی آمده است.

هر چند که برگزاری جشنواره موسیقی نظامی فی النفسه ارزشمند و قابل تامل است اما به نظر می رسد برگزاری اینگونه برنامه ها در کنار پیگیری همان برنامه های توسعه موسیقی محله در تهران و یا سلسله برنامه های آوای دوست نغمه شهراین سازمان و انتشارات پر بار موسیقایی این سازمان در چند سال اخیر که متاسفانه غالبا به تعطیلی کشیده شده است بهتر می تواند به دغدغه های ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در اشاعه و ارائه موسیقی های فاخر پاسخ بدهد.

کد خبر 994207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha