به گزارش خبر نگار مهر در مشهد ؛ محمد محتسب زاده عصر شنبه در بازدید از ششمین نمایشگاه بین المللی ساخت و ساز و انبوه سازان ایران با اشاره به معضلات موجود در بخش ساختمان سازی افغانستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران مهمترین شریک تجاری و بزرگترین همسایه افغانستان محسوب می شود و وجود مرز طولانی و فرهنگ مشترک و مهمترین و همزبانی اساسی ترین مزیتی است که میان افغانستان و ایران وجود دارد، اما در توسعه و تجارت میان دو ملت کمتر توجه شده و این فرصت ارزشمند اکنون نصیب افراد سودجو و واسطه ها شده است.
رئیس اتحادیه شرکت های ساختمانی غرب افغانستان در جریان این بازدید به همراه 30 عضو هیئت تجاری از کشور افغانستان از نمایشگاه بین المللی مشهد تصریح کرد: اکنون شهرهای هرات، کابل، فراه و بادغیس پیشرفت های بسیاری در بخش ساختمان سازی داشته اند، اما برغم موقعیت ویژه ای که میان ایران و افغانستان وجود دارد هنوز تکنولوژی و توانمندی اصلی جمهوری اسلامی ایران در بخش ساختمان سازی وارد کشور جمهوری افغانستان نشده است.
جایگاه ایران از میان کالاهای رقابتی افغانستان حذف شده است
وی با اشاره به خدمات فنی و مهندسی و توانمندی شرکتهای ایرانی در این نمایشگاه اضافه کرد: در افغانستان نمی توان متوجه چگونگی ورود محصولات صادارتی از ایران شد و همین دلیل موجب خواهد شد تا در طولانی مدت موقعیت و جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران از میان سایر کالاهای رقابتی در افغانستان حذف شود.
محتسب زاده افزود: حضوردر این نمایشگاه ها موجب می شودتا شرکتها و گروههای تجاری شناخته شده در افغانستان از جایگاه و تخصص ویژه ایران آگاهی یابند و همچنین از سطح توانمندی اجرا و چگونگی صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به طور دقیق مطلع شوند.
وی در ادامه با اشاره به استفاده درست و ضرورت جلوگیری از فرصت سوزیهای موجود میان دوکشور ایران و افغانستان در بخش ساختمان سازی گفت: جمهوری اسلامی ایران باید بتواند مرزهای صادراتی را به گونه ای کنترل کند که اجناس غیراستاندارد و بی کیفیت وارد کشور افغانستان نشود و همچنین تشکلهای صادراتی ایران باید به صورت متحد نسبت به رقابتی جدی با کشورهای ترکیه و چین در بازسازی افغانستان اقدام کنند.
سهم 20 درصدی ایران در خدمات فنی و مهندسی بازسازی افغانستان!
وی اظهارداشت: واسطه گرها و دلالان تجاری، اجناس درجه 4 و 5 را از ایران به افغانستان وارد می کنند و این مسئله تاکنون باعث شده است تنها کمتر از 20 درصد خدمات فنی مهندسی ایران در پروژه های بازسازی افغانستان بکار برود.
رئیس اتحادیه شرکت های ساختمانی غرب افغانستان با اشاره به وجود بازار رقابتی در کشور افغانستان ادامه داد: ورود کالای صادراتی به عنوان آبروی یک کشور محسوب می شود و جمهوری اسلامی ایران در فضای تخصصی و رقابتی موجود در بخش بازسازی افغانستان باید به جایگاه نخست دست یابد.
نظر شما