سوسن کشاورز در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: در حال حاضر 98 هزار دانش آموز معلول در گروه های نابینا و کم بینا، ناشنوا و کم شنوا، کم توان ذهنی، دانش آموزان دارای معلولیتهای جسمی و حرکتی، چند معلولیتی، دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری در هزار و 400 مرکز ویژه و هزار و 400 مرکز ضمیمه مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: در راستای سیاستهای وزارت آموزش و پرورش دستورالعملهایی در زمینه های مختلف به کلیه استانها مبنی بر افزایش تعامل دستگاه های اجرایی با آموزش و پرورش استثنایی ارسال شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: عرصه ارائه خدمات به دانش آموزان دارای نیازهای ویژه در جامعه امروزی پرهزینه و نیازمند تجهیزات خاص است که به طور قطع وزارت آموزش و پرورش به تنهایی از اجرای برنامه ها به نحو مطلوب برنمی آید و باید در این زمینه عزم جدی اعمال شود.
کشاورز بیان داشت: باید با برگزاری مراسم مختلف و بهره گیری از دانش آموزان استثنایی و به نمایش گذاشتن دستاوردهای آنان، روحیه و اعتماد به نفس در این دانش آموزان افزایش یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم عنوان کرد: تامین اعتبارات برای دانش آموزان دارای نیازهای ویژه به صورت متمرکز از سوی وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد و سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز در راستای سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت خانه برای ارتقا سطح علمی دانش آموزان تلاش می کند و همه ساله میزان اعتباری برای اجرای برنامه های پشتیبانی، خدماتی و رفاهی اختصاص می یابد.
مشکل اصلی آموزش و پرورش استثنایی متناسب سازی فضاها است
وی ادامه داد: مشکل اصلی برای دانش آموزان معلول در سطح استانها متناسب سازی فضاهای آموزشی است که باید در این راستا زمینه حضور دانش آموزان دارای نیازهای ویژه در مدارس عادی و در کنار دیگر دانش آموزان فراهم شود.
این مسئول یادآور شد: به منظور فراهم کردن زمینه های لازم برای حضور دانش آموزان استثنایی در مدارس، طرح آموزش فراگیر دانش آموزان و معلمان مدرس عادی اجرا شد.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور اعلام کرد: با اجرای این طرح آموزشهایی به دانش آموزان و معلمان مدارس عادی ارائه شد اما هم اکنون خلاهایی در این زمینه وجود دارد که در این راستا متولیان نظام تعلیم و تربیت باید زمینه ها و بسترهای لازم را فراهم کنند.
فرهنگ حضور معلولان در مدارس عادی نهادینه شده است
کشاورز متذکر شد: طرح آموزشی تلفیقی در راستای نهادینه کردن فرهنگ حضور معلولان در مدارس عادی در کشور اجرا شد و هم اکنون نیز تعدادی از دانش آموزان استثنایی در مدارس عادی درس می خوانند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح آموزش فراگیر به صورت آزمایشی در هفت استان کشور در حال اجراست که برای اجرای آن اطلاع رسانی و تغییر نگرش در دانش آموزان و معلمان انجام شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم اظهار داشت: اجرای این طرح فقط مختص دانش آموزان و معلمان نیست بلکه برای سایر اقشار و مردم عادی نیز اجرا می شود تا برخوردهای مناسبی با معلولان داشته باشند.
وی اعلام کرد: سال گذشته تعداد زیادی از دانش آموزان استثنایی در استانهای مختلف کشور در کنکور سراسری و المپیادهای مختلف علمی رتبه های برتری را کسب کردند.
رشد چهار درصدی اشتغال به تحصیل دانش آموزان استثنایی
این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر با افزایش ارائه خدمات به دانش آموزان استثنایی، میزان اشتغال به تحصیل این دانش آموزان طی چند سال اخیر رشد چهار درصدی داشته است.
کشاورز گفت: این در حالیست که میل دانش آموزان عادی برای تحصیل کاهش یافته است.
نظر شما