به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد کاظم دبیری ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: حفظ و تقویت زبان فارسی دومین زبان تمدن اسلامی مورد توجه هر ایرانی است که انتخاب نام، عناوین و اصطلاحات فارسی برای معرفی کالاها، اجناس یا محل فروش آنها و... یکی از دلایل ارج نهادن به زبان فارسی که بخشی از هویت هر ایرانی محسوب می شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد مشهد گفت: بر این اساس طبق آیین نامه قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور انتخاب هر گونه نام، عنوان و اصطلاح بیگانه برای معرفی اجناس و اماکن فروش ممنوع و پیگرد قانونی دارد.
دبیری با بیان اینکه ترویج زبان بیگانه،غلط نویسی و غلط گویی در تبلیغات مجاز نیست، افزود: چنانچه تابلو سر درب اماکن عمومی با اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه شناسایی گردد این مورد تخلف محسوب شده و در صورت عدم تمکین شخص متخلف با وی طبق قانون برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر این اساس اولین مرحله شناسایی تابلوهایی که با اسامی عناوین و اصطلاحات بیگانه در سطح شهر اجرا شده است، گفت: در این مرحله شناسایی بیش از 70 مورد اخطار به صنوف مختلف و مجتمع های تجاری سطح شهر داده شده و بالغ بر 260 صنف و سه شرکت تولیدی و صنعتی تایید نام از این اداره اخذ کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: تخلفات موجود در مرحله اول شامل تابلوهای که با اندازه انگلیسی و فارسی بر سر در بعضی از مغازه ها نصب بود که استاندارد لازم را رعایت نشده بود این درحالی است که طبق آیین نامه تبلیغاتی کشور چنانچه به هنگام تنظیم متن آگهیهای تبلیغاتی ضرورت استفاده از خط بیگانه وجود داشته باشد، باید اندازه خط زبان فارسی بیشتر از خط زبان بیگانه باشد.
دبیری با بیان اینکه افراد متخلف با اخطار کتبی 10 روزه اماکن جهت تایید نام و عنوان معرف محصولات خود به ارشاد معرفی خواهند شد، افزود: چنانچه بعد از مهلت تعیین شده مورد تخلف رفع نشود طبق قانون با او برخورد خواهد شد.
وی در خصوص مراحل برخورد با اشخاص متخلف اذعان داشت: افرادی که بعد از اخطار 10 روزه براساس مفاد قانونی عمل نکنند در مرحله دوم احضار و توبیخ خواهند شد و درصورت عدم تمکین مجدد، فعالیت واحدهای متخلف به حالت تعلیق درخواهد آمد.
وی ادامه داد: استفاده از تصاویر و عناوین مقامات عالی رتبه مملکتی و تمثال پیشوایان مذهبی و شخصیت های تاریخی و فرهنگی کشور در تبلیغاتی که هدف آنها ارایه کالاهای مصرفی و خدمات مشابه است، ممنوع است.
دبیری خاطر نشان کرد: در تبلیغات یک کالا و یا خدمات نباید تلویحا و یا تصریحا کالا و خدمات مشابه دیگری نفی شود،تبلیغ کالا و خدمات در مراکز مذهبی، علمی و آموزشی ممنوع است و تبلیغات نباید تولیدات داخلی را بی ارزش نشان داده و تداعی کننده ترجیح بین جنسی مذکر و مؤنث باشد.
وی با بیان اینکه تبلیغاتی که مروج تخریب محیط زیست انسان، جنگلها مراتع و منابع طبیعی و زیستگاه طبیعی یا القا کننده وحشت و خشونت باشد و همچنین از صحنه هایی نظیر استعمال دخانیات (که برای سلامت انسان مضر است ) استفاده شود ممنوع است، گفت: تبلیغات همچنین نباید مروج فساد و عقاید خرافی یا مخالف ادیان رسمی کشور و توهین به قومیتها، لهجه ها و گویشهای مختلف در کشور باشد.
نظر شما