محمود پیری در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: به دنبال این بارندگی ها، حجم زیادی آب از حوزه های آبخیز استحصال شده که این آبها می تواند لایه های قنوات کوهستانی که معولا هوابین هستند را آبدار کند و در خردادماه که نیاز به آب بسیار افزایش می یابد، آب قناتها را تا حد قابل توجهی تامین کند.
وی همچنین یادآور شد: به دنبال بارندگی های استان یزد، 500 هزار مترمکعب آب از حوزه های آبخیز شهرستان های طبس و مهریز استحصال شده است.
پیری خاطرنشان کرد: در بارندگی های اخیر آبگیری در سه حوزه کریت، ملوند و تنگه لابدی از پروژه های آبخیزداری را به دنبال داشت.
وی افزود: به دنبال آبگیری این حوزه ها امکان استحصال 500 هزار مترمکعب آب فراهم شد که این آب برای کنترل و بهره وری از سیلاب می تواند برای تغذیه قنوات موثر باشد و خشکسالی ها را تا حدودی تعدیل کند.
پیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای 66 طرح آبخیزداری از طرح های مصوب سفر رهبر معظم انقلاب و دور دوم سفر رئیس جمهور عنوان کرد: برای اجرای طرح های خشکسالی و پیشگیری از سیل در استان یزد در سال جاری 58 میلیارد ریال اختصاص یافته است.
وی بیان داشت: این طرحها در زمینه کنترل سیل، بهره وری از سیلاب، کنترل فرسایش و رسوب، حفاظت از اراضی کشاورزی حاشیه رودخانه به منظور کاهش خسارات سیل، سیل بند و سیل برگردان روستاها و تبدیل اراضی شیب دار و دیم کم بازده به باغات دیم اجرا می شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد ادامه داد: این طرح ها که تعداد آنها به 66 مورد می رسد، در حوزه های خوانسار مروست، کریت و نهرین طبس تا پایان سال مالی 1388 اجرایی خواهد شد.
پیری خاطرنشان کرد: تا پایان سال جاری 25 پروژه آبخیزداری در استان یزد به بهره برداری خواهد رسید.
نظر شما