به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه ایج استرالیا، هانس کونگ یکی از بزرگترین مـتأله های قرن بیستم است که از منتقدان واتیکان محسوب می شود، چندی پیش بیانیه اخلاق جهانی اقتصاد را که نگارش آن توسط تاجران، اقتصاد دانها و اخلاق گرایان صورت گرفته را در سازمان ملل ارائه داد.
وی اظهار داشت که ناکامی بازارها، مؤسسات و اخلاق در بحران اقتصادی جهان نشان داد که ظهور کاپیتالیسم جهانی خطرات جدیدی پیش پای ما گذشته و نیازمند تصویب یک چارچوب اخلاقی است.
وی تأکید کرد: بانکداران در این میان سیاستمداران را متهم کرده، سیاستمداران بانکداران را مورد انتقاد قرار داده و شهروندان عادی قصور را به هردو گروه نسبت می دهند. ما مسئولیت داریم ساختار اقتصادی مناسبی بنا کنیم که براساس آن اخلاق تنها جنبه تزئینی نداشته باشد.
این متأله کاتولیک و سوئیسی با اشاره به اینکه به عنوان یک متأله اعتبار اقتصادی خود را طی سه دهه به دست آورده است گفت: دانش اقتصادی من موهبت الهی نبوده بلکه برای رسیدن به چنین اطلاعاتی سخت کار کرده ام.
بیانیه اخلاق جهانی اقتصاد اصول جهانی را در رابطه با احترام به زندگی، عدالت، انسجام، صداقت، تساهل، عزت نفس و همکاری مورد تأکید قرار داده است. براساس این بیانیه انسانیت تنها در فرهنگ احترام به افراد شکوفا می شود اما خیر مشترک نسبت به منافع فردی اولویت دارد.
نظر شما