۱۱ مرداد ۱۳۸۳، ۱۶:۱۷

با اعلام مقررات نوزدهمين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان :

اصفهان بارديگر در انتظار سينماي پروانه ها

مقررات نوزدهمين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودك و نوجوان كه 12 مهر در اصفهان آغاز به كار مي كند و 17 همين ماه همزمان با روز جهاني كودك پايان مي يابد، اعلام شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري "مهر"  جشنواره بين المللي فيلم كودكان و نوجوانان اصفهان پس از 18 دوره برگزاري همچنان از ضعف برنامه ريزي و اهداف رنج مي برد. اعلام مقررات  جشنواه در حالي صورت گرفته است كه چگونگي برگزاري اين جشنواره همچنان در پرده ابهام قرار دارد . اين ابهام وامدارروشن نبودن توافقات ميان شهرداري اصفهان به عنوان سرمايه گذار و بنياد سينمايي فارابي به عنوان برنامه ريز و برگزار كننده است . 
 در اين مقررات آمده است:
1- نوزدهمين جشنواره بين المللي فيلم و ويدئوي كودكان و نوجوانان اصفهان توسط بنياد سينمايي فارابي ، وابسته به معاونت سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از 12 تا 17 مهرماه 1383 در اصفهان برگزار مي شود.

2- اهداف جشنواره :

1- گردآوري و معرفي فيلم و آثار ويدئويي از سراسر جهان كه با هدف جذب و آموزش كودكان و نوجوانان و كمك به آنها در شناخت دقيق و انتقادي از هنر سينما و ويدئو توليد مي شوند.

- فراهم آوردن امكان مبادله انديشه ها و ديدگاهها ميان كارگردانان و تهيه كنندگان فيلم و ويدئو و تماشاگران خردسال (فيلم هايي كه به ويژه در جهت ايجاد شناخت و تفاهم بين كودكان و بزرگسالان تلاش داشته باشند مورد توجه خواهند بود).

3- جشنواره بين المللي فيلم و ويدئوي كودكان و نوجوانان در سه قسمت مسابقه، خارج از مسابقه و نمايش هاي ويژه برگزار مي شود.

الف : مسابقه:

برنامه مسابقه در سه بخش سينماي بين الملل (آثار بلند و كوتاه ) ، سينماي آسيا (فيلم بلند) و سينماي ايران (آثار بلند و كوتاه) برگزار مي شود.

- جشنواره فيلم ها و آثار ويدئويي را مي پذيرد كه مناسب كودكان و نوجوانان تا15 سال باشد . فيلم ها و آثار ويدئويي مي توانند زنده ، عروكسي ، پويانمايي ، كوتاه ، نيمه بلند و يا بلند باشند. مدت نمايش براي فيلم و ويدئوي كوتاه حداكثر 29 دقيقه، براي فيلم و ويدئوي نيمه بلند حداكثر تا 59 دقيقه و براي فيلم و ويدئوي بلند بيش از 60 دقيقه است.

- فيلم ها و آثار ويدئويي كه بيش از 3 سال از توليدشان نگذشته باشد و در دوره هاي گذشته جشنواره شركت نداشته و قبل از مهر ماه 1383 نيز در اصفهان به نمايش عمومي در نيامده و يا از شبكه تلويزيوني كشور پخش نشده باشند، مي توانند در مسابقه شركت كنند.

- هر كشور مي تواند حداكثر دو فيلم و دو اثر ويدئويي كوتاه و يا نيمه بلند و كشور ميزبان سه فيلم و سه اثر ويدئويي بلند و چهار فيلم و چهار اثر ويدئويي كوتاه و يا نيمه بلند را در بخش مسابقه به نمايش درآورد.

داوري بخش فيلم:

1. سينماي بين المللي

يك گروه داوري بين المللي حداقل شامل پنج نفر كه اعضاي آن از ميان هنرمندان و صاحبنظراني كه داراي فعاليت در زمينه خاص كودكان و نوجوانان باشند، برگزيده خواهند شد تا فيلم ها و آثار ويدئويي را داوري كرده و جوايز زير را اهدا كنند.

پروانه زرين بهترين فيلم بلند
پروانه زرين  بهترين فيلم نيمه بلند يا كوتاه
پروانه زرين بهترين كارگرداني فيلم بلند
پروانه زرين  بهترين فيلمنامه فيلم بلند
پروانه زرين  بهترين بازيگر كودك و نوجوان
پروانه زرين  جايزه ويژه گروه داوران
پروانه زرين  بهترين اثر ويدئويي كوتاه
پروانه زرين  بهترين اثر ويدئويي بلند.

2. سيمناي آسيا

يك گروه داوري حداقل شامل 5 نفر از منطقه آسيا از ميان هنرمندان و صاحبنظران عرصه سينماي كودك و نوجوان برگزيده مي شوند تا فيلمهاي بخش سينماي آسيا را داوري و جوايز زير را اهدا كنند.

اين بخش از امسال به ديگر بخش هاي جشنواره افزوده شده است. جاي خالي اين بخش در طول اين سالها احساس مي شد كه با تصميم گيري درست مسولان در جشنواره نوزدهم گنجانده شد.

پروانه زرين بهترين فيلم بلند ، پروانه زرين  بهترين كارگرداني ، پروانه زرين  بهترين فيلمنامه

3. سينماي ايران

- يك گروه داوري حداقل شامل پنج نفر از هنرمندان و صاحبنظراني كه در زمينه سينماي كودكان و نوجوانان فعاليت دارند، فيلم ها و آثار ويدئويي بخش مسابقه سينماي ايران را جداگانه داوري و جوايز زير را اهدا مي كنند.

(دو سال پيش برگزاركنندگان جشنواره در اقدامي قابل توجه داوران اين بخش را از ميان هنرمندان نوجوان برگزيدند. اقدامي كه در سال بعد تكرار نشد . در حالي كه قضاوت فيلم ها توسط هنرمندان نوجوان خود لطف ديگري به جشنواره بخشيده بود. شايد بتوان گفت احساس مسوليت و حس قضاوتي كه در اين هنرمندان جوان به وجود آمد خود موضوعي پراهميت بود و كوچكترين دستاورد اين حركت محسوب مي شد.)

پروانه زرين  بهترين فيلم بلند، پروانه زرين  بهترين فيلم نيمه بلند يا كوتاه ، پروانه زرين  بهترين بهترين كارگرداني فيلم بلند ، پروانه زرين  بهترين فيلمنامه فيلم بلند، پروانه زرين  بهترين بازيگر كودك و نوجوان ، پروانه زرين  جايزه ويژه گروه داوران ، پروانه زرين  بهترين اثر ويدئويي كوتاه، پروانه زرين  بهترين اثر ويدئويي بلند .

4. داوران كودك و نوجوان ايراني

- يك گروه داوري متشكل از 50 كودك و نوجوان ايراني كه طي مراحلي برگزيده مي شود ، بهترين فيلم مسابقه سينماي ايران را انتخاب مي كنند و پروانه زرين به آن اهدا مي نمايند.

5. داوران  كودك و نوجوان بين المللي

- يك گروه داوري متشكل از 15 نفر از كودكان و نوجوانان از سراسر جهان كه طي مراحلي برگزيده مي شوند، به بهترين فيلم مسابقه بين المللي پروانه زرين اهدا مي كنند.

* هيات داوران هر بخش مي توانند يك گواهي افتخار با موافقت دبير به سازنده يك اثر اهدا كند.

* هيات داوران هر بخش (در خصوص فيلم بلند) در صورت تشخيص اينكه فيلمي واجد ارزشهاي خاص هنري يا موضوعي است مي تواند يك پروانه زرين نيز به فيلمهاي درباره كودكان و نوجوانان اهدا كند.

* هيچ جايزه اي نمي تواند به صورت هم ارزش ميان دو يا چند فيلم يا اثر ويدئويي تقسيم شود.

* هر عنوان جايزه در صورتي اهدا خواهد شد كه حداقل 5 اثر توسط هيات انتخاب براي رقابت برگزيده و اعلام شده باشد.

* جشنواره مي تواند فيلم ها و آثار ويدئويي را براي شركت در بخش مسابقه دعوت كند.

* به فيلم ها و آثار ويدئويي راه يافته به بخش مسابقه، گواهي شركت تعلق خواهد گرفت.

ب. خارج از مسابقه

فيلم ها و آثار ويدئويي اين بخش كه هم تراز بخش مسابقه هستند شامل آثار ارزشمندي مي شوند كه به لحاظ مغايرت سال تهيه شان با مقررات يا تكميل تعداد فيلم ها و آثار ويدئويي موفق نشده اند به بخش مسابقه راه يابند و يا بنا به درخواست شركت كنندگان ، در اين بخش به نمايش درخواهند آمد.

- آثار مستند پذيرفته شده ، در اين بخش به نمايش درخواهند آمد.

- جشنواره مي تواند فيلم ها و آثار ويدئويي توليد شده در دهه گذشته به ويژه فيلم ها و آثار ويدئويي كه در جشنواره هاي بين المللي ديگر به نمايش درآمده و جايزه دريافت كرده اند را به نمايش گذارد.

- به كليه آثار پذيرفته شده در بخش خارج از مسابقه گواهي شركت تعلق خواهد گرفت.

اين بخش به مرور يك مكتب و يا سبك خاص در توليد آثار كودكان و نوجوانان و يا بزرگداشت هنرمنداني اختصاص خواهد داشت كه ويژه كودكان و نوجوانان فيلم و ويدئو ساخته اند.

مقررات عمومي:

4. نهادها، سازمانهاي دولتي و تهيه كنندگان بخش خصوصي كه مايلند فيلم ها و آثار ويدئويي شان را در بخش هاي مختلف جشنواره شركت دهند بايد نكات زير را رعايت كنند:

- برگ درخواست شركت در جشنواره را تكميل كرده و همراه با عكس ، پوستر ، بروشور و غيره حداكثر تا 22 مرداد ماه 1383 به دفتر جشنواره تحويل دهند. متقاضيان مي توانند نوار VHS فيلم ها را براي ملاحظه شوراي انتخاب همراه درخواست شركت ارسال دارند.

- مهلت تحويل آثار پذيرفته شده براي بخش هاي مختلف مسابقه ايران، آسيا ، بين الملل و نيز كپي  فيلم ها حداكثر تا 19 شهريورماه است.

5. تصميم درباره برنامه هاي جشنواره و همچنين تاريخ و ساعت نمايش فيلم ها و آثار ويدئويي با جشنواره خواهد بود. پس از تحويل كپي فيلم و اثر ويدئويي به دفتر جشنواره امكان خارج كردن آنها از برنامه وجود ندارد.

6. تفسير و اخذ تصميم نهايي درباره هر نكته اي كه در مقررات حاضر پيش بيني نشده و يا ناشي از مفاد آن ، با جشنواره است كه به هر حال در چارچوب مفاد مقررات فدراسيون بين المللي انجمن تهيه كنندگان فيلم (فياپف) خواهد بود.

7. امضاي برگ درخواست شركت در جشنواره به منزله قبول كامل مقررات جشنواره و ساير ضوابط نمايش فيلم در ايران است.

کد خبر 99761

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha